Šta je novo?

Microstuttering

bole083

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
319
Relativno nova tema , tj od nedavno u fokusu . Licno mi mnogo smeta u FC3 , a i ranije sam je primijetio u nekim igrama osjetno , u nekim manje , cak mi je neki SLi setup od prije nekoliko dodina radio bolje sto se ovoga tice nego sad jedna ATI karta ... A mozda je to i subjektivno ...
Nisam se usudjivao ranije da kazem , mislio sam da tripujem , ali mi s cini da mi je samo iskustvo igranja bilo fluidnije sa GTX 470 nego sa sadasnjom 6950 unlocked to 6970 , ili prethodnom 5850...
Ima li ko da objasni potanko zasto se ovo desava , ima li lijeka , rade li kakvi tweakovi koji mogu da ujednace frame time ..

Sta, kako , diskusija dobro dosla ...

Kod FC3 trzanja nista nije mikro (i imaju ga i AMD i Nvidia karte). Kod mog CF-a sa 2x 5850 nikad nisam imao problema. Moguce da ja nisam toliko osjetljiv na taj microsttuter.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na nepismenosti , tastatura mi je izgleda gladna slova ...

@M_M hvala na linku.

Far cry 3 ima trzanje, tako da to nije micro stuttering i izgleda 10x gore od micro stutteringa. To je teski konzolni port koji ne radi kako treba i tu nema leka/pomoci.

Trzajevi su glitchevi,to nije microsttutering ali ne vidim da je momak to uopste i pomenuo..
Licno nisam imao ni jedan glitch za sad,mada ga i ne igram tako cesto ..
Drugar mi se javio neki dan kaze obrnuo je igru na GTX680,nikakvih problema,ujednacen fps,sve fluidno..
@bole083
Ovde se vodila diskusija..
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?297210-Radeon-HD-7950-vs-GeForce-GTX-660-Ti-revisited

Osecam da neces biti jedini..Pandorina kutija se polako otvara..

Poslednja izmena od urednika:
Ima to svaka karta u Far Cry 3 najvise se primeti kada vozis auto, stoji 60fps, a nije prirodno.

Ista stvar postoji i na konzolama.

Ima to svaka karta u Far Cry 3 najvise se primeti kada vozis auto, stoji 60fps, a nije prirodno.

Na osnovu cega si to zakljucio da imaju sve karte?Ja cak i ne sporim to za FC3,nek bude i do porta mada opet kazem ja nisam primetio,mozda zavisi i od drivera..
"Licno mi mnogo smeta u FC3 , a i ranije sam je primijetio u nekim igrama osjetno , u nekim manje , cak mi je neki SLi setup od prije nekoliko dodina radio bolje sto se ovoga tice nego sad jedna ATI karta"
Koliko vidim nije problem samo FC3,iz tog razloga sam i napisao to sto jesam..
A opet se postavlja pitanje koliko je to u njegovom slucaju osetno obzirom da kaze da mu bas mnogo smeta?!Kapish?!

Ne kazem da je to strasno izrazeno, ali imam utisak da dok vozim auto da nekako nije prirodno, meni je taj osecaj.

Sto rece covjek gore par postova , da , razlikujem glichevanje i microstuttering , ali mi se cini da su oba problema sve izrazenije , FC3 je primer na kojem je najlakse primijetiti ...
Zvuci kao teorija zavjere , ali kao da se namjerno sprdaju i ubacaju linije koda na izvrsavanje kako bi isforsirali nesto sto je suprotbo optimizaciji , pa ga nazovite kako hocete ...
Postoji li program koji bi u realnom vremenu mogao da izbavci OSD upotrebljenost procesora slicno kao MSI Afterburner ? Bas me zanima koliko je procesor zatrpan kad se ovo javlja ...

kod mene far cry trza na gtx 660,kada se popale neki efekti,nesto kao imam i dalje 45-50 fps ali secka jako cudno....sve ostale igre teku kao pesma.....😉

Nazad
Vrh Dno