Šta je novo?

Microsoft MIDI Mapper PROBLEM

bandovic

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-10400 & BeQuiet Dark Rock 4
Matična ploča
Gigabyte B460M DS3H
RAM
4 x Kingston DDR4 8GB 2666MHz HyperX Fury Black
Storage
2 x 4TB WD RED 3.5", SATA III, 256MB, 7200rpm
Zvuk
JBL Bar 5.1 Surround
PSU
Corsair RM550x 80 PLUS Gold Fully Modular
Kućište
Fractal Design Define R6
Miš & tastatura
Logitech Wireless Touch Keyboard K400
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam integrisanu zvucnu AC97 Realtek (drajver v5.10.5100, ploca MSI KT4V).U Sound podesavanju u Control Panelu mi u Midi music playback device stoji "Microsoft GS Wavetable SW Synth" kao jedina opcija i bez ikakvih problema slusam midi fajlove.Hteo sam da da pomocu Cakewalk Sonar-a da malo petljam sa midi fajlovima i po pokretanju programa mi izbaci poruku kako nemam "Midi output" i kako treba da ga odaberem sa liste. Na listi imam ponudjeno samo "Microsoft MIDI Mapper". Kada oznacim to on ne prima, i vraca me na prethodni ekran.
Moja pitanja:
1. Da li moja muzicka mora "hardverski" da podrzava midi da bi mogao da koristim ovaj program, posto mu ova windows-ova podrska ne odgovara? Da li postoje neki noviji drajveri koji resavaju ovaj problem ili sam osudjen na kupovinu nove muzicke (prave)?
2. Drugar ima plocu Asus P4S8X-X i integrisanu AC97 SoundMax i kod njega ima nesto tipa "SoundMax MIDI mapper" i radi mu program OK.

P.S. I ja mogu da koristim program ali ne cujem ono sto radim.Rezultat snimim i reprodukujem ga bez problema preko nekog drugog programa (vanBasco plejer)

Nazad
Vrh Dno