Šta je novo?

MIDI tastatura i SB 128

Aleksandar

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2000
Poena
650
Da li neko moze da mi kaze kako radi SB 128 PCI zvucna karta u sprezi sa jeftinim MIDI tastaturama?
Da li su kvalitet zvuka i opcije (melodije, ritmovi,..), uz dostupne programe, uporedivi sa samostalnim jeftinim klavijaturama - npr. CASIO?

Hteo sam cerki da kupim, jer moze da se nadje za malo para, a zelela bi da uci da svira. Medjutim, kako zvuci to sa SB 128 PCI zvucnom? Ona bese nema HW wavesynth, vec se to radi SW? Kako to zvuci, da ne ispadne pistanje i kreketanje (kada pustim neki MIDI fajl, zvuce bedno)??

bese nema HW wavesynth, vec se to radi SW? Kako to zvuci, da ne ispadne pistanje i kreketanje
Mislim da bolje zvuci od onih sintisajzera sa buvljaka, medjutim ako je iole jaci PC moze se Wavetable sinteza emulirati nekim programom. Onda je stvar samo dobrih semplova i potrebne snage obrade.

SB PCI 128 ima skroz korektne zvukove...
U setupu ucitas jednu od 4 banke zvukova (1,2,4 ili 8 MB) i sa onom od 8 MB stvar je prilicno ozbiljna...
Za te pare ne mozes pogrijesiti...

Kupi Sb 128 i koristi neki program kao np. Giga Studio. koji ti sluzi kao sampler. Kvalitet zvuka je, (u zavisnosti od kvaliteta saplov-a) jako dobar, mnooooogo bolji od bilo koje male klavijature. Ja imam novu Yamahu od 3K dem, pa mi opet Giga Studio sa kvalitetnim samplovima daje bolji zvuk (naravno ne na zvucnicima od 10 dem, treba prikljuciti SB bar na neku muzicku liniju).
Inace onih 8 MB u SB128 nije bog zna sta (osim ako je kcerka mala, pa joj treba samo da se igra).
Uz Giga Studio(2 CD) dobijes i samplove za piano (jedan od 70 MB, i jedan veci od 600-700 MB) te jos par samplova koji su dovoljni za pocetak i ucenje sviranja.
Inace ako kcerka hoce da svira, najbolje je da se upise u muz. skolu. (licno iskustvo)
Pozdrav.

Ako ubacis neki sempler tipa Giga Studio ili sl. imaces odlican zvuk, ali mislim da ako je u pitanju ucenje klavira nije bas najzgodnije resenje neka od jeftinih MIDI klavijatura zbog nedostatka hammer ili (semi)weighted dirki tj. osjecaj dirki nema veze sa pravim klavirom, pa jos ako klavijatura nije velocity sensitive onda nemas ni dinamiku nego kako god pritisnes dirku imas zvuk iste jacine.

Ima dobrih MIDI klavijatura sa pobrojanim funkcijama ali su one dosta skupe ili kao druga opcija neki pijanino(ne znam cijene, mislim da ni oni nisu jeftini)

mislim da ako je u pitanju ucenje klavira nije bas najzgodnije resenje neka od jeftinih MIDI klavijatura zbog nedostatka hammer ili (semi)weighted dirki tj. osjecaj dirki nema veze sa pravim klavirom
Skupo, otprilike kao pianino... Imam Roland A90EX sa hammer action full size dirkama i to jeste kao pravi klavir ali je kostao preko 2kDM. Dinamicke tastature nisu skupe, ima ih od reda 100eura (4 oktave, middle size) promenljivog kvaliteta 'odziva' na pritisak, ali ipak je to 'sviranje sintisajzera' a na inerciju dirki klavira se posle mora navikavati.

Hvala puno na dobrim informacijama!!!!

Racunar ima 1GHz Duron & 384MB RAM-a, pod XP-om.
Moja devojcica ima 6 godina i zelim da vidim da li je uopste zainteresovana za muziku i da li ima talenat i osecaj za note (za razliku od tate koji nema pojma).

Tesko da ce joj osecaj za pravi klavir koristiti, jer nemam ideju gde bi mogli da nadjemo neki, makar da ga pipne ;).
Muzicka skola nije opcija jer, em ne znam da li je to zanima, em toga i nema uopste ovde, u Oslu. Ono sto imaju su oni duvacki skolski orkestri za parade..

Najvise me je zanimao komfor, znaci moze da menja instrumente, ritmove i da uci note (ako je uopste bude zanimalo).
Tako da cu radije odvojiti 50€ za MIDI tastaturu (sa kablom & SW) nego npr. 160€ za najjeftiniji stand-alone koji sam nasao ovde - Casio CT 120.
Ako joj se ne svidi, igrace se mama.. :)

vrlo off-topic..

Ne mogu da izdrzim, a da ne pitam ZorMi-ja:

Ima li sanse da SezamPro doda neki web baziran interfejs za svoj Forum (ili, rudimentarno, BBS)??

Tamo, daleke, '93-ce je bilo neophodno, jer sam imao 2400 modem, ali danas.. Uzasavam se onih Off-line readera, pa odavno vise i ne pratim..
Vidis kako ovo fino radi ;)

Re: vrlo off-topic..

Ne mogu da izdrzim, a da ne pitam ZorMi-ja:

Ima li sanse da SezamPro doda neki web baziran interfejs za svoj Forum (ili, rudimentarno, BBS)??
Zasto mene? Ne radim tamo i nemam veze sa njima samo nudimo njihove pretplate uz opremu...
Koliko znam, radi se samo off-line reader (bese www.dmajkic.co.yu/duh) koji ce imati podrsku za ubacivanje ilustracija i slicno...

Re: vrlo off-topic..

ZorMi je napisao(la):
Zasto mene? Ne radim tamo i nemam veze sa njima samo nudimo njihove pretplate uz opremu...
Koliko znam, radi se samo off-line reader (bese www.dmajkic.co.yu/duh) koji ce imati podrsku za ubacivanje ilustracija i slicno...

Zbog toga sto mislim da si dosta upucen u to sta se desava na Sezamu, u svakom slucaju nebrojeno vise od mene. Od kad imam ADSL i ne secam se kad sam svratio na SezamPro, sem redovnog skidanja viceva..

A koji bi mi program (freew., sharew., "nabavljivo") preporucili?

Neko editovanje kanala, sekvenceri, itd. nisu mnogo zanimljivi, vec pre svega mnostvo razlicitih instrumenata i ritmova.

orMi: Znam da je skupo ali ti koji imas tog Rolanda znas koja je razlika.
Aleksandar: Nabavi Reason 1.0 ili 2.0(najnoviji) dobro a prostije resenje nego da se *****avas za Cubase-om i VST instrumentima. Imas i sekvencer i editing a i mnostvo instrumenata, ritam masinu, mozes i da napravis ritam i bassline i onda preko toga sviras klavir, synth...ma sta god hoces i jos sve to zamastis efektima i snimis.

Gde ima MIDI klavijatura za 50€? Polovna ili novo, i mene jako interesuje!

Pozdrav,
milee

Imaju u Sky Musicu dobre MIDI kalvijature Evolution MK-xxxC serije na kredit ali samo preko neke strane?? banke. Aj se organizujemo ????

milee je napisao(la):
Gde ima MIDI klavijatura za 50€? Polovna ili novo, i mene jako interesuje!

Ne znam da li sam naglasio, ali ova Terratec 49 keys za 50€ je u Oslu.

boskovic je napisao(la):
Aleksandar: Nabavi Reason 1.0 ili 2.0(najnoviji) dobro a prostije resenje nego da se *****avas za Cubase-om i VST instrumentima. Imas i sekvencer i editing a i mnostvo instrumenata, ritam masinu, mozes i da napravis ritam i bassline i onda preko toga sviras klavir, synth...ma sta god hoces i jos sve to zamastis efektima i snimis.

Hvala puno, nadjoh i proizvodjaca i proizvod. Ali trebalo bi mi 3 meseca da provalim sta su oni silni dugmici, a uz to, snimanje me uopste ne zanima. Stvar je namenjena mojoj cerki od 6 godina, pa mi samo treba jednostavan SW koji ce da menja instrumente i ritmove i to sto je moguce lakse i jednostavnije..

Potrazio bih i sam to preko Gugla, ali ne znam ni sta da trazim, kako se zove takav SW na engleskom?

Nazad
Vrh Dno