Šta je novo?

Midi klavijature

eva01

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
301
Jel zna neko gde mogu da kupim neke jeftinije midi klavijature? Dakle treba mi nesto bez sintisajzera, recimo 44 dirke i velocity. Na netu mogu da nadjem gomilu modela do 200 evra ali ne znam jel neko uvozi to kod nas. Sky i Mitros imaju iskljucivo skuplje modele. :banana:

Poslednja izmena:
probaj u http://www.lyrastyle.co.yu/, oni su dole na dorcolu. imaju dobar izbor m-audio midi klavijatura a i ako ti treba nesto sto nemaju moze da se naruci. ja sam tamo kupovao vise puta za drugara i imam samo pozitivna iskustva.

A jel ti trebaju isključivo nove ili i polovne dolaze u obzir ?!

imas na www.megamusic.co.yu informaciju gde su , a inace uvoze roland i edirol. edirol je za midi klavijature (kontrolere) . mene interesuje : jel' imao neko iskustva sa m50 ili m30 modelom. kakvi su inace , a i u odnosu na evolution mk449c(koju prodaju u lyra style , ne znam da li je trenutno imaju). ako neko ima iskustva i sa mk449c neka slobodno napise ;)
pitao sam isto ovo u odvojenom postu u ovoj sobi ali niko nije reagovao :((

vidi da li u digital-cave ima i dalje M-audio radium 49. takodje ga je bilo u lyra style-u.

ja sam već odavno digao ruke od klavijatura...

je'l postoje negde polovne, nebitno kakve, samo što jeftinije, bar 4 oktave i velike dirke? :)

PretendeP je napisao(la):
imas na www.megamusic.co.yu informaciju gde su , a inace uvoze roland i edirol. edirol je za midi klavijature (kontrolere) . mene interesuje : jel' imao neko iskustva sa m50 ili m30 modelom. kakvi su inace , a i u odnosu na evolution mk449c(koju prodaju u lyra style , ne znam da li je trenutno imaju). ako neko ima iskustva i sa mk449c neka slobodno napise ;)
pitao sam isto ovo u odvojenom postu u ovoj sobi ali niko nije reagovao :((

edirol ima bolje tipke, ja imam evolution 461c, da ne bude da hvalim svog konja ;)

i taj radium je koliko sam chuo ok, sve u svemu ja kada sam je kupovao zakljuchio sam da su nekima malo bolje tipke nekima slideri/knobovi ... takod a shta god izaberesh dobijash jednak kvalitet samo drugachije rasporedjen :)

Poslednja izmena:
Naj jeftinija varijanta je Teratec-ova midi klavijatura kod Pakoma pre oko mesec dana oko 25 eur. ima velocity!

koliko ja znam taj terratec ima male dirke, i nisam siguran koliko nivoa dinamike.

@SumAnuT

hvala za info.
kako ti se cini tvoj evolution sto se tice software-a? dvoumim se izmedju evolution-a i edirola izmedju ostalog i zato sto evolutionu mogu da se dodele funkcije za tockice, e sad koliko je to vazno tj. koje stvari se na taj nacin obave bolje u odnosu na slidere i knobove? edirol ima opciju da mu fiksiras velocity na jednu vrednost ako hoces sto opet moze da bude korisno, ne znam da li mk ima isto to...

@nidza

bilo je u lyra style-u klavijatura sa velikim dirkama za 120 i 150 evra (ne secam se koliko je koja imala oktava), nemaju nista od dodatnih dugimca , funkcija. ne znam ni da li imaju dinamiku. ako se dobro secam to su neki modeli od m-audia ili mozda evolution...

Poslednja izmena:
Evolution ima 9 nivoa na koima mozesh da fixirash velocity. Shto se tiche samog programiranja midi komandi to je uzhasna pegla od koje sam odavno odustao, postoji program za pravljenje preseta, enigma. Imash da je skinesh na sajtu Evolutiona a verovatno cesh ga i dobiti na cd-u.

Nisam koristio te dugmice, a ni previshe kontrolera. 1-2 knoba ili slajdera (frekvencija i rezonanca, eventualno LFO) i to je to. Ostalih 20 kontrolera i ne koristim :)

SumAnuT je napisao(la):
Nisam koristio te dugmice, a ni previshe kontrolera. 1-2 knoba ili slajdera (frekvencija i rezonanca, eventualno LFO) i to je to. Ostalih 20 kontrolera i ne koristim :)

hvala,
imam nekako osecaj , bar koliko poznajem sebe, da cu ih ja sve koristiti :)
podesis par njih za jedan program, neke druge koristis samo u drugom i eto :) ako vec ne i sve u jednom programu ;)

pozdrav

ps Cini mi se sa slika , a i da sam procitao negde , da su na ove nove modele edirola dodali i gumu na dugmice i ako je tacno to nije lose...

Vrh Dno