Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Pa kome da se obratim za ovo...koja je cena uopste...ne znam ni od prilike,jel moze samo staklo da se menja ili mora i displej?

Oni verovatno menjaju sve zajedno, a cena, kao 70% telefona. Uvek mozes da ih kontaktiras i da se raspitas za cenu.

Poslednja izmena:
Menjanje ekrana uz menjanje maticne ploce je najskuplja popravka. Zvanicni servis kao taj promobi menjaju sve ucelo, tj sigurno se nece patiti sa odvajanjem.

Zavisi da li moze da se menja samo digitajzer ili ide sve u paketu sa ekranom. Ne znam kako je na 640, proveri samo to. Na 520 se recimo digitajzer menja odvojeno i ja sam na 520 sam zamenio isti za 5min. Investicija 300din Aliexpress.

Da, da, evo sad sam bacio pogled na Ali, ovde ide zajedno nazalost. Cene od 20 dolara pa na gore...

Zavisi koliko servis dere za uslugu i koje delove i odakle uzima. Mislim da ti je najbolja varijanta da svakako sam porucis ekran, to je tih 20 dolara. Zamena toga je smesno jednostavna no ako ne zelis da se maltretiras sa time, onda sa istim idi u neki servis da ti zamene, verujem da bi u tom slucaju 30e ukupno bila gornja granica za tako nesto ali to je samo moja pretpostavka, uopste nisam u toku sa tim stvarima.

Original komplet kosta malo vise od 20 dolara. Oni u servisu (zvanicnom) koriste samo originalne delove, tako da sigurno 80+ eura. Posto koliko vidim original komplet napolju kosta oko 50 dolara.

Da, da, ovo od 20 $ su one AAA zamene ili kako se već zovu mada meni ova na 520 radi bez ikakvih problema stvarno.

Meni je drugar rekao da ce biti sigurno oko 60-65e samo deo....e sada to necu raditi u servisu nego ce on da radi pa jos njemu za ruke i to je to....sve u svemu mislim da ce manje biti nego u servisu....e sada,verujem da nece biti nekih razlika...mislim nece se nista primetiti da je menjano...:type:

Pa nema šta tu mnogo da se filozofira. Zašto da daš 60-65€ za deo ako imaš za 20€. Poruči to sa Aliexpressa, kad stigne nek ti drugar zameni i to je to.

Jel može neko da mi preporuči neki brz i kvalitetan zamenski punjač? Moj fabrički otkazao a sve što imam po kući, prijavljuje kao "slow charger"...

Jel može neko da mi preporuči neki brz i kvalitetan zamenski punjač? Moj fabrički otkazao a sve što imam po kući, prijavljuje kao "slow charger"...

Bilo koji preko 750 mA .

Ja moj tel punim sa 2A greje se malo vise ali se puni brze.

Gde mogu da nadjem spisak aplikacija za Wp 8.1 jer se neke aplikacije zovu drugacije nego na Androidu. Npr. You tube sam nasao kao Touch Tube?

Gugl nema svoje aplikacije za wp pa zato nisi ni mogao da je nadjes pod tim imenom.

Sta te konkretno interesuje ,napisi sigurno ce neko da ti pomogne ,recimo za youtube imas alternative ,tubecast,perfect tube ,metrotube ,mytube.

Sent from mTalk

Zna li neko kako otvriti VLC ili m3U liste kanala na ovoj Lumii 640, takodje i na Lumia 1320 s Windows 8.1 operativnim sistemom ?
Vlc player vidi listu ali je ne ucitava.

Resio sam problem sa staklom...mislim ekranom..:)....drugar mi sredio sve za 65e...sve orginal vraceno...promenuto staklo i lcd...

pozdrav...imam lumniu 640xl...nakon update na win10 nemam mogucnosti da ukucam password za zakljucavanje telefona koja obicno stoji u lock screen...moze li mi neko pomoci

Hmm, a da probas sa lumia recovery preko pc-a? Obicno hard reset telefona resava taj problem, mnogi smo ga imali.

Ma kakav servis, veruj u sebe, pogledaj neki tutorijal na you tubu, ili se vrati par stranica u nazad u ovoj temi, pisano je puno puta o tome.

Vrh Dno