Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Moj telefon morao sam da punim svako veče. Baterija dodje uvece do ~20%.

Ja vec neko vreme ganjam Lumiu 640 ali single sim, jer vec imam xperiu mini za drugu karticu, medjutim nigde u Beogradu ne mogu da je nadjem, a gde je ima kosta tipa 23.000 sto je malo mnogo. Na par mesta moze da se naruci, u jednoj radnji su dual sim stavili za 22 ako se ne varam, a kao single bi trebalo da stigne i kostace 4-5 hiljada manje. Ne preostaje mi nista drugo no da cekam...

A zbog cega bas single sim ? Za 16k din nove sa garancijom prodaju, to je dual sim verzija.

Ima da se nadju po oglasima obe varijante za 130~150eur

Single sim zato sto vec imam sluzbeni telefon, pa mi je zgodnije da mi budu odvojeni. Nasao sam na KP single sim od jednog clana, ne znam smem li da kazem kog (nije reklama) za 140€ ali imam malo strah od kupovine tako neceg preko oglasa, imam losa iskustva sa oglasima. :/

Pa mozes da iskljucis sim slot sa sluzbenom karticom nakon radnog vremena i niko ti ne smeta.

I ja vise volim Single sim. Uzeo sam LTE verziju.
Jer ako vec ne koristis dve kartice glupo je da stoji ona ikonica gore da nema kartice a i dobijes LTE

Pa to, ima par prodavaca u Beogradu ali daju usmenu garanciju, videcu da ih obidjem ovih dana i da kupim ako mi odgovara.

Ja od poslodavca dobijam iz mts-a obicnu 640 a treba mi dual sim...

aj smislimo nesto :D

Pozdrav forumasi,
Nov sam na forumu a i od pre par dana sam vlasnik lumie 640lte. Posto smo preko pretplate i devojka i ja smo uzeli isti telefon, utisci za sad sjajni ali se mojoj devojci javlja jedan problem. Naime kad ga otkljuca displej bude cudne boje( nesto slicno kao kad na kompu stavis da je displej 16bit) i posle ponovnog zakljucavanja i otkljucavanja telefon radi normalno. To joj se za sada desilo 3-4 puta dok meni nije nijednom. Pa me zanima da li se to jos nekom desavalo i da li je to neka fabricka greska, da li da se telefon menja posto je u garanciji? Unapred hvala
P.S. pronasao sam na netu sliku kako to izgleda( nije njen telefon u pitanju) http://imgur.com/a/q6sF9

Desilo se i meni dva puta. Nije hardverska greška već softver poblesavi. Javljalo se to i na drugim modelima.

Hvala na brzim i pozitivnim odgovorima. Sobzirom koliko je bagovao android ovo je nista naspram toga :D

Nije mu to nista ,imam l620 dve godine i stanje mu se nije pogorsalo ,nece valjda ni na l640 :)

Razmisljam da pazarim 640 lte ili ds ali jos uvek sam na androidu i nikad nisam probao win phone. Dvoumim se izmedju 640 ili (Moto g2 koji je tesko naci u Srb). Par stvari me zanima- kakva je baterija? ( u poredjenju sa-Trenutno koristim lg l70 i pre 20 sati je skinut sa punjaca,ima 5 sati on screen uz wifi i ostalo mu je 39%)
Koji su najbolji i najpouzdaniji browseri za win phone?
Ovi koji su presli sa androida na 640 - koje apps vam fale najvise( a imali ste ih na andr)?

Ja mislim da ne vredi vise pricati o wp 8.1 ,za odprilike mesec ,dva izlazi wm10 a ti ako uzmes l640 ces ga dobiti medju prvima .

Razmisljam da pazarim 640 lte ili ds ali jos uvek sam na androidu i nikad nisam probao win phone. Dvoumim se izmedju 640 ili (Moto g2 koji je tesko naci u Srb). Par stvari me zanima- kakva je baterija? ( u poredjenju sa-Trenutno koristim lg l70 i pre 20 sati je skinut sa punjaca,ima 5 sati on screen uz wifi i ostalo mu je 39%)
Ovi koji su presli sa androida na 640 - koje apps vam fale najvise( a imali ste ih na andr)?

Ako ne probaš nikad nećeš znati je li vredelo prelaziti sa Androida na Win. Ja sam prešao na Win i mogu ti reći da mi ništa ne fali od aplikacija, a one koje imam na WP su mi dovoljne, ako razmišljaš o WP je znak da si nezadovoljan Androidom tako da sam ja na tvom mestu ne bih razmišljao ni sekunde više :)

Meni fali samo Blockchain.info app . I mozda app telenor banke. Mada i mobilna verzija sajta zavrsava super posao.
Osim toga nista i nikad vise na android.

Meni je nedostajao Voip na ovoj Lumii... Nadam se da će i to da srede u Win10

Meni nedostaje mobilna aplikacija Erste banke i Polovniautomobili.

Fale aplikacije, + i ovo što ima radi i izgleda lošije od konkurencije.
Primer, B92 em izgleda očajno, em neće da pušta klipove.

Fale aplikacije, + i ovo što ima radi i izgleda lošije od konkurencije.
Primer, B92 em izgleda očajno, em neće da pušta klipove.

B92 čitam preko web browsera, kao i ostale novinske portale koji me zanimaju, a koje sam sačuvao u favorite listu.

Ne znam gde bih još mogao da stavim ovu vest (a ne znam ni da li je stavljena)

Ovako bi trebalo da izgledaju naredne Lumije (najverovatnije idu 750 i 850):

http://www.nokiapoweruser.com/lumia-550-lumia-650-lumia-750-specifications-leaked/

Ovo pre izgleda kao što piše u naslovu, 650 i 750 a ne 750 i 850 kako stoji u tekstu.
L650 sa SD410 a 750 sa većim kapacitetom interne memorije. L850 bi trebalo da ima SD 6XX, 2GB RAM-a i FHD displej obzirom da L950 ima QHD displej.

Vrh Dno