Šta je novo?

Midea ili haier ?

hakalaNS

Zapažen
Učlanjen(a)
06.11.2024
Poena
1
Pozdrav,
Dvoumim se izmedju dve 18k klime.
Haier KLIMA AS50S2SF1FA-WH/1U50S2SJ2FA FLEXIS
Ili
Midea breesless CB1-18HRFN8.WIFI

Klima bi grejala nekih 50 kvadrata u prizemlju (sve je otvoreno bez mnogo pregradnih zidova) s tim sto imam i jedne male otvorene stepenice u potkrovlje gde je hodnik od 6 kvadrata. Bitno mi je da je klima tiha

Bolje napiši budžet za klimu i da li postoji izolacija na objektu. Inače ove dve klime na forumu nisam siguran da neko ima i da može da ih preporuči.

Pa bidzet je upravo taj do 110k ( i to jedva) koliko kosta haier. Izolacije nema ali je u planu.
Uz klimu bi se koristio i smederevac na nizim temperaturama. I da napomenem da je u tom malom hodniku u potkrovlju stari gree 12k inverter.

Uzmi neki tih model od bilo kojeg proizvodjaca i nemas brige, pogotovo ako mozes i naloziti ponekad

Ja bih uzeo gree amber ultra/premium 12… jaca je od obe ponudjene 18ice…

Da ali je skuplja 120-140 hiljada. A i UJ je bučnija.

Od februara imam 12icu Haier Fexis Plus i zadovoljan sam. Skuplja je, ali ima UV funkciju za eliminaciju virusa (koja navodno nije gimmick), senzor za detekciju osoba u prostoriji i mogućnost da vazduh usmerava ka ili dalje od osobe. Sve ove funkcije meni prilično znače. Mala primedba je što sporadično klima/senzor zna da laguje i po 40ak sekundi. I da...čini mi se da kod zagrevanja prikazuje veću temperaturu, pa je podesim na, recimo 23 kad želim 21 stepen. Kapiram da topao vazduh ide gore i da je prikazana temp. pri plafona ta, ali valjda klime to treba softverski da kompenzuju koliko-toliko? App je loša po pitanju stabilnosti i UI/UXa, ali završava posao i nudi sve što treba za automatizaciju. Grejem/hladim nekih 30ak kvadrata sa njom bez problema.

Znaci ima razlike izmedju obicnog flexis i flexis plus? Ili je to ista klima

Od februara imam 12icu Haier Fexis Plus i zadovoljan sam. Skuplja je, ali ima UV funkciju za eliminaciju virusa (koja navodno nije gimmick), senzor za detekciju osoba u prostoriji i mogućnost da vazduh usmerava ka ili dalje od osobe. Sve ove funkcije meni prilično znače. Mala primedba je što sporadično klima/senzor zna da laguje i po 40ak sekundi. I da...čini mi se da kod zagrevanja prikazuje veću temperaturu, pa je podesim na, recimo 23 kad želim 21 stepen. Kapiram da topao vazduh ide gore i da je prikazana temp. pri plafona ta, ali valjda klime to treba softverski da kompenzuju koliko-toliko? App je loša po pitanju stabilnosti i UI/UXa, ali završava posao i nudi sve što treba za automatizaciju. Grejem/hladim nekih 30ak kvadrata sa njom bez problema.
Gde ti je daljinski u odnosu na klimu? Ja sam baš oduševljen preciznošću. Bar kod mene neverovatno precizno pogađa temp, nekoliko različitih merača sam koristio, samo daljinski nije na direktnom udaru toplog vazduha.

Gde ti je daljinski u odnosu na klimu? Ja sam baš oduševljen preciznošću. Bar kod mene neverovatno precizno pogađa temp, nekoliko različitih merača sam koristio, samo daljinski nije na direktnom udaru toplog vazduha.
Glup sam. Mislio sam da je termostat u samoj jedinici, a ne u daljincu koji je često na udaru vazduha. :)

Pa valjda ima termostat i u unutrašnjoj jedinici 🙂

Nazad
Vrh Dno