Šta je novo?

Microsoft Windows Update

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pozdrav svima?
Vec 3 dana me zaza Microsoft Windows Update (na microsoftovom sajtu) za XP jer mi prijavljuje da ne moze da mi skenira updateove jer mi je navodno explorer podesen na high securuty iako to nije tacno, mad je to njihova pretpostavka i jos par nekih stvari iako ja nista nisam menjao a sve je radilo odlicno do pre tri dana. Da li neko ima slicnih iskustava ili mozda zna resenje ovog problema. Jeste da sam ja nedavno stavio konekciju pod Windowsow Firewall ali i kad se skine odnosno otkljuca firewall desava se isto.

Unapred zahvalan

Poznavajuci XP, on voli da se pravi pametan i da ne slusa sta mu se kaze, pa verovatno smatra da ti je ipak bolje i sigurnije sa firewall-om, pa ga ponovo ukljuci, onako neprimetno, iako mu ti kazes da ga isljuci...tvdoglava je to zverka 😉

Pokusaj da napravis potpuno novu konekciju.
Inace Update radi potpuno normalno, tako da je problem sa tvoje strane sigurno.

Meni na drugom kompu pravi pravi jos zanimljiviji problem.Da mi spisak update-ova, pusti me da download-ujem sve critical update-ove i kad krene da ih instalira izjavi da nemaju Windows Certified Logo !!! 😀 - i nece da ih instalira...
Ludi Windows, to samo on moze da smisli...🙁 😡

Da li neko zna kako da uninstaliram Messinger posle ovih zadnjih Updateova ???
Ranije sam ga vec skinuo, ali je Billy izgleda bio ljut zbog toga i reshio da ga "trajno" smesti u moj taskbar. 😀

run gpedit.msc
nadjes windows messenger i stavis disable gde god ga nadjes.

Meni se slicno desavalo...
Jesi ipak pogledao dali je security settings na medium (sto je default)?
Par puta sam tako prosao da se samo od sebe prebacilo na custom posle surfovanja internetom. Nemam pojma kako al desilo se. I onda odem na w update i nece, pogledam security setings ono na custom a nisam ga menjao.

AA meni se desilo:

mozda si iskljucio u Start/Settings/Control Panel/ System Properties - Automatic Updates ~ Notification Settings ---> moras staviti na 'Notify me before downloading... bla bla' ili 'Download the updates automatically'...bla bla' jer ako ti stoji na 'Turn off automatic updating...' ondak se pozdravi od msw updatea stalno ce ti na sajtu praviti problem, i drugo ne zaboravi da klinknes na Yes tamo kad te pita Trust Always to MSW products ili sta vec pre updatea...

Niko je napisao(la):
AA meni se desilo:

mozda si iskljucio u Start/Settings/Control Panel/ System Properties - Automatic Updates ~ Notification Settings ---> moras staviti na 'Notify me before downloading... bla bla' ili 'Download the updates automatically'...bla bla' jer ako ti stoji na 'Turn off automatic updating...' ondak se pozdravi od msw updatea stalno ce ti na sajtu praviti problem
Apsolutno netacno !!!
Prva stvar koju uradim nakon instalacije je da deaktiviram automatic update i sve gluposti oko njega, a nikad nisam imao problema sa Windows Update.
(sem na jednom kompu - vidi moj prethodni post u ovom thread-u - ali to je zato sto sam verovatno "ubio" neki servis previse, pa mi ne prepoznaje digital signature download-ovanih update-ova, ali opet sama procedura Windows Update radi bez problema...)

Nazad
Vrh Dno