Šta je novo?

[MIDI] M-Audio ili Korg ili...?

Bahati [SiD]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
680
M-Audio Oxygen8 kosta 150€ i fali mu memorija za presete. a voleo bi da imam bar malo vise kontrolera od 8 i to po mogucstvu fejdera.
Korg microKONTROL kosta 300€, ima sve sto mi "treba". pod navodnicima jer u sustni nisam siguran sta mi treba. :D

cini mi se da korg vredi duplo vise para, pod uslovom da valja. na OVOJ izgleda ok. :)
znacilo bi mi misljenje nekoga ko ima iskustva s ovakvim stvarcicama, mozda i sa bas nekom od ove dve, ili je bar procitao neki ozbiljniji review. a znacila bi mi i jos neka alternativa.

oxigen 8 ti je samo ako imash komp uz njega...
ne znam shta zelish da radish...
ako si jedan od "one man band", onda zaboravi na oxigena!
on radi samo sa vst-ima.

Ja kapiram da ti bas treba midi klavijatura? oxygen je i DSP zvucna koliko sam skontao? Dobar je izbor za sviranje dosta instreumenata, ali bilo sta od "klavijatura" mislim da ce biti mucno sa samo 2 oktave :D

ma ne treba mi neka specijalna klavijatura (bar tako cenim za sada), al' opet cenim da ce mi mozda trebati nekad tako da i oxygen i microkontrol otpadaju. :) ocu da uzmem nesto buy&forget, ne mogu da se smaram posle ako mi zafali dirki ili mi zatreba kvalitetnija klavijatura...
sad se lomim izmedju 3 varijante: edirol pcrm30, edirol pcrm50 i korg kontrol49.
u prva dva slucaja dolazi u obzir i naknadna kupovina trigger finger-a. taman mu dodje ko kupovina na rate, a valjda ce u medjuvremenu i cena kod nas spasti od list price$=€ do street price$=€

enivej, sacekacu da se otvori izvesna roland/edirol/boss radnja pocetkom oktobra (;)) da mogu da vidim edirole uzivo pa mozda lakse odlucim.

Je'l ima tako nešto sa 5+ oktava? Nisu bitne čak ni dinamičke dirke, mada bi bilo lepo. Ideja je da sviraju uz računar, kućna varijanta isključivo, što manje para da košta.

Ako jos nisi, uzmi CME UF5 on ti upada u rang i bolji je od svih koje si nabrojao... Imas u artistu

e vidi stvarno, cuo sam za cme, al sam bio ubedjen da to nikad necu naci ovde. :)
na papiru je definitivno bolja varijanta od svega sto sam ranije nabrojao, a ako ima da se proba i uporedi svakako cu ozbiljno da ga uzmem u razmatranje. ako nema da se proba, nista od razmatranja - em je u sustini opskurna firma, em vidim po netu da ljudi imaju neke zamerke.

Pa koliko sam ja video ljudi su ono, odlepili za time. Plus vrlo vrlo interesanto i za pohvalu je sto im je kuciste od aluminijuma, sto znaci ni blizu plastikanderima ostalih proizvodjaca. Sad nisam ja njihov PR ali ono, sto da uzmes nesto pa da razmisljas, ju mogo sam da uzmem drugo.

Illiron je napisao(la):
sto da uzmes nesto pa da razmisljas, ju mogo sam da uzmem drugo.
a pritom sam i potpuno neupucen u problematiku, pa mogu da se uzdam samo u culo dodira i sposobnost da pravilno protumacim tudja misljenja. a za ovo drugo mi iskustvo govori da skupe stvari uglavnom imaju nesrazmerno puno "pljuvaca", a jeftine onih koji su mnogo zadovoljni. :)
cme je definitivno interesantan: aluminijum, aftertouch, semi weighted, negde sam procitao da ima i velocity krive, al' ih ne nalazim na sajtu. pitanje je samo da li i kako to zapravo radi, a ja jednostavno nisam dovoljno strucan da se u to sam uverim. kao sto rekoh, citam da se ljudi zale i kad bi odlucio samo "odokativno" mozda bi se zeznuo, a za to nemam zivaca. :D
mada, aluminijum je veoma kewl, prosto se plasim da je pogledam uzivo, mozda izadjem iz radnje sa dve. :d

:) Skroz moguce.

Za velocity nisam siguran, ali na netu ima stvarno dosta info-a o njima pa mozes da procunjas i po njihovom forumu nacice se neko da odgovori. Ja npr. ni jednu negativnu stvar nisam cuo:)

uzeh na kraju edirol pcrm30. jos ne mogu da se oporavim od cinjenice da ovo kosta kol'ko prosecan mobilni...
ja sam totalni noob sto se tice feel-a klavijature, al' ovako sam zamisljao profi synth feel. :) kvalitet izrade je odlican, btw.
pukim slucajem sam bio u prilici da malo ispipam korg kontrol49 i prilicno se razocarao. ogroman je, supalj, ruzan i oni beskonacno rotirajuci enkoderi su stepenasti sto mi ne odgovara. bottom line, zesce ne vredi vise nego duplo, sa sve svojim drum padovima koji uzivo vise deluju kao drum buttons. a to malo ubija poentu. :)
eto toliko, odo da poludim od milijardu synthova i semplova. :D

Nazad
Vrh Dno