Šta je novo?

Microsoft Office 2007 final

Na Microsoft Event-u sam Steve Ballmer je izjavio da je .docx mesavina .doc i .zip fajl formata (sedeo sam u 6. redu dok je gospodin urlao o Visti, Office-u
pa majku mu, zar ces vise da verujes tom ******u da je to doc+zip (btw, sta mu to znaci? zipovan doc? e pa nije nego...!), nego sto ces da sam otpakujes fajl i vidis da u njemu nema ni d od doc?

nema potrebe da preimenujes, mozes u total commanderu direktno da ga otpakujes (alt+f9)

jel moze neko da mi potvrdi sledece:

instaliran office 2007 i adobe acrobat pro 7.0
otvaranje nekog malo veceg docx fajla (~6MB, ~600 strana) traje jaaako dugo, desetak minuta

instaliran office 2007 i adobe acrobat pro 8.0
otvaranje tog fajla sasvim normalno, 3-4 sekunde

?
dakle, jel moguce da samo ja imam problem sa otvaranjem velikih fajlova ako imam instaliran acrobat 7 dok sa 8 sve radi normalno ?

Hajde malo da se zadržimo na PDF-u....
Tačno je da mora da se skine dodatak za direktni export u Pdf. Instalira se i radi super. Isti fajl(u pitanju je .doc dokument kreiran u wordu 2003) prebacuje cirka 5 puta brže nego korišćenjem Adobe plugina iz Worda 2003. Samo ima 2 stvari:

1) Pdf fajl kreiran direktno iz worda 2007 je 3(i slovima tri) puta veći neko onaj kreiran putem Adobe plugina.

2) Sećate se Adobe toolbara iz Worda 2003? E, zaboravite ga. Moguće je ovo uraditi samo kroz print to Acrobat PDF. Ovako se dobija i manji fajl nego kada se to isto uradi iz Worda 2003, ali se naravno ne zadržavaju bookmarkovi...

U pitanju je Acrobat 8.0 samo da naglasim. Jel neko naišao na neko rešenje ovog zamešateljstva. Inače, negde sam naleteo na podatak da Adobe planira da tuži Microsoft.

@Agent Orange
A kako funkcioniše desni klik na fajl pa Convert to Adobe PDF?

@Agent Orange
A kako funkcioniše desni klik na fajl pa Convert to Adobe PDF?

Pa ako je .doc fajl u pitanju, ne radi, Acrobat prijavi da fali PDFmaker i ponudi da ga repair/install, a rezultat je isti, a ako je u pitanju .docx onda ga prebaci u pdf fajl koji je normalne veličine(čak i malo manji nego kada se prebaci isti fajl u .doc formatu iz Worda 2003 korišćenjem Acrobat plugina) ali izgubi sve hyperlinkove koje je imao word dokument...
Ovo je stvarno bizarno...Ako je neko naleteo na neko rešenje ili ima ideju...

ovo je jače od mene...

na jednom forumu naišao sam na sledeće rešenje instalacije Serbian (ili bilo kog drugog) Proofing tools iz Office 2003 na Office 2007. što je najlepše, ovo funkcioniše

You’ll need a version of the M'zoft Office 2003 & of course, the proofing tools:
• Insert the Office 2003 cd and choose custom install;
• Unselect all applications, tick the box “Choose advanced customization of applications” and click Next;
• Choose “Not available” for the “Office Tools” and expand the “Office shared features” field;
• Choose “Not available” for every option except for the “Proofing tools” one;
• If you are using the default Office 2003 cd you may unselect all the three default languages under this field (English, Spanish & French) as you already have them in your Office 2007: all you’ll need is just the 2003 office platform to allow the proofing tools to install; If you are using the Office 2003 of your native language or that contains the proofing tools for the language you want to install you’ll want to leave the language desired under “run from my Computer”;
• Click next and install;
• By now all you’ll have to do is to insert your Proofing Tools 2003 cd and install normally; All new language tools will be available in your Office 2007;

Ja ga imam, final verziju i mogu vam reći da (posle malo muke oko prilagođavanja) se ne vraćam na Office 2003 ni u ludilu. Mnogo je pregledniji i laši za snalaženje, što će posebno pomoći novim korisnicima. Što se tiče podrške za jezike, lično se uopšte ne snalazim sa drugim jezicima osim engleskog (navika valjda) a isti programi za preslojavanje rade i u Office 2007 (ako je to neko pitao).

Ja ga imam, final verziju i mogu vam reći da (posle malo muke oko prilagođavanja) se ne vraćam na Office 2003 ni u ludilu. Mnogo je pregledniji i laši za snalaženje, što će posebno pomoći novim korisnicima.

Sve je to lepo ako dokument pravis za svoju upotrebu ili za nekog ko ima office 2007. Nekompatibilnost jednacina je veliki problem, bar za mene.

Što se tiče podrške za jezike, lično se uopšte ne snalazim sa drugim jezicima osim engleskog (navika valjda) a isti programi za preslojavanje rade i u Office 2007 (ako je to neko pitao).

Ovde je bilo reci o proveri pravopisa za srpski, a ne o srpskom interfejsu i ne o "preslojavanju".

Uff, tek sam sam sad probao 2007 - i deinstalirao ga... Ovo je mnooogo sporo. Meni je office radno okruzenje i navikao sam da mi sve radi ko iz topa. Mnoogo sporo... Sve mi cini da za pravo uzivanje u Visti i novom office-u moram prvo da kupim nov komp sa 4GB RAM-a i najmanje 5GHz CPU. Tesko je kad se covek navikne da mu sve radi u trenutku...

Прочитах, не знам мени се свиђа, чим сам га купио заменио је 2003, некако је једностванији.

Pa ako je .doc fajl u pitanju, ne radi, Acrobat prijavi da fali PDFmaker i ponudi da ga repair/install, a rezultat je isti, a ako je u pitanju .docx onda ga prebaci u pdf fajl koji je normalne veličine(čak i malo manji nego kada se prebaci isti fajl u .doc formatu iz Worda 2003 korišćenjem Acrobat plugina) ali izgubi sve hyperlinkove koje je imao word dokument...
Ovo je stvarno bizarno...Ako je neko naleteo na neko rešenje ili ima ideju...

Jel ovaj glup problem konacno resen?
Evo probao sam office 2007 i teka sad naleteh na ove zavrzlame.

Nazad
Vrh Dno