Šta je novo?

Microsoft Office 2010 (beta) - public download

Postoji li vremensko ogranicenje koriscenja ove beta verzija, tipa 30 dana, 60 dana ili slicno???
Nisam uspeo da nadjem informaciju na sajtu onako na prvi pogled a mrzelo me da citam detaljno!!!

Korišćenje je ograničeno na 30 dana. Pozdrav

Koliko ja vidim, nema ograničenja.Ukoliko nije aktiviran office radi 30 dana, ali posle aktivacije ja ne vidim nigde vremensko ograničenje.

Sad sam proverio na sajtu. Kad se aktivira, moze da se koristi do oktobra 2010.

Fin look, ima manjih bug-ova, za sada sam primetio da konfirmacioni prozor nestaje tu i tamo...

ScreenShot-by-Stoske-5.jpg

Da dodam, dosta brzo radi... otvara dokumenta u bez kocenja. Zadovoljan sam ovom stavkom.

Poslednja izmena:
Ja jedva čekam, bogami ... Pogotovo zbog Excela, a onda i Outlooka!

Da li mogu da se koriste uporedo na istom sistemu office2007 i office2010?

Da li mogu da se koriste uporedo na istom sistemu office2007 i office2010?

Ja iako nisam probao mislim da ce moci, mada na prvi pogled nevidim nikakvu potrebu za tim jer neke drasticne razlike u rasporedu opcija i nema kao sto je bilo u slucaju 2003 vs 2007.

Da li Office 2010 pruza mogucnost da se fajlovi sacuvaju kao 2003, kao sto to dozvoljava Office 2007, jer ipak je ovo Srbija i velika vecini firmi je i dalje na 2003:wall:

E ovako, ne mozes u isto vreme da imas dve verzije Office-a. Meni je ponudio ugprade (imao sam 2003 verziju) i sve je ostalo kako sam podesio posle istog - me happy :banana:

E ovako novi Office moze da snima dokumente u standardnim Office 2003 formatima, a mozes da stavis da to bude i default.

ScreenShot-by-Stoske2-4.jpg

ScreenShot-by-Stoske-6.jpg

Poslednja izmena:
Koji je build na linkovima posto su se pojavile na netu neke dve verzije?

U download linku piše da je to verzija Professional plus. Pozdrav

Video sam za verziju, nego sam mislio na build.

Ok. Hvala.
Vidim kao da se na netu pojavila neka 14.0.4514.1004.

e sto neki ovde vole da lupaju neprovereno...

naravno da moze da se instalira vise verzija office-a
2yzbg3s.gif

Poslednja izmena:
trenutno imam verziju 2007, e sad kad budem instalirao ovu verziju jel potrebno obisati prethodnu pa snimiti novi ili upgrade stare. jel se na upgrade gube podatci u oulooku?

vidim da se sponjinje mogucnost imanja obe verzije istoremeno, cemu to?

e sto neki ovde vole da lupaju neprovereno...

naravno da moze da se instalira vise verzija office-a
2yzbg3s.gif

ja nisam imao tu opciju kad sam upgrade office. prekopirao ga je preko 2007. podatci iz oulooka su sacuvani!

lepo su sredili outlook. primetio sam da moze da sortira mailove u facebooku po posiljaocu ne vezano za vreme slanja.

Poslednja izmena:
sta je to novo u Excel 2010 u odnosu na Excel 2007?

Kreiranje grafikona! Veruj mi na reč, to radim već više od pola decenije i uvek ima mnogo noviteta, a o njima nećeš čitati ni u jednom rivjuu.

Pričali su na Sinergiji i o novim sistemima povezivanja sa Access bazama. Nisam Excel manijak, pa nisam obratio baš mnogo pažnje, ali delovalo mi je kao bitno unapređenje.

Kreiranje grafikona! Veruj mi na reč, to radim već više od pola decenije i uvek ima mnogo noviteta, a o njima nećeš čitati ni u jednom rivjuu.

nikako da krenu u prosirenje funkcija i uopste Data sekcije...sve je drasticno bolje u 2007-ici u odnosu na 2003-jku u alatima koji se ticu dizajna (view, chart, format...) ali u funkcijama malo toga se promenilo, analiza podataka nije dozivela znacajnije unapredjenje skoro od nastanka excel-a ( cast izuzecima kao sto je conditional formating). Ovo sa boljom vezom sa accessom (tj SQl bazama) je razumljivo jer ide uz MS SQL Server i Report manager koji postaju siroko rasprostaranjena platforma za izvestvanje pa se jednostavno namece da ide jedno uz drugo. Eto i taj Pivot Table je samo nasminkan ali sustinski ostao isti...

Kapiram da na tom "matematičkom" nivou nije mnogo toga urađeno, ali ja koristim samo osnovne funkcije (prosek, average, ponderisanje, davanje težinskih faktora i normalizacija). To je sve trivijalno.

Niko da pomene da novi Word ima mnogo bolju OpenType podršku pa sada mogu da se koriste ligature i oldstajl brojevi.

Siguran sam da to ovde mnogi koriste, pa zato :)

:D

Pa ne koriste jer je sad sveže ubačeno. Ako ništa drugo bar će dokumenti koji izađu iz Vorda sad bolje da izgledaju. Šteta što nije difolt.

Da li je vama Office 2010 trazio aktivaciju prilikom instalacije???
Meni nije, pa sad ne znam dok kad ce u takvom stanju raditi i da li ga treba aktivirati???
Jedino vidim da mi u opciji Help pise da proizvod nije licenciran i ima opcija Change Product Key, pa me interesuje da li treba da cackam tu da bi mi poslali kljuc???

Nazad
Vrh Dno