Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

U pitanju su insider bildovi (verzije). Meni se jutros instalirao upravo taj - 15043. Samo, telefon iz nekog tupavog razloga treba da bude podešen na engkeski jezik da bi pronašao download i da bi krenuo da ga skida.

Dobro,znaci posto sam ja instalirao win 10 pomocu onog pomocnika za nadogradnju ili kako vec bese,trebam sada da prebacim na engleski i da idem na azuriranja?
ILI NE TAKO?KAKO JA DA DOBIJEM TAJ DOBAR STABILNI 15043?:D

Stojicu, 15043 je insider build, dali tebi treba taj ili ti treb 14393.693, tvoj trenutni je ...107, koliko sam razumeo.

Nije to stabilna verzija. To je probna verzija koja se instalira kad se uđe u Insider program i kad postaneš tester novijih verzija pre nego se dorade i distribuiraju kao stabilnije.

mENI TREBA NEKI STABILAN I DOBAR...bio to 15043 ili .639. sve jedno samo da je dobar i stabilan...ustvari sta vi predlazete...lepo sam napisao na pocetku,ne razumem se samo yelim dobar i stabilan win 10 ako je to uopste moguce....hvala

Aha...znaci stabilan i dobar je onaj .693 ? E sad kako doci do njega...korak po korak...ili da ostanem na ovom ako je dobar?:smash::wall::wall::wall:

Ako instaliraš desetku, sam će ti nadograditi do poslednje verzije. Ako ti ne odgovara, odeš na insajder i čekiraš preview realise ring. U svakim slučaju ćeš preskočiti .107 verziju.

Sent from mTalk

evo sada mi je trazio da instalira ovu .693....pa koja je bolja,jel da instaliram to ili da ostanem na 107?

Poslednja izmena:
Pa jesi li proverio u podešavanju, ažuriranje... Možda već imaš update, čeka instalaciju...

da,da...trazi azuriranje....da instaliram ili ne...?Mislim jel taj bolji od 107...predpostavljam da jeste....

Instaliraj, prethodno spoji na punjač!!! Baterija mora biti preko 40%, inače nama instalacije... Obavezno bocni na punjač i javi rezultat.

I ne idi na restore sa naloga koji ti je bio na osmici, rucno instaliraj app.

Sent from mTalk Lumia 640XL

ma jok,koji restore...jos kad sam instalirao 10-tku nisam vracao podesavanja...evo sad cu da ga pustim da instalira....pozz

instaliran....videcemo kako ce raditi...primetio sam odmah da mi viber brze radi....ali rano je za radovanje...videcemo...:)

Moraju biti u folderu Music. Selektuj i prebaci.
U Loco plejeru možeš da biraš iz svih foldera mada i on traži po difoltu prvo u Music folderu.

Sent from mTalk

Udji u Istrazivac datoteka i tamo pronadji skinutu muziku i prebaci je u Music folder,a jos bolje ako imas memorijsku,stavi svu muziku na nju.Ako kojim slucajem ne bude odmah prikazana muzika u Groove,sacekaj malo i sve ce se prikazati.

Pisao sam ranije o problemima sa čestim i neobjašnjivim resetima telefona. Ništa se nije menjalo ni nakon Hard reseta, nakon apdejta sa insider-a. Svakog dana nekoliko potpuno random restarta. U poslednje vreme mi se par puta dogodilo da se telefon restartuje u toku razgovora.

Vrlo frustrirajuće, složićete se.

Jutros sam se odlučio za jednu novu operaciju - Hard reset, ali bez restore-a prethodne konfiguracije - bukvalno factory reset. Jeste da mi je trebalo par sati da vratim aplikacije i podešavanja, ali mi se čini (bar za sada) da je problem otklonjen.

Imam utisak da je u nekom prethodnom bilo apdejtu, bilo u nekoj aplikaciji ostao neki "rep" koji je dovodio do ovog problema. Ne mogu da tvrdim, pratiću rad telefona, ali ako se "normalizuje" onda je uzrok sigurno bio taj.

Pa svi smo i preporučivali da se pri HR ne vraćaju stara podešavanja.

Sent from mTalk

Ljudi, Messenger je l ima voice call opciju za Win 10?
Ima slusalica kod mene ali nece i samo mi izbaci missed call...

Sent from mTalk from my Lumia 640 XL DS

Uzeo sam juče polovnu 640 XL sa Win 10 na njoj. Pre toga sam duže vremena koristio 920 (jedno vreme i sa Win 10). Zanima me da li sam ja to naviknut na izuzetno osetljiv ekran koji je imala 920 (gde je nekad registrovala dodir i bez 'pravog' fizičkog kontakta) ili je ekran na ovoj mojoj 640 XL defektan? Naime, prvo što sam primetio bio je izvestan delay vibracije nakon pritisnutog button-a na navigation bar-u. Onda se desilo dva, tri puta da se screen spustio do pola dok sam pisao poruke na whatsapp-u, iako nisam ni pipnuo, a kamoli zadržao win button. Takođe, kao i da ne uhvati svako brže otkucano slovo (mada to može biti i do mene, jer još nisam navikao na veću tastaturu). Isto tako, kao da svaku sitniju stvar treba da ciljam da bi odreagovala na dodir..

Meni jeste 640ka bila prava havarija na W10m, ali ovakve stvari mi se nisu dešavale. Ekran je baš lepo radio i zaista sam lepo i brzo mogao kucati na tastaturi, čak i brže i preciznije nego na ovoj Huawei-jevoj. :)

Sent from HUAWEI P9 Lite via tapatalk

Kod mene na 640xl nema takvih problema, koristim w10. Jel nisi insajder? Jel si probao HR?

Sent from mTalk via "bad" WP

Uzeo sam juče polovnu 640 XL sa Win 10 na njoj. Pre toga sam duže vremena koristio 920 (jedno vreme i sa Win 10). Zanima me da li sam ja to naviknut na izuzetno osetljiv ekran koji je imala 920 (gde je nekad registrovala dodir i bez 'pravog' fizičkog kontakta) ili je ekran na ovoj mojoj 640 XL defektan? Naime, prvo što sam primetio bio je izvestan delay vibracije nakon pritisnutog button-a na navigation bar-u. Onda se desilo dva, tri puta da se screen spustio do pola dok sam pisao poruke na whatsapp-u, iako nisam ni pipnuo, a kamoli zadržao win button. Takođe, kao i da ne uhvati svako brže otkucano slovo (mada to može biti i do mene, jer još nisam navikao na veću tastaturu). Isto tako, kao da svaku sitniju stvar treba da ciljam da bi odreagovala na dodir..

Ja i dan danas imam sličnih problema. Počeo je da zeza ekran kao kod L535. Ne mogu da ga otključam povučem prstom na gore ali on se samo malo podigne i to je to. Posle nekog vremena vrati se u normalu. Ponekad imam problema i sa pisanjem poruka da kasne slova da se prikažu kada kliknem. Možda neki HR reši problem ako ne on onda WDRT. Ja nisam radio HR od kada sam ga prebacio na W10 a instalirao sam i brisao mali milion app.

Sent from mTalk

Nisam lično radio HR, već je to prodavac uradio neposredno pre prodaje. Ne znam da li da se već sad cimam oko tog HR-a ili WDRT-a, možda da vidim još par dana kako će se ponašati. Inače, devojka ima 535 i čini mi se da nisu takvi simptomi. U svakom slučaju, imam neku Telenor garanciju koja bi trebalo da još važi.

Baci ti njega nazad na 8.1. Ako se ponovi i na njemu onda je hardver i reklamiraj.

Sent from HUAWEI P9 Lite via tapatalk

Nzm da l je pozeljno vracanje na 8.1.
Mnogi su se zalili da posle nmg da aktiviraju mejl adresu, tj nalog.

Sent from mTalk from my Lumia 640 XL DS

Jel se desava nekom na w10 da mu pokretne stikere na viberu vrti dok ne ucita?

Sent from mTalk via "bad" WP

Nazad
Vrh Dno