danas narucio dvanaesticu, javljam kad ugradim i pustim u rad 😀Zanima me kakva iskustva imate sa ovom klimom deluje mi za te pare dobra mozda bolja od popularne extreme.
Kako ste zadovoljni sa potrosnjom i modulacijom? Jel cesto ide u defrost i kako se ponaša ako ste testirali na minusuTrazio sam uputstvo za iskljucivanje ventilatora kada dostigne setovanu temp i nasao sam, nisam bio siguran da li to klima ima. Uglavnom, kada dostigne radnu temp ode u stand by ali vrti ventilator i duva mlak vazduh, to mi se nikako ne svidja, jeste da je to mala brzina ventilatora i da su krilca podesena da ne udara taj vazduh direkt ali opet mi smeta. Nasao sam gde je u Service Menu ali jos cekam da vidim da li je to tacno to. Ako je neko jos ulazio u taj Menu nek posalje tacno sta je svaka opcija
Ja sam se bas bio zagrejao da.je uzmem ali me odvratila težina spoljne os 23.1 kg i to sto nema grejaceJos jedna bitna stavka, ne znam da li je neko to ispratio i podesavao. Kada se stavi FAN stop nakon dostizanja zadate temperature, onda se iskljucuje mlak vazduh ali se onda gornji senzor mnogo sporije spusta u temperaturi i klima ne kapira da treba da se aktivira na grejanju iako padne temperatura prostora. Treba dakle podesiti da taj gornji senzor ranije reaguje na spustanje temperature umesto da ceka tu neku zadatu vrednost. Tada ce ugodjaj biti bolji a nece mlak vazduh hladiti prostor.
Mnogo toga zavisi i od mesta gde živite pa u skladu sa time nedostatak grejača nije mana ali može biti prednost.Ja sam se bas bio zagrejao da.je uzmem ali me odvratila težina spoljne os 23.1 kg i to sto nema grejace
Potpuno gašenje je jako loša ideja, kao što si video. Mora bilo kako (povremeno, stalno...) da vrti vazduh oko sebe kako bi merila sobnu temperaturu, inače se ustaje toplota oko nje gore, pa nikad da krene ponovo....Jos jedna bitna stavka, ne znam da li je neko to ispratio i podesavao. Kada se stavi FAN stop nakon dostizanja zadate temperature, onda se iskljucuje mlak vazduh ali se onda gornji senzor mnogo sporije spusta u temperaturi i klima ne kapira da treba da se aktivira na grejanju iako padne temperatura prostora. Treba dakle podesiti da taj gornji senzor ranije reaguje na spustanje temperature umesto da ceka tu neku zadatu vrednost. Tada ce ugodjaj biti bolji a nece mlak vazduh hladiti prostor.
nisam jos stavljao fan stop, ali se ozbiljno razmisljam jer me nervira ta "promaja" nakon sto dostigne temperaturu,Jos jedna bitna stavka, ne znam da li je neko to ispratio i podesavao. Kada se stavi FAN stop nakon dostizanja zadate temperature, onda se iskljucuje mlak vazduh ali se onda gornji senzor mnogo sporije spusta u temperaturi i klima ne kapira da treba da se aktivira na grejanju iako padne temperatura prostora. Treba dakle podesiti da taj gornji senzor ranije reaguje na spustanje temperature umesto da ceka tu neku zadatu vrednost. Tada ce ugodjaj biti bolji a nece mlak vazduh hladiti prostor.
Javi efekat na praćenje sobne 🙂postavio sam ga na 4, to jest da duva 1 min pa 4 min ne duva kad dostigne zeljenu temperaturu.
Po logici, mada ne mora da znači, ovo bi trebalo na grejanje da se odnosi.Strahujem leti dok hladi ne dodje do toga da ne isusi UJ pa da se javlja budj, velike strahove od toga imam jer je komsa bas muku mucio sa ciscenjem UJ od budji i neprijatnih mirisa...
mislim da u specifikacijama stoji da je sasvim ok da daljinac meri -/+ 1C tako da ako je na termometru 24 a na daljincu 25 to je Ok. Kasno mi je sad da idem da ceprkam user manual 🙂Kod mene i dalje nesto nece da hvata signal sa daljinskog ili ja nesto gresim ili je tacno ta temperatura na daljinskom. Znaci stoji mi setovana 24.5 a na daljinskom stoji 25 stepeni na tom mestu gde a tu je blizu i digitalni termometar koji pokazuje 24 i nece da se pali klima. A na gornjem senzoru dobijam 28 stepeni.
A zaustavlja mi ventilator kako smo pominjali, radi mlako neko vreme par min pa ugasi komplet ventilator.
I da li moze preko CH22 da se ubaci temperaturna kompenzacija u vezi te gornje temp i u prostoru dole?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari