Nego zbog cega im je opala prodaja? Zato sto je sve vrh i super?
Ljudi posete sajt kao sto je pocketnow npr, cekaju najavljenu premium Lumiu 950 sa odlicnom kamerom i dobro poznatim prednostima WP8.1 (stabilnost fluidnost) u kombinaciji sa hajpovanim prednostima W10m. To su bukvalno svi ocekivali a i ja sam napisao vise puta da bih mogao da predjem na takav win telefon.
I sta smo dobili na kraju? Samo odlicnu kameru a 99% flagship konkurencije ima vec odlicnu kameru tako da ni to vise nije neka posebna prednost.
Microsoft Lumia 950 Review: the phone for Windows fans (and no one else) [UPDATE: Now with more XL!]
Flagship koji vise nije izradjen kao tenk (cim su raskrstili sa Nokiom batalili su premium materijale sto je samo dokaz MS pohlepe i neodgovornosti) a softver se u pocetku raspadao na dugo ocekivanim, navodno najboljim win telefonima ikada.
Prezentacija im je bila odlicna i prilicno profesionalno realizovana (nisam gledao uzivo vec snimak i iznenadio sam se) pa sam bio ubedjen da ce pokidati sa L950/XL i W10m kad na kraju klasicna MS prevara.
I sta mislis na kraju, da taj drastican pad ionako slabe prodaje nije posledica MS nedogovorsnosti, nesposobnosti? Da li stvarno verujes da nije to u pitanju?
Pa od tih 2.x miliona prodatih telefona u poslednjem kvartalu ogromnu vecinu cine najjeftinije Lumie koje se uzimaju na poklon kod operatera i prodaju se na tone na nerazvijenim trzistima.
Desavalo se da neki do juce nebitni i nepoznati kineski proizvodjaci prodaju po 2-3m telefona nedeljno a MS nije u stanju da izbaci vrhunski premium flagship sa 100% stabilnim softverom i da bar pokusaju da prebace 5% globalno na smartfon trzistu, to ako nije nesposobnost i ne odgovornost onda ne znam sta jeste.