Šta je novo?

Microsoft multitač miševi.

ovo su valjda samo prototipovi, ergonomija dolazi kasnije, ali definitivno izgledaju gej :d

ne ozbiljno kao da, boze me sacuvaj, vodis predigru sa misem... svo to pipkanje kruzenje prstiima samo sto mu josh ne sapuces na uvo 😀

Poslednja izmena:
interesantno, meni se svidja onaj transparentni
samo ne znam za sta bi ga koristio.

"Regular readers will know that the demonstration of these mice follows closely on the rumor that Apple is creating a new Mighty Mouse, perhaps to be multi-touch as well..."

hehe... znaju da će Apple predstaviti nove tastature i miseva uskoro (spominje se multitouch) pa su izneli sve iz R&D laboratorije 😀

"The Mac mouse market isn’t big enough or important enough to worry about."

nije stvar tržinog udela već što na svakom koraku ispada da je Apple inovator, pa da bude čak i na polju miševa, to je već previše za Microsoft 😀 (jok, uopšte se ne cimaju oko Apple-a, zar ne Ivane?)

Poslednja izmena:
propustio si da citiras deo teksta iznad ove zadnje rečenice koju citiraš

"First, Apple has never made a good mouse. Never. Every mouse they’ve ever made has been bad, from the puck mouse to the clear “pro” mouse to the Mighty Mouse, they’re awful one and all."

Nisu ni MS misevi neki bog zna kakav kvalitet. Jednom sam imao MS misa (medju prvim optickim) koji je pomerao pointer za po 4 pixela. Nikako nisam mogao da nabodem ivicu prozora pa da ga povecam.
Iscupao sam taj MS mis, bocnuo Logitech i gle cuda, radi kako treba. Naravno ne mislim da su svi MS misevi katastrofa, ali ja ih ne bih kupio.
Sta nas uskoro ceka... da MS pocne da proizvodi PC-e?

Prave i oni krš miševe ali imaju i neke odlične. Sajdvajnderi, Ark, Eksplorer mini... Sve su to jako dobri miševi. Ja bih voleo da izdaju onaj "Cap" što pre i da po mogućstvu ne nalepe neki veliki logo na njega.

Nisu ni MS misevi neki bog zna kakav kvalitet. Jednom sam imao MS misa (medju prvim optickim) koji je pomerao pointer za po 4 pixela. Nikako nisam mogao da nabodem ivicu prozora pa da ga povecam.
Iscupao sam taj MS mis, bocnuo Logitech i gle cuda, radi kako treba. Naravno ne mislim da su svi MS misevi katastrofa, ali ja ih ne bih kupio.

kao Windows95/98 gde miš (pointer) preskače po 10 pixela ! 😀 ja kažem "wtf? računar koristim već 10 godina i ovo je prvi put da vidim da miš tako "štuca"" :-devil-: (trebalo je skinuti program 50HZ.exe i onda je miš radio kao na svim ostalim platformama iz 1985. 😉)

Sta nas uskoro ceka... da MS pocne da proizvodi PC-e?

definitivno! (ja bih se čak kladio u to!)

oni su izmislili koncept - "uvali software" i postali najbogatiji ljudi na svetu.
jedino su oni prodavali SAMO software dok su sve ostale kompanije pravile hardware+software.

e sad je došlo vreme da ne mogu više da "uvaljuju" samo software, odnosno neće moći još dugo, pa grčevito pokušavaju da se probiju na još neko tržište ali im baš nešto i ne polazi za rukom (xbox im je tu svetla tačka 😀)

imaš i tekst na roughlydraft.com o novom Microsoft telefonu "Pink" i o starom "Zune" i o tome kako je M$ žrtvovao sve učesnike "Play For Sure" alijanse kad je plasirao SVOJ "Zune" ... ... isto će se desiti i sa Windows Mobile telefonima - žrtvovaće sve 3th parti proizvođače kad bude lansirao svoj "Pink" Microsoft Phone 😉

Microsoft software mozete da pljujete koliko hocete ali periferije su jedino sto su radili kako treba. Misevi, tastarure i joypadi su oduvek bili na nivou. Ja sam takodje koristio te prve MS opticke miseve i nikada nisam imao problema cak delim misljenje da su neki od najbolje napravljenih miseva tj. ne kvare se. Vas dvojica ste isuvise biased da bi raspravljali na ovu temu (pogotovo Apple Warrior).

MS hardware je uvek bio odlican (sem Zune-a koji je krs neopevani). Ja licno preferiram njihove periferije (tastature i miseve) u odnosu na druge proizvodjace jer su mi uvek savrseno odgovarali i savrseno radili. Sa druge strane, Apple misevi su blagi uzas. Onaj sapun ne znam ko je smislio ali mu treba orden za najgluplji uredjaj ikad napravljen. Meni se ruka na njemu ukoci za pola sata, jako je neprecizan a ona kuglica je uzas zivi. A tek kad se zaprlja... pa ne moze je ni pola Apple inzinjera ocistiti. Sve u svemu - totalno ****** od misa. Tastature su im ok, vise su fensi nego sto su ugodne za rad ali su pre svega jako kvalitetne (i preterano skupe).

Cap mouse je zanimljiv koncept (u stvari to vise nije koncept cim su ga matrijalizovali) i verujem da bi u mnogome mogao da olaksa svakodnevne akcije onima koji racunar koriste u kucne svrhe. Za gaming vec nisam siguran 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam se igrao sa Zune 80 i definitivno nije krš. Zune HD je spektakl.

Meni je sapun miš bio super dok nisam bio u prilici da ga koristim 2 meseca. Nije mi jasno što toliko čekaju da ga promene.

Microsoft software mozete da pljujete koliko hocete ali periferije su jedino sto su radili kako treba. Misevi, tastarure i joypadi su oduvek bili na nivou. Ja sam takodje koristio te prve MS opticke miseve i nikada nisam imao problema cak delim misljenje da su neki od najbolje napravljenih miseva tj. ne kvare se. Vas dvojica ste isuvise biased da bi raspravljali na ovu temu (pogotovo Apple Warrior).

ja niti volim, niti branim Apple miševe - mislim da su totalno beznačajna stavka - ionako su 80% isti poslednjih xyz godina...

jedina novina je scroll dugme, odnosno 360 kuglica (koja se sa druge strane prlja...)

apsolutno nebitna stvar (dosadna) dok neko ne pomeri granicu 😉

@kutija Microsoftu je i RODovani Xbox360 odlicno parce hardwarea 😀 😀

@illiron - nisam video zuen ali molim te reci mi sta je to toliko SPEKTAKULARNO ? i naravno, reci mi da li si video iPhone pre toga i sta mislis o njemu 😉

Poslednja izmena:
Ako nesto M$ radi dobro to su periferije. Od kada znam sa PC njihove periferije su odlicne. Skoro sam video neku njihovu ergonomsku tastaturu u jednoj masinskoj firmi. Tastatura je kupljena 1997 i posle 12 godina radi sasvim korektno (a nisu je uopste stedeli).

Pre tačno 7 godina i 2 dana pokloniše Vocko, MAD_MUzzY, nesharm i DamjanMX meni IntelliMouse 3.0a 🙂.

Pre 5 godina kupih i MS Natural tastaturu 🙂. Napravio sam godinu dana pauzu u vidu dinovo laser kompleta, ali sam se vratio na MS i žicu.

Tastatura sam viđao svakakvih i kvalitetnijih, ali boljeg miša od 3.0a nisam. Logitech zna da napravi odlično, ali uvek previše košta. Miša nemam nameru da menjam ikada. Pre godinu dana sam ga otvarao i kupao vodom i alkoholom i sad je i dalje ko nov. Tastaturu ću zameniti za novu Natural, jer je ova moja relativno bučna 🙂.

Poslednja izmena:
Uhhh. Ja te natural ergonomske tastature nemogu da smislim. Pokusavao sam da koristim jednu Ali sam posle nekoliko dana odustao.

ja niti volim, niti branim Apple miševe

:laugh:😀

Ja mislim da ti branis sve sto ima natpis Apple, pa neka je i Apple toalet papir opet bi po tebi bio najbolji jer bi navodno najbolje prijanjao uz :smackbum: . 😀😀

Poslednja izmena:
MS hardware je uvek bio odlican (sem Zune-a koji je krs neopevani). Ja licno preferiram njihove periferije (tastature i miseve) u odnosu na druge proizvodjace jer su mi uvek savrseno odgovarali i savrseno radili. Sa druge strane, Apple misevi su blagi uzas. Onaj sapun ne znam ko je smislio ali mu treba orden za najgluplji uredjaj ikad napravljen. Meni se ruka na njemu ukoci za pola sata, jako je neprecizan a ona kuglica je uzas zivi. A tek kad se zaprlja... pa ne moze je ni pola Apple inzinjera ocistiti. Sve u svemu - totalno ****** od misa. Tastature su im ok, vise su fensi nego sto su ugodne za rad ali su pre svega jako kvalitetne (i preterano skupe).

Cap mouse je zanimljiv koncept (u stvari to vise nije koncept cim su ga matrijalizovali) i verujem da bi u mnogome mogao da olaksa svakodnevne akcije onima koji racunar koriste u kucne svrhe. Za gaming vec nisam siguran 🙂

+1, osim za Xbox360...😛

:laugh:😀

Ja mislim da ti branis sve sto ima natpis Apple, pa neka je i Apple toalet papir opet bi po tebi bio najbolji jer bi navodno najbolje prijanjao uz :smackbum: . 😀😀

pogrešno misliš 😉

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=197596

btw neka Microsoft nastavi da se bavi hardware-om - 1% od onoga sto Apple nudi danas.
njihov problem je, što i sami znaju, ne mogu više da uvaljuju krsh software pa traže svoje mesto u hardware biznisu...

Poslednja izmena:
+1, osim za Xbox360...😛

E sad se hvatate za slamke, pricamo pretezno o PC hw-u 🙂
XBOX je... sramota velika sramota za firmu te velicine i moci. Drugo pokazuje koliko ih realno zabole za korisnike 🙂

Poslednja izmena:
btw neka Microsoft nastavi da se bavi hardware-om - 1% od onoga sto Apple nudi danas.
njihov problem je, što i sami znaju, ne mogu više da uvaljuju krsh software pa traže svoje mesto u hardware biznisu...

Nemoj mi reći da hoće da se izvuku bizinisom sa miševima. MS je prodao više Xbox-eva nego recimo apple iMac-a, tako da tu nemaš šta da komentarišeš.

Nazad
Vrh Dno