Šta je novo?

Microsoft Security Essentials

Egzotik

Cenjen
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
169
Interesuje me kako se pokazao ovaj antivirus, s obzirom da je besplatan? Kakava su iskustva sa njim? Treba mi neki free antivirus za starije masine..

Ovo je samo jedna od loših ocena. Ima ih mnogo, pogotovu u poslednje vreme. Moja ti je preporuka Avira Free, Avast Free ili Panda Cloud Antivirus Free. Koristim najnoviji Avast Free (isključen AutoSandbox i neki bezvezni shield-ovi tipa zaštite messenger-a i P2P programa) na jednom prepotopskom računaru, sve ide kao podmazano.

Poslednja izmena:
Znaci Essentials definitivno otpada. U tom slucaju videcu da skinem Avast Free, ako vec ne trazi neku aktivaciju i sl. Posto bi se antivirus koristio u jednoj firmi, sa nekim starijim masinama, i 2 novije sa Win 7 64. Njima je bitno da je legalan, i naravno da se nista ne placa :) Inace ja sam zadovoljan koristim nod32, vec jako dugo, trenutno na masini cepa nova 6-ica :)

Onda ti je potreban AV koji je besplatan za komercijalnu upotrebu, Avast Free to nije.

Besplatno ga skinem sa neta i ne bi trebalo da trazi nikakvu aktivaciju, oni u firmi ne bi smeli da ga koriste?

Da, razlika je u kucnoj upotrebi.. ne gine mi u tom slucaju da im stavim Microsoft Security Essentials, 9 racunara imaju :)

Meni radi ok, nemam problema vec mesecima.

Ja koristim Essentials vec skoro godinu dana i nisam primetio da imam neke probleme, apsolutno je nemoguce da su jadni avast i avg bolji od Essentials na onom testu.

Comodo može u firmama a besplatan je. I bolji je od MSE.

Essentials je jako lagan po sistem (barem bio ne znam skora..) ali da je bio los za viruse i da je nekako glup to jeste! Desavalo se da se pokrene nesto sa kao-virusom, on tek nakon 3-4 sekunde (NAKON sto se pokrenuo vec program pa mozda cak i zavrssio provereno) on prijavi da taj file mozda ima virus ;) Miiiiislim!

Nisam primetio da imam masinu punu virusa, a koristim ga skoro godinu dana, uz proveru sa nekim drugim av resenjem na 3 meseca.

CCleaner je izbunario neke reference za Kaspersky AV od pre dve-tri godine, obrisao ih i tek tada je Windows Update skužio da treba da mi ponudi MSE (pošto, je l' te, nemam AV) koji sam instalirao zahvaljujući nepažnji. Bilans skeniranja je nekoliko lažnih uzbuna. Onda je ćale seo za računar i za sat vremena napravio mi pičvajz uprkos aktivnom MSE: malo malvera, jedan virusčić, jedan preusmerivač stranica itd. Sve to preko Opere (!!!). Zdravo i dovidjenja, MSE.

Ja sam drugu instalirao MSE, pre nekih mesec dana, Win7 platforma (covek je tako trazio) za sada nema nikakvih problema, a vecito je na netu. Valjda necu morati sistem da mu podizem ponovo :d

Nazad
Vrh Dno