Šta je novo?

Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000

vampire

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Imam ovu tastaturu i ne radi mi slovo l. Zna li neko servis gde bih mogao da je odnesem, ili nekog coveka koji bi mogo to da popravi?

Samo pazljivo sa otvaranjem ispod space su dva srafa koji moraju da se izvade da bi se rastavila.

Pa ne planiram ja da je otvorim, meni je potreban servis za nju!

Iskreno ne znam nikoga ko to radi. Najbolje je da je sam otvoris, lagano i strpljivo.

Da nisi nešto prosuo na nju?

Nazalost, razmak izmedju tastera i njihovo pozicioniranje dovodi do toga da se prasina i necistoce prilicno lako zavuku izmedju tastera. Tako da bi bilo dobro da predupredis takve situacije i povremeno ocistis nekako. Usisivacem, kompresorom ili je bar istresi naglavacke. Ja sam imao kratko problem da mi se M lepi, iako nista nisam prosipao, ali je usisavanje pomoglo :) .

Inace, samo sa zadnjeg panela ces skinuti 21 sraf :d .

Poslednja izmena:
Nisam nista prosuo. Izvadio sam sve tastere i usisao al ne pomaze...

Za prvu pomoc mozes da instaliras KeyTweak, programcic koji ti omogucuje da remapiras dugmice na tastaturi.
Mozes na primer da stavis slovo "l" na mesto gde ti je ";" (jedino ako nisi programer), a znak ";" stavis na neko dugme na tastaturi koje najmanje koristis.

KeyTweak: http://webpages.charter.net/krumsick/KeyTweak_install.exe

Tastatura sa impresivnim izgledom i lepim osecajom kucanja... ali sa veoma slabim kvalitetom izrade. Najverojatnije joj nema spasa ali ako ti je istekla garancija nista te ne kosta da probas da je otvoris i ocistis kontakte.

Hteo sam da pazarim istu tastaturu ali sam se predomislio kad sam video gomilu losih revjua na Newegg-u, isti slucaj: otkazuju kontakti slova, a isto se i puno ljudi zali na Space taster.
Microsoftovim tastaturama je kvalitet u nekoliko zadnjih godina veoma opao. Dosta modela ima ovaj isti problem...

Losa izrada? :trust:

Koja jos tastatura tog oblika ima na nasem trzistu sem Microsoft Natural serija? Sta bi bila alternativa?

ja sam morao da predjem na wireless varijantu, pa sam uzeo logitech laser comfort... ne znam da li ih jos ima jer je stariji model, ali eto jedan predlog.

mene su moje MS tastature odlicno sluzile (ms4000 kome je prosut sok, pa je popravljena me i dalje super sluzi na poslu), tako da sam u principu zadovoljan. No poredjenje ove 4000 sa starijom natural (mislim multimedia li kako se vec zvala - ima MM tastere) koju sam takodje otvarao je smesno... stara ima otprilike 5x vise delova i duplo je teza...

samo da podsetim originalna natural je kad se pojavila kostala oko 200 dem... danas kosta ispod 40e, tako da je jasno da je doslo do opadanja kvaliteta tokom generacija... al je danasnja puno lepsa ipak |)

Ne mozes bas tako da poredis 200 demona nekad i 40 evra sada :). Radna snaga, materijali su jeftiniji, proizvodnja je kudikamo masovnija...

ja samo mogu da pohvalim tastaturu .... mucim je svaki dan .... i dalje radi kao sat :) (znam da ce sad da umre u rekordnom roku i da ovo nisam smeo da kazem ;) ) jedino sto se smace cuje kad ga stiskam ali nije toliki problem :)

Meni su pre par dana odjednom prestali da rade I, M, D, ], space... Posle otprilike 3 godine. Batalio sam i kupio Logitech :-devil-:

Ista stvar sa mojim ergo4k ... 3 dana po isteku garancije prestao da radi "x" taster i pojedini funkcijski ... Otvarao , ocistio , oprao ... Sastavio ... Nema sanse :p
Izvadio iz podruma staru Natural Ergo...
Cisto da se zna , stari ergo ima jedno 5x bolji kvalitet izrade od ergo4k ... Sto se elektronike i delova tice. Komfort je na strani 4k modela doduse (najbolji palmrest u istoriji:D)...

Poslednja izmena:
Ista stvar sa mojim ergo4k ... 3 dana po isteku garancije prestao da radi "x" taster i pojedini funkcijski ... Otvarao , ocistio , oprao ... Sastavio ... Nema sanse :p
Izvadio iz podruma staru Natural Ergo...
Cisto da se zna , stari ergo ima jedno 5x bolji kvalitet izrade od ergo4k ... Sto se elektronike i delova tice. Komfort je na strani 4k modela doduse (najbolji palmrest u istoriji:D)...

Ja sam moju kupio mozda 20tak dana nakon sto su poceli da je uvoze, slagacu te ali ima bar 4 godine (u pokojnom Imtelu kupljena). Nema sta joj nisam radio - jeo nad njom, ribao je bez milost, udarao jako po njoj ali i dalje radi :) Nista joj ne fali.

Ja sam moju kupio mozda 20tak dana nakon sto su poceli da je uvoze, slagacu te ali ima bar 4 godine (u pokojnom Imtelu kupljena). Nema sta joj nisam radio - jeo nad njom, ribao je bez milost, udarao jako po njoj ali i dalje radi :) Nista joj ne fali.

lol takodje ..... ista prica ali mislim da nije stara 4 godine :) 3 verovatno :)

Isti slučaj i kod mene....best of the best ;)

Nazad
Vrh Dno