Šta je novo?

Microsoft MCTS

• Začetnik teme Začetnik teme CarnX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
da li vradi zavrshiti i koliko ove kurseve?
MCTS 70-536 i 70-505

Imam osnovno znanje (malo vise nego osnovno) o programiranju.
razmishljao sam da zavrshim ili MCTS ili CCNA (Cisco) pa da nekako nadjem posao i onda isfinansiram (preostali kurs) Inache sam dipl ing elektrotehnike (master, shta god...)
Poshto sam bio na smeru mikroelektronike zapostavio sam programiranje skroz u zadnjih nekoliko godina ali sa programiranjem je najlakshe naci posao... Znachi, interesuje me da li cu nauchiti programiranje (.net, C#) na ovom kursu?

Ja bi ti preporucio ovo http://www.it-akademija.com/ITAkademija-Programming-Department_43_2_77_ umesto Microsoft kursa. Nisu idelani, ali su sasvim ok za te pare. Traje godinu dana, ucis vise jezika, ali najbitnije je da naucis kako da programiras, sto mislim da ce te ovde nauciti, bar ono osnovno. Posle sve zavisi od tebe.

Znam neke ljude koji su ovo zavrsili i stvarno nasli posao.

Daju i popust ako se prijavis do kraja oktobra:
http://www.it-akademija.com/ITakademija-Upisite-se-na-vreme---broj-mesta-je-ogranicen_350

mene konkretno interesuju microsoft kursevi jer ne traju preterano dugo a u nishu su mi jedina opcija (koliko znam)...

EDIT: Mada vidim da ovo moze da se prati na daljinu ali opet mi predugo traje cela ta pricha... 2 semestra...

Poslednja izmena:
Sve Microsoft ispite mozes da polozis tako sto ces uciti sam kod kuce.
Davati hiljade evra za te kurseve je po meni nepotrebno. Imas dovoljno
materijala da se sam spremis. Veruj mi.

Sto se tice samog pitanja MCTS ili CCNA mislim da je problem to sto
ne znas ni sam sta hoces. Application developer ispit nema nikakve veze
sa cisco-vim network administrator. Odluci cime zelis da se bavis pa to
teraj. Ako ces da ides na administraciju bolje kreni sa MCSA i MCSE pa
onda predji na cisco, a ako ces da ides na programerske ispite onda uzmi
pa polozi MCAD pa teraj dalje. Sve zavisi cime se trenutno bavis i cime
zelis da se bavis.

mene konkretno interesuju microsoft kursevi jer ne traju preterano dugo a u nishu su mi jedina opcija (koliko znam)...

EDIT: Mada vidim da ovo moze da se prati na daljinu ali opet mi predugo traje cela ta pricha... 2 semestra...

Postoji Cisco akademija na elektronskom fakultetu.

Cisco kursevi se na Elektronskom razvlače po pola godine i više.

Bice da je tako, jer ih pogadjaju mahom jos aktivni studenti pa fakticki koriste vreme "usput" da nauce jos nesto i kurs ide paralelno sa semestrom na fakultetu 🙂 . Neka veca aktivnost bi bila prezahtevna.

Mozda postoje grupe koje idu cesce.

Pa generalno, moze i cisco i MS kursevi da se poloze bez predavanja i bacanja 1000e ali to bi mnogo duze trajalo... Tako da ne znam... Inache ja bih prvo programiranje uchio pa tek onda kasnije bih radio cisco kurs...

Danas sam bio u IT Centru povodom polaganja TOEFL-a i slucajno sam saznao da imaju i Cisco kurseve. Mozda su nesto brzi nego na Elfaku, mada idu samo vikendom ali su casovi vremenski duzi, pa valjda ispadne krace.

Medjutim zbunio me covek tamo kada je rekao da na Elfaku diploma nije validna, nego plagijat :trust: .

Medjutim zbunio me covek tamo kada je rekao da na Elfaku diploma nije validna, nego plagijat :trust: .

Na elfaku (valjda još uvek) postoji Cisco Networking Academy (zvanično odobrena obrazovna ustanova od strane Cisco Systems-a) u kojoj su predavanja podeljena na semestre . CCNA se valjda izučava 4 semestra a jedan semestar bi trebao da traje 18 nedelja.
U školama računara se uči po sopstvenom planu i programu ali uglavnom iz zvanične literature i predavanja traju nekih 3 - 4 meseca .

Studenti i jednih i drugih škola na kraju polažu online ispit i po uspešnom polaganju i jedni i drugi dobijaju sertifikat izdat od strane Cisco Systems, Inc.
Plagijat ne postoji . Postoji samo razlika u prstupu predavanjima i vežbanju.

Poslednja izmena:
Kakvih li dodirnih tačaka imaju ova dva smera živo me interesuje ...

Ma nemaju nikakve veze ali ja planiram oba da zavrshim...
Cisco je sigurno dobar, dosta se nauchi a samim tim i vredi... Mene interesuje da li i Microsoft kurs isto toliko vredi u smislu da se stvarno nauchi neshto... Necu da idem tamo da ne nauchim nishta a da dobijem parche papira na kome pishe Microsoft...

Prvo bih zavrshio Microsoftov kurs zbog pronalazenja posla... A u medjuvremenu kada budem mogao da isfinansiram i Cisco onda bih i njega...

Nadam se da sam sada jasan 🙂

Ja mislim da je bolje da se odlucis samo za jedno. Bices relativno mator kad se pojavis na nekom razgovoru za posao, ako se budes jos godina bavio samo formalnim obrazovanjem (ja imam slicnih problema zato). Mislim da je vaznije i iskustvo da bi se zaposlio od brda diploma. Ako mislis da vise posla ima sa programiranjem, a valjda ima, onda idi na programiranje.

Kad se pojavis na nekom razgovoru za posao, druga diploma bi ti samo smetala i izgledao bi kao "svastar". Zamisli, zavrsio si mikroelektroniku, pa si krenuo malo programiranje, pa si malo i mreze... Sta ce covek da zakljuci? Videce problem u motivima, neodlucnost, nedoslednost, dosta zapocinjes-nista ne zavrsavas, bla bla. Programeri najbolje prolaze oni totalni geekovi koji iza sebe imaju brdo projekata.

So, usavrsi na neki nacin (bilo koji, ne mora kurs) znanje programiranja i uradi obavezno sto vise "projekata" tako da mozes staviti to u CV i pokazati nekome. Samo sa diplomama si pusiona🙂 Projekti :type:

Fu*k, sad sam svima rekao formulu uspeha, jacam sebi konkurenciju...:smackbum:

Hehehehe 🙂
Pa samo josh neko da mi potvrdi da se na tom microsoft kursu stvarno neshto moze nauchiti i extra 🙂

Ja mislim da je bolje da se odlucis samo za jedno

Najbolji savet ali retko ko to prihvati .

Bices relativno mator kad se pojavis na nekom razgovoru za posao, ako se budes jos godina bavio samo formalnim obrazovanjem (ja imam slicnih problema zato).

Godine nisu toliko bitne koliko i znanje koje poseduješ. Ako ti , na oglas za posao , neki nindža pošalje CV u 99,9999 % slučajeva nećeš ni gledati koliko godina ima.

marin je napisao(la):
Kad se pojavis na nekom razgovoru za posao, druga diploma bi ti samo smetala i izgledao bi kao "svastar". Zamisli, zavrsio si mikroelektroniku, pa si krenuo malo programiranje, pa si malo i mreze... Sta ce covek da zakljuci?

Ako si već pozvan na razgovor to znači da je potencijalnom poslodavcu nešto iz tvog CVa privuklo pažnju. Ako nije fakultetska diploma onda možda neki od sertifikata koje poseduješ. Negativna strana svaštarenja je to što ni u jednoj oblasti nećeš biti specijalista.

C4in je napisao(la):
Pa samo josh neko da mi potvrdi da se na tom microsoft kursu stvarno neshto moze nauchiti

Na kursevima se može naučiti onoliko koliko se posvetiš tome . Plaćanje kursa nekoj školi računara ne znači da će to znanje doći samo od sebe.

Poslednja izmena:
Slazem se sa zadnjom konstatacijom ali opet i ako predavachi nisu dobri, trebace ti 3x veci trud a tako mogu i kod kuce da uchim... meni treba neko ko ce mi neke stvari objasniti za kratko vreme, a ne neko ko ce me usporiti u uchenju...

Nazad
Vrh Dno