Šta je novo?

Microsoft Outlook 2010 pomoc?!

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Drugari imam jedno pitanje pa mi treba resenje ako je moguce. Naime imam gomilu kontakata u outlooku posto na taj nacin cuvam i sinhronizujem kontakte sa mobilnim telefonom. E sad u velikom broju kontakata imam popunjen i field za rodjendan osobe. Interesuje me da li postoji neki nacin da izvucem taj datum u kalendar da bih imao obavestenje kada sinhronizujem na mob kada je kome rodjendan?! Napominjem da vec imam neke datume tako da mi nije jasno da li je to outlook ranije radio pa prestao ili ih je sinhronizovao iz vremena dok sam koristio bestbirthday na symbian telefonu. Za sada na androidu nisam uspeo da nadjem program tih mogucnosti koje je imao bbday :S:

Definitivno ludilo; evo sad sam napravio novi kontakt i ubacio datum rodjenja i automatski je dodat i u kalendar! Gremlini definitivno!!

Outlook 2010 kada napravis novi kontakt i popunis rodjendan kreira kalendarski all day event i izbaci popup. Ako su kontakti kopirani onda moras svaki da otvoris i snimis ili da koristis neki od alata koji ce to uraditi za tebe.
http://www.rsoutlook.com/us/prods/prod05.html

Pre toga probaj da ga pokrenes iz command prompta sa outlook.exe /cleanviews

Ako neces da otvaras sve kontakte rucno probaj ovo
Dok si u outlook-u
Alt + F11/insert/module

Public Sub PutBirthdaysInCalendar()
Dim OutApp As Object, oApptFolder As MAPIFolder
Dim oContact As ContactItem, temp
Set oApptFolder = Session.GetDefaultFolder(olFolderContacts)

On Error GoTo kraj
For Each oContact In oApptFolder.Items
With oContact
If .Birthday <> FormatDateTime("4501-01-01", vbShortDate) Then
temp = .Birthday
.Birthday = FormatDateTime("4501-01-01", vbShortDate)
.Save
.Birthday = temp
.Save
End If
End With
Next
kraj:
End Sub

klikni save i izadji
U outlooku
klikni Alt+F8 odaberi PutBirthdaysInCalendar i klikni Run

Javi kako je proslo

Odradio sam pojedinacno. U svakom slucaju hvala na detaljnom uputstvu, verujem da ce koristiti jos nekome!!

Da malo probudim temu i dobijem pomoc oko problema u vezi Outlook 2010...

Ovih dana sam se akao sa w7 i w8 iz nekog razloga, igrao sam se sa instaliranjem svezeg OS posle visegodisnjeg uspesnog neinstaliranja novog OS na mome kompu (sto bi mogao opet da ucinim al' mi zao ove friske instalacije pa necu da se vracam na staru, poraslu dobrano ali sacuvanu u backap-u) i ubacio sam Office 2010 umesto 2007 koji je bilo na starom sistemu...

Imam izvezene kontakte iz Outlook 2007 sacuvane u obliku txt, csv, xls, mdb fajlova i "iscupan" (iskopiran) citav contakt folder od Outlook 2007...

Uvezao sam ove adresare u Outlook 2010 i poredali su se lepo u contakt-ima sa izuzetkom ona dole dva, Ale******s Gr****s i V***** D********.
Oni su se uvek nekako nasli dole, izdvojeni, sami...
Ne mogu i ne znam kako da ih prebacim gore medju ovih 69 adresa, da se lepo sloze po abecedi da ih ne trazim dole kad zatrebaju.
Jednostavno mi ovo nije nikako jasno, a nema sta nisam sam pokusao.
Kad pravim novi nalog ne stavi ga gore medju sve one vec postojece, vec ga pravi dole ispod a zasebno od ova dva izdvojena...
Ova dva izdvojena (prava) kontakta sto su dole jedini imaju upisano ime kompanije ali ima gore jos nekih kontakata sa telefonom, titulom i oni se nisu separirali kojekude.
Da ih Outlook slaze po upisanoj firmi kao poslovne stavio bi valjda ta dva izdvojena zajedno a ne bi ih Razddvajao...

Najmrskije mi je sto nikako ne mogu da ih prebacim, ajde barem kad bi mogao napraviti novi nalog i staviti ga medju one gore ali ne da mi ni to, svi novi su opet izdvojeni...

Kad otvorim novi email da pisem poruku i kliknem na dugme "To", kada pokaze adresar onda su ova dva izdvojena i cak i oni experimenta radi pravljeni, lepo slozeni u adresaru i ne izdvajaju se...

Ko zna sta je uzrok ovome "neprihvatljivom" slaganju kontakata i kako da se ispravi, sredi, promeni?
Kako da dopisujem nove kontakte zajedno sa onim gore starim i da svi budu zajedno a ne ovako izdvojeni...?

Prilozi

• 1 Outlook 2010.jpg
    1 Outlook 2010.jpg
    102.4 KB · Pregleda: 51
  • 2 Outlook 2010.jpg
    2 Outlook 2010.jpg
    66.7 KB · Pregleda: 50
  • 3 Outlook 2010.jpg
    3 Outlook 2010.jpg
    41.7 KB · Pregleda: 51
  • 4 Outlook 2010.jpg
    4 Outlook 2010.jpg
    41.4 KB · Pregleda: 55
Po prvom i drugom screenshot-u mi deluje kao da ti kontakti nemaju popounjeno Company polje, a ta 2 kontakta imaju ( prvi neku firmu na N a drugi na S ), a obzirom da je grupisano i sortirano po kompanijama, onda ova dvojica idu na dno, zbog naziva svojih kompanija.

Vidi da li je to.

Pozdrav,

Gde i kako da to proverim i promenim?
Totalno sam neupucen u podesavanja ovog obimnog programa da nemam pojma sta treba da diram i kako...
Do sada je Outlook 2007 bio postavljen tacno onako kako mi odgovara i nisam nikad nista cackao i podesavao u njemu, sa ovim podesavanjima nemam bas nikakvog iskustva pa je svako navodjenje dobro doslo...

Nadam se iskreno da je samo do podesavanja nacina prikazivanja.

Dok si u toj listi gde su ti kontakti, uradi desni klik na header ( bilo koje polje ) i dobićeš context meni sa stavkama "Arrange by, Reverse sort itd". Odaberi posldenju "View settings" pa "Group by" i u prvoj opciji stavi "none" i ok,ok,ok 2-3 puta i to je to.

Posle sortiraj podatke kako hoćeš, po imenu ili kako već voliš i biće ti sve OK.

Javi kako je prošlo.

Pozdrav,

Prijatelju, ne da je proslo vec je sve cakum-pakum, odlicno sredjeno. :banana:
HVALA TI DO NEBA!

Samo da znas kako si me lepo resio jos jednog problema sto u zivotu izaziva frustraciju i nezadovoljstvo. :party:

Imas čokoladu od mene, poslaji mi adresu, telefonski broj, licne podatke (ime i prezime primaoca), pa saljem po nekom kuriru... :D

Hvala jos jednom. :wave:

Poslednja izmena:
:) Ma uživaj bitno je da je rešeno. Kada se sretnemo negde popićemo pivo.

Ja ozbiljan da znas mixi...

Nego de mi reci, da li je "spor" ovaj Outlook 2010 kad treba poslati email, obrisati, hoce li da zamrzava?
Meni nekako koci, kao da smrzne krace ili cak duze, hoce da ukoci citav komp... i to samo kad sa njim radim.
Prijem poste je podesen da preko IMAP sa gmail-a prima.

Ja outlook koristim jedno 10 godina, zbog exchange-a. Program ima 1.000.000 opcija, tako da ko je navikao na njega, snaći će se lako i može da podesi šta god. Ko nije, a ne prihvata promene, biće mu kuku lele :)

Što se tiče kočenja, ne bi trebalo, koristio sam ga na svakakvim računarima, u firmi imamo svakakve računare, tako da bi trebalo OK da radi. Doduše sa exchange-om, sa gmail-om ne znam, ali mislim da kočenje ne bi trebalo da uzrokuje outlook.

Ne znam šta šalješ, kolike mail-ove, ja pored outlook-a imam i thunderbird, i dok mi npr outlook radi bez greške, kod thunderbrid-a ( koji je za gmail-ove ) vidim to usporavanje, pa u procesu slanja vidim "sending" pa posle toga "moving mail to sent folder", kao da sam poslao nešto od 500MB a ne od 20 kb, itd. Tako da na istom računaru meni outlook mnogo bolje radi nego thunderbird, ali opet thunder radi sa gmail nalozima a outlook sa exchange-om. Ima sigurno i do toga.

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Hmmm
Iskocio mi danas ovaj džavolčič (vidi sliku) prijavljuje mi gresku neku kad otvorim office 2010.
Error code: 0x8007007B

Nije pomogao system restore u 3 dana ranije.
Juce je sve bilo ok.

Sta mi je ciniti da Office 2010 opet radi normalno?

Prilozi

• ofis.jpg
    ofis.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 34
Vidi se da nije aktiviran, moraš da ga aktiviraš. Jel ti to legalan office ili ne?

Ako je legalan imaš jednostavan način da ga aktiviraš, a ako nije, opet ima način ali nije za forum.

Pozdrav,

HIHIHI, legalan, sta je to legalan, nisam naucio tu rec u srpski jezik... :d

Bio je ok sve do jutros. :(
Sta mu je ne znam.
Pokusacu ja "to" u vezi "oko toga"...

Hvala

edit: ak ti virano ... ;)
E sto nije bilo jutros, zasto je prestalo biti ak ti viran ne znam.

Poslednja izmena:
Nije prestao da bude aktiviran, nego mu je istekao trial period. Verovatno ti je prilikom instalacije rečeno da ukucaš product key i aktiviraš office, ili nastaviš da ga koristiš u probnom periodu od XX dana. Išao si na tu opciju i sada ti je rekao da taj period ističe i da moraš ili da ga aktiviraš ili više nećeš biti u mogućnosti da ga koristiš.

Pozdrav,

Kao sto mi je jedan prijatelj skrenuo paznju, "razdesila" se aktivacija jer sam prvo bio instalirao i aktivirao ga nakon friske instalacije OS-a, pa nakon toga mnogo puta vracao sistem iz friskog backup-a zbog necega i zato se "razdesio".
Opet sam ga "podesio", radi kako treba.

Rekoh ja u mom prethodnom postu da sam ga "podesio" samo nisam znao tacno sta je napravilo bilo problema.
Sad znam. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno