Šta je novo?

Microsoft Skype

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Od kako ih je Microsoft preuzeo, počeli su problemi i nove "mogućnosti" ove aplikacije. Jedna od njih je i pojavljivanje Home ekrana pri učitavanju programa.

Andrew Worcester se dosetio rešenja i napravio Kill Skype Home.

Hmmmm kakvi su to problemi? Meni se Home ucita normalno, jeste da stalno nesto tupe sa izgledom i opcijama ali za razgovor je i dalje najbolji....

User Interface im je ekstra komplikovan. Nama mozda i nije, ali pocetnici ne umeju da otvore chat prozor za vreme razgovora. A trorsi 150+ MB RAM memorije. Stvarno ne znam sta oni tu rade, ali je Skype postao zestok bloatware.

+1

Samo da dodam, ja vec mesecima [i vise] savetujem ljudima i instaliram stariju verziju programa 4.xx.
Jednostavno, od verzije 5, pa na vise nema mogucnosti iskljucenja "idijotskog" nadogradjivanja programa, koje mi je kod, poprilicno velikog broja ljudi, samo probleme napravilo.
Sve se svodilo na reinstalaciju programa...Izgled me bas nesto ne pogadja [linkovi za Facebook, Twitter i slicno mi ne trebaju u zivotu] i sad mi je na racunaru XP i verzija 3.6.
pozz

Upravo sada instalirah najnoviju, kad vidim home prozor skoci mi temperaturaaaaaaa....................

User Interface im je ekstra komplikovan. Nama mozda i nije, ali pocetnici ne umeju da otvore chat prozor za vreme razgovora. A trorsi 150+ MB RAM memorije. Stvarno ne znam sta oni tu rade, ali je Skype postao zestok bloatware.

Prebaci Skype na Compact View i radice kao normalan IM :D .

Koristim Compact View, ali me nervira shto svaki put kada ga startujem hoce da mi promeni sliku, tj. da je grabbuje sa web kamere?!

Mene smara home screen koji se popupuje ne samo kad se startuje Windows vec barem jednom dnevno RANDOM i prekrije sta god gledam, cak i igrice :(

Pokusaj clean install, u nekoj ranijoj verziji mene je kamera isto vrebala po pokretanju.
Najbitnije don't get caught naked XD

Meni nope. Dodouse Compact View mi ne bi znacio i da radi (probao reda radi).

Kao sto rekoh nemam problema sa Skypom i ovom home stranicom....Mada meni je iskljucen autostart sa windowsom ....

Samo da dodam, ja vec mesecima [i vise] savetujem ljudima i instaliram stariju verziju programa 4.xx.

Upravo to sam i ja uradio. Kad je izašla 5-ica instalirao sam je i kad sam vidio onu sinhronizaciju sa Facebookom i kako su ga zakomplikovali vratim se na staro i problem riješen ;)
Sve što mi treba imam u četvorci

Da li neko moze da mi pomogne da resim sledeci Skype problem... Na poslu (SBB cable) i kod kouce (Telekom ADSL) koristim wifi vezu od laptopa pa do routera. Na poslu Skype radi bez problema dok kod kuce Skype jedva radi, tj. vise ne radi nego sto radi. Kada nekom kontaktu koji je online posaljem poruku, vrti se "pending" kruzic i poruka ode posle 2-3 minuta (u boljem slucaju) ili opste ne ode (cesci slucaj). Kada pokusam za telefoniram (skype na skype) posle 2-3 minuta veza pukne sa porukom "internet connection problem, hold on trying to restore call". To mi se desava i sa skype-om na telefonu. Za to vreme drugi internet servisi rade bez problema (mail, web, yt...).
WiFi signal je jak i nema smetnji sa drugim okolnim AP-ovima (proverio sam sa nekim wifi skenerom). Na Skype support nema nikakvih korisnih informacija i ni sam program ne ume da kaze sta se desava.
Ima li neko neki pametan predlog? Probao sam da ugasim uPnP, pa cu da pratim ima li kekvih promena.

Od kada je MS kupio Skype ova aplikacija je postala takva mrcina da je to strasno. Kada ga otvorim iz traya treba mu 5 sekundi da se prikaze. Ja ne mogu da skapiram da je neka firma toliko operisana od dobrog programiranja. Sto barem ne pitase ove ljude kako se to radi kad su kupovali program, da znaju barem ponesto. Na stranu sto zauzima rama vise nego Photoshop. Strasno!

MS jos uvek nije zvanicno uzeo Skype valjda i nije verovatno ni poceo ista da programira za isti (bio je isti i pre MS-a).

Malo mi je velika slucajnost da je do te objave kupovine radio kako treba a posle toga krecu problemi.

Kod mene nije. Sa svakom novom verzijom zauzima vise rama i radi losije.

Meni sljaka isto kao i pre te kupovine (mada MS jos nije ni ubacio svoje lepljive prstice u njihov kod) ... Radi korektno, nema nekih vecih problema. Iz tray-a otvara instant, sa nekih 40 kontakta online ;)

a koliko to imate memorije pa vam je problem? ja zaista nemam nikakvih primedbi na Skype (v5.5.0.114), sve radi savršeno :)

Ja zato i dalje koristim 4.2 verziju, nema šanse da pređem na noviju.

Na Skype sajt su vratili 5.3.0.120 za skidanje i izbacili su 5.5. Add a contact i dalje ne radi.:wall:

Skype 4.2.0.187 radi kao sat.:banana:

Poslednja izmena:
Kako ne radi Add a Contact?

i meni ova poslednja verzija na 5 racunara radi kako treba.

Sa Skajpom 5.5 ne mogu ni da se ulogujem uopšte već mi otvara lokaciju file:///C:/ProgramData/Skype/Apps/login/.:wall: Sa pojedinim zavrzlamama može da se ponovo uključi stari login ekran i onda kada se ulogujem nece da radi dodavanje kontakta.:wall:

Kao što sam već napomenuo u Skype 4.2.0.187 kod mene radi sve, pa i dodavanje kontakta.

Nazad
Vrh Dno