Šta je novo?

Midea Mission II MB-12N8D6 - Problem

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
335
Klima je kupljena prosle godine, lepo je odradila sezonu, pocela i ove odlicno, ali se od pre nekoliko dana cudno ponasa. Mozda cu biti malo opsirniji, ali cu postaviti i video snimke.

Prva situacija za koju nemam video: Klima normalno radi, podesena je na 25C i Autofan uz ukljucenu FollowMe opciju. Dok ne postigne zadatu temperaturu trosi od 600w do 800w, kako kad. Kada dostigne zadatu temperaturu, jasno se cuje da dosta tise radi, odrzava na 150-200w. Medjutim, na svakih npr. pola sata desava se neki "izlet" kada spoljasnja i unutrasnja postaju dosta bucnije, potrosnja skoci na 700w, a daljinski i aplikacija ne registruju porast temperature. Sto je najcudnije, to traje nekih 15-20s.

Druga situacija: Klima podesena na 25C, Autofan i FollowMe. Daljinski i aplikacija pokazuju da je dostignuta zadata temperatura, ali klima i dalje radi uz potrosnju od 700w. Iskljucujem FollowMe opciju, posle nekoliko sekundi aplikacija pokazuje da je temperatura sobe 27C.

Treca situacija: Ista podesavanja, daljinski i aplikacija pokazuju da je dostignuta zadata temeperatura, ali klima ne spusta ispod 1000w.

Cetvrta situacija: Ista podesavanja, daljinski i aplikacija pokazuju da je dostignuta temperatura, unutrasnja i spoljasnja jedinica rade punom parom, ali sada aplikacija pokazuje potrosnju od 11w...

Sve sam isprobavao, iskljucivao je iz struje, menjao baterije u daljinskom, nista ne pomaze...
Normalno krene sa radom, i onda pocne da brljavi posle sat-dva, nema pravila.

Mala ispravka, u poslednjem primeru temperatura na daljnskom je 26C, aplikacija pokazuje 25C...

Probaj da isključiš WI FI modul ili ga fizički izvadi iz klime pa pogledaj kako radi.Isključi Follow me pusti je da radi samo preko termo senzora na unutrašnjoj jedinici.

Da li su filteri čisti?

@proleter
Probao sam i to, nema promene. Kada iskljucim Follow Me, jos gore bude... Imam utisak kao da radi punom snagom. Juce sam je ostavio 2h tako da radi, otisla je temperatura prilicno ispod 25C, lepo se osetilo, ali je ona i dalje duvala kao luda.

@nuk
Iskreno, to nisam proverio. Bio je serviser, uradio je kompletno ciscenje spoljasnje i unutrasnje jedinice, i od tada je radila 10 dana ukupno. Nekako mi je to mali period da se bas toliko filteri zaprljaju.

Zovi servis pa neka pogledaju o čemu se radi.

Klima je kupljena prosle godine, lepo je odradila sezonu, pocela i ove odlicno, ali se od pre nekoliko dana cudno ponasa. Mozda cu biti malo opsirniji, ali cu postaviti i video snimke.

Prva situacija za koju nemam video: Klima normalno radi, podesena je na 25C i Autofan uz ukljucenu FollowMe opciju. Dok ne postigne zadatu temperaturu trosi od 600w do 800w, kako kad. Kada dostigne zadatu temperaturu, jasno se cuje da dosta tise radi, odrzava na 150-200w. Medjutim, na svakih npr. pola sata desava se neki "izlet" kada spoljasnja i unutrasnja postaju dosta bucnije, potrosnja skoci na 700w, a daljinski i aplikacija ne registruju porast temperature. Sto je najcudnije, to traje nekih 15-20s.

Druga situacija: Klima podesena na 25C, Autofan i FollowMe. Daljinski i aplikacija pokazuju da je dostignuta zadata temperatura, ali klima i dalje radi uz potrosnju od 700w. Iskljucujem FollowMe opciju, posle nekoliko sekundi aplikacija pokazuje da je temperatura sobe 27C.

Treca situacija: Ista podesavanja, daljinski i aplikacija pokazuju da je dostignuta zadata temeperatura, ali klima ne spusta ispod 1000w.

Cetvrta situacija: Ista podesavanja, daljinski i aplikacija pokazuju da je dostignuta temperatura, unutrasnja i spoljasnja jedinica rade punom parom, ali sada aplikacija pokazuje potrosnju od 11w...

Sve sam isprobavao, iskljucivao je iz struje, menjao baterije u daljinskom, nista ne pomaze...
Normalno krene sa radom, i onda pocne da brljavi posle sat-dva, nema pravila.

Slične probleme sam imao sa mideom,kultura rada nula probao svašta ali bez uspeha na kraju reklamirao i vratio klimu,kupio Daikin koja radi ko sat

Ta klima bukvalno odreaguje na svako otvaranje vrata ili prozora tako što pojača rad za to vreme.

Sasvim je normalno da followmr i senzor na klimi meri različitu temperaturu.

Energimetar na klimi ima preveveliki lag da bi služio za precizno očitavanje trenutne potrošnje .

To su kućni uredjJi te feature što imate nisu nikakvi precizni merni instrumenti i služe da vam olakšaju korišćenje a ne za precizna merenja bilo čega.

Ako hoćete da proverava te preciznost, za to postoje termometri, amper klešta i voltmetar pa preračunavanje sve drugo je igrarija

Bitno je samo da odrzhava temperaturu i da malo trosi na dan/mesec/sezona. To sto ti radis je dokonost.

@bakara
U redu, zanemaricu senzore i ostale gluposti koje se reklamiraju uz klimu (aplikaciju). Ne moze da reaguje na nesto sto se ne dogadja. Ovo se desava iz cista mira ujutru, tokom noci, dok smo u sobi i gledamo film...

@isnogood
Napisao sam u jednoj od poruka, klima je podesena na 25C, Auto fan. U prostoriji ledara, bukvalno, klima i dalje radi punom snagom. Ovo "istrazivanje" sam poceo da radim kada se prvi put u toku noci zaletela iz samo njoj poznatih razloga, jer se to prosle godine i prvih nekoliko dana ove sezone nije desavalo.
Ovo za dokonost necu ni da komentarisem :)

Meni se čini da je ta klima dobra samo za dućana gdje se vrata stalno otvaraju - zatvaraju, a možda i griješim.

Nazad
Vrh Dno