Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Ja mislim da je kod njega definitivno problem sa SD karticom čim se telefon restartuje. To se na dosta telefona dešavalo i baš je to bio razlog. Prosto je nemoguće da ja za 4 meseca imam 0 restarta. Ili sa samim telefonom nešto ne valja a to bi se već do sada valjda primetilo...

Bas sam gledao klip na yt-u i lik (neki review-er) je bas potrefio, kada god da je rekao da mu nesto ne radi dobro (misleci na windows telefone) uvek je od fanova dobijao odgovor da mu je pokvaren telefon.

Na 4.20 [emoji33]

https://youtu.be/jlwBBD97_oY

Poslednja izmena:
Meni se opet desava, iako sam ga (rucno) restartovao pre 10-ak dana, da kad stisnem power dugme treba mu par sekundi da dodje sebi i pokaze lock screen. Prvo se pojavi wallpaper, pa pauza, pa datum.. pa onda sat. Takodje i kad se alarm upali, jedno dve sekunde je samo crn ekran, pa tek onda se pojavi alarm popup... Smara... ali dobro, ove godine im je fokus na telefonima..
Mozda je problem kad je neka ne-win 10 aplikacija u pozadini, poput 6taga koji stalno ostavljam u pozadini, testiracu.

Poslednja izmena:
Meni se opet desava, iako sam ga (rucno) restartovao pre 10-ak dana, da kad stisnem power dugme treba mu par sekundi da dodje sebi i pokaze lock screen. Prvo se pojavi wallpaper, pa pauza, pa datum.. pa onda sat. Takodje i kad se alarm upali, jedno dve sekunde je samo crn ekran, pa tek onda se pojavi alarm popup... Smara... ali dobro, ove godine im je fokus na telefonima..
Mozda je problem kad je neka ne-win 10 aplikacija u pozadini, poput 6taga koji stalno ostavljam u pozadini, testiracu.

Isti problem i ja imam sa lock screen-om, isto kao sto si opisao.

Pa koji browser da koristim a da nije Edge? Taj UC je prilicno dobro ocenjen u WP prodavnici, zato sam ga i skinuo.

Uostalom to je najmanji problem, fon se tada restartovao jednom i to je to a pre tog poslednjeg apdejta se restartovao na desetine puta dnevno (bukvalno svaki put posle kraceg koriscenja fb pa i vb), sve zivo je pucalo, lagovalo i usporavalo (tastatura je umela da bude ocaj zivi) a sada je sve to malo usporeno i manje fluidno u odnosu na WP8.1 ali neuporedivo bolje od svih ostalih buildova koje sam probao, u prevodu sada je fon upotrebljiv.

Da je mem.kartica problem ne bi se fon restartovao i onih dana kada je bila izvadjena.
Isto tako da crkava ne bi restartovala fon samo taj jedan put pri koriscenju UC pretrazivanja vec i pri koriscenju fajlova koji se nalaze na toj kartici a to se desava svaki dan po ko zna koliko puta i za sada je sve ok osim tog jednog problema.

Jednostavno, fon je posle apdejtovanja na tu poslednju verziju proradio drasticno bolje i to bez HR-a?! Nije to neka mala razlika, jednostavno je sve fluidnije, malo brze i bas primetno stabilnije, pa jbem mu misa u roku od sat vremena sam od telefona koji se raspada koliko ocajno radi dobio upotrebljiv fon :)

Neka ga ovako, radi iole normalno a to sto nije fluidan i brz, sto se provlace sitni bagovi.. na to se covek navikao.
Znam da nekima sve ovo sto sam pisao deluje ''cudno'', neki mozda misle i da izmisljam, preterujem ali verujte mi da nesto slicno nikada nisam doziveo, softverski haos najblaze receno.

I kako fon radi za sada ovo moze da prodje, stabilnost je najbitnija a kao bonus tu su dobar zvuk preko slusalica (i u toku razgovora), izuzetno dobra kamera (za ovu klasu) na dnevnom svetlu i kvalitetan IPS ekran sa 300+ ppi a i uopste cipset deluje sposobno za surf/YT i slicno. Steta samo sto autonomija nije malo bolja ali dobro, fabricki punjac je kilav pa sam uzeo nesto jaci sonijev i fon se bas brzo napuni :)

Poslednja izmena:
Lumia 550 je dosta slab telefon za win10 .Kada bilo šta želite da koristite dosta sporo to pokreće i kao da se jadničak muči.Jednostavno ne može on da radi isto kao zver od Lumia 950.Jednostavno je tako jer su i sami ljudi iz Microsofta rekli da win10 što mobile što desktop nije finalni proizvod već se non-stop razvija, kao da je u beta fazi.

Meni je ovo na lumiji 532, s tim da mi je bilo izrazenije na wp8.1, i to imam utisak da mi se to uvece vise desavalo - a mozda mi se samo i cini. Sad na desetki mi se brze otkljucava, to sam primetio jos odmah na .29. Sada mi se na w10m desava kao sto si opisao da mi se pojavi prvo pozadina, a naknadno sat i datum (ali ta dva istovremeno), ali to mi ne smeta, jer me to ne usporava u nameri da otkljucam telefon.

Verovatno jeste do slabijeg harvera - lumia 532 je uz 435 najjeftinija lumia.

Ok narode planiram da uzmem ovaj tel kod MTS-a i da produzim ugovor na 2 godine u sklopu paketa.Zanima me sledece:
Kakva je potrosnja baterije?
Kakav je sa RAM memorijom?
Kakva je kamera i muzicka reprodukcija?
I da li je bolji od Android tel u istom cenovnom rangu?!Ovo opet pitam zbog RAM-a.Iskreno malo me je smorio Android i zelim da probam neku Lumiju.Trazio sam dosta po netu ali sam hteo misljenje nasih ljudi koji koriste ili su koristili ovaj tel.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Baterija je OK.
Ne znam šta misliš sa RAM memorijom?
Kamera je prosek ili ispod toga za tu klasu.
Zvuk preko slušalica je odličan i jak.
Da li je bolji zavisi od mnogo faktora. U ovom cenovnom rangu definitivno ne bi imao podršku Android. Ali Lumia i dalje nije ispeglana do kraja, iako je veoma dobra trenutno. Onda ti ostaje problem aplikacija. Od kojih bi trebalo dosta da dođe, ali su u beti ili samo najavi.

Mislim da li zapinje u radu ili tako nesto?!Citao sam da telefon nije hardverski jak da gura Windows 10 pa zbog toga pitam.Sto se tice aplikacija ne mislim previse o tome osnovne postoje tipa WhatsApp,Viber i FB Messenger.

Baterija je OK.
Ne znam šta misliš sa RAM memorijom?
Kamera je prosek ili ispod toga za tu klasu.
Zvuk preko slušalica je odličan i jak.
Da li je bolji zavisi od mnogo faktora. U ovom cenovnom rangu definitivno ne bi imao podršku Android. Ali Lumia i dalje nije ispeglana do kraja, iako je veoma dobra trenutno. Onda ti ostaje problem aplikacija. Od kojih bi trebalo dosta da dođe, ali su u beti ili samo najavi.

Trajanje baterije je cist prosek. Ocekivao sam malo vise od ove kombinacije soc/4.7'' 720p IPS/2100 mAh + Windows.
Ram menadzment je diskutabilan, jos nisam otkrio sta to odredjene aplikacije izbacuje iz rama vec posle minut-dva upotrebe a to se desava na bukvalno svim ''buildovima'' koje sam probao osim na .71 koji se i inace najbolje pokazao a ni sa njim telefon ne radi skroz kako treba. Mislim da je ram menadzment kilavo odradjen a i sam W10m+aplikacije ocigledno zahtevaju vise od 1Gb rama.
Kamera je veoma dobra, mozda cak i odlicna (na dnevnom svetlu) za ovu cenu i klasu.. Kamkorder jedva prosecan cak i za 720p standarde, ocekivao sam malo bolje video snimanje ali opet i ovo je u skladu sa klasom. Audio kvalitet preko slusalica odlican a izlaz je vise nego dovoljno glasan za bubice. Zvucnik jak ali prosecnog kvaliteta.

Moj savet - skupi pare za neki krsten 'droid :) Nasao si lose vreme da eksperimentises sa Lumiama, W10m je prebagovit i nedovrsen. A i buducnost mu je sumnjiva.

Uzmi 50% popust na mts paket koji 'oces a za telefon skupljaj pare pa trazi neki dobar fon po oglasima (sa domacom garancijom preko operatera). Npr skoro 4 godine star Nexus 4 je pojam za L550 u smislu izrade i toga kako brzo, fluidno i stabilno radi, razlika je drasticna u tom smislu (a ima i 1080p kamkorder). Ti Nexusi po oglasima su cesto izrabljeni i sa baterijama koje su oslabile ali je opet za oko 100e moguce naci krsten primerak. Ipak ja bih skupio bar 150-200e za neki jos bolji fon.. A od W10m onda bar kupi L640, izgleda da radi bolje od ove 550, bar sudeci po komentarima korisnika.

@ ostali
Vezano za sw probleme koje imam sa L550 - vec par nedelja telefon se koristi bez micro sd a i pored toga desavaju se ta iskakanja iz rama, random restarti, zakucavanja itd. Ne toliko cesto kao pre ali se desavaju i to iritira. A telefon na trenutke radi iznenadjujue fluidno a onda pocne da ''stuca'', probacu ovih dana neke novije buildove pa cu javiti stanje.

Poslednja izmena:
Hmmm mozda cu ipak pogledati i android ponudu kod mts-a.lmam Note 3 trenutno ali mi je prevelik u nekim prilikama zato sam i obratio paznju na ovu Lumiju.Hvala ti na detaljnom opisu[emoji4]

Cekaj brate, ti sa Note 3 planiras da predjes na najjeftiniji produkt MS-ove sprdnje sa W10m?!

Jeste da ne podnosim te matore, plasticne Samsunge sa lagovitim, zabloatovanim TW-om ali veruj mi, taj Note 3 je za nekoliko klasa bolji uredjaj od L550 u svakom mogucem smislu, prelazak na L550 prosto ne bi imao nikakvog smisla.
Prodaj Note 3 i dodaj koliko treba para za Nexus 5X 32Gb, dobices i maksimalno stabilan, brz, fluidan Android softver + odlicnu podrsku a telefon ima odlican ekran, jednu od najboljih kamera i uopste odlican hardver samo mu je izgleda zvucnik malo socijala kao i plastika od koje je izradjen ali to vazi i za L550. Jednostavno tu nema poredjenja, ova Lumia trenutno nije bolja ni od vecine jeftinih androida.. bolje uzmi 50% popust na mts paket i za 2 godine ces ustedeti bar polovinu sume koliko ces doplatiti za 5X posle prodaje N3.

Poslednja izmena:
Lumia 550 je dosta slab telefon za win10 .Kada bilo šta želite da koristite dosta sporo to pokreće i kao da se jadničak muči.Jednostavno ne može on da radi isto kao zver od Lumia 950.Jednostavno je tako jer su i sami ljudi iz Microsofta rekli da win10 što mobile što desktop nije finalni proizvod već se non-stop razvija, kao da je u beta fazi.

Jeste malo starija poruka ali ipak da odgovorim. Ovo što si napisao je ekvivalnetno izjavi da je Samsungov softver TW nedovršen proizvod i da je u stalnoj beta fazi zato ga što Samsung Galaxy J1 jedva pokreće, koči, laguje i muči se i ne radi isto kao zver od Samsung Galaxy S6.

Naravno da budžetski telefon ne može da radi kao flagship! Kad bi mogao niko ne bi kupovao flagship telefone.

Mislim da li zapinje u radu ili tako nesto?!Citao sam da telefon nije hardverski jak da gura Windows 10 pa zbog toga pitam.Sto se tice aplikacija ne mislim previse o tome osnovne postoje tipa WhatsApp,Viber i FB Messenger.

Telefon je hardverski dovoljno jak da gura W10M. Ipak, imaj u vidu da je L550 budžetski telefon sa SD 210 procesorom dok tvoj Galaxy Note 3 ima SD 800 što je par klasa više. Sa te tačke gledišta L550 nije upgrade već downgrade.

Kamera mu je dobra za tu cenovnu klasu ali lošija od Note 3. Noćne slike su problematične, što je i normalno za budžetski telefon.

Što se tiče samog W10M, naročito sa poslednjom 10586.218 verzijom sistem je dosta stabilnijii većina bagova je otklonjena. Danas su pustili 10586.242 za Release Preview kanal koji ispravlja još neke bagove i ako sve prođe kako treba za nekih 5-10 dana bi trebali da ga dobijemo i mi non-insajderi.

Memory management mu je u skladu sa cenom i hardverom i dizajnom aplikacija koje treba da drži u memoriji. Obzirom da ima 1GB RAM-a ograničen je na 7 aplikacija. Međutim, kako je internet sadržaj postao veoma kompleksan može da se desi da izbaci dodatne aplikacije kada koristiš Edge jer sam sadržaj može da zauzme dosta memorije. Tu su i WP 8.1 aplikacije koje su dizajnirane za drugačije korišćenje memorije i koje stalno pokazuju Resuming i Loading kada ih vraćaš iz pozadine. Tapatalk Classic i FB Messenger su najbolji primer toga. Umesto TT Classic možeš da koristiš mTalk koji je UWA dok bi FB Messenger trebalo da se pojavi za koji mesec (možda čekaju Redstone koji izlazi jula).

P.S. Postoji jedna stvar koja mi nije jasna kod memory management-a generalno.

Gledao sam video na YT gde su upoređivali Samsung Galaxy S7 SD 820 vs Exynos verziju. SD 820 zahtevnije aplikacije i igre ponovo učitavao iznova iako ih je imao već pokrenute dok ih je Exynos verzija sačuvala u memoriji. Razlika između ova dva telefona je samo u čipsetu, sve ostalo, uključujući i softver je isto. Kao da memory management zavisi i od čipseta.

Hmmm mozda cu ipak pogledati i android ponudu kod mts-a.lmam Note 3 trenutno ali mi je prevelik u nekim prilikama zato sam i obratio paznju na ovu Lumiju.Hvala ti na detaljnom opisu[emoji4]

Note 3 je telefon velikih dimenzija možda da pogledaš Lumiu 640xl koja je sličnih dimenzija, a obzirom da ti je to "veliko" pogledaj model Lumia 650, ipak Lumia 550 je telefon manjih dimenzija i nije u tom rangu. Imam Lumiu 735 koja je odlična i lepo radi sa 10 ja nemam negativnih utisaka, razumem tvoje ambicije da pređeš na windows obzirom da ti je pun q androida i gluposti, i meni se to desilo pre nekog vermena kada sam odlučio da promenim platformu i prešao na WP. Mogu ti reći da sam prezadovoljan nemam nikakavih problema sa bagovanjem i restartom, zamrzavanjem ekrana i čekanjem da se neka aplikacija pokrene tj skidanjem zadnjeg poklopca vađenjem baterije pa ponovnim vraćanjem iste pa čekanjem da se sistem odšlogira toga ovde nema. Elem baterija je bolja kod mene traje dan i po što kod mrtvog androida nije moglo da se desi svako veče sam morao da punim telefon ... Kako god moj ti je savet da ako imaš neke mogućnosti da prvo probaš telefon vidiš kako radi i da li ti odgovara takav OS. Mene je kupila Lumia 630 koja nije imala prednju kameru pa sam odlučio da uzmem neki bolji i jači model tako sam se odlučio za 735 koja jeste jači model u odnosu na 550. Naravno Lumia 550 nije isto što i 950 koja je opet druga kategorija ali je naravno i mnogo skuplja, tako da se ja ne bih puno razmišljao da ponovo kupujem telefon, moj izbor nikako ne bi bio neki android.

Poslednja izmena:
tako da se ja ne bih puno razmišljao da ponovo kupujem telefon, moj izbor nikako ne bi bio neki android.

Ja bih ga se sad resio i nikad se ne bih vracao, ako bih isao negde isao bih na Iphone, na ovo srxxxce nikad vise, tj ja ga i ne koristim uzeo ga cerki namerno da ne moze puno da se igra na androidu i slicno ali ovo koristiti kao main phone je mazohizam cisti :)
Pogledam G620s sa 6.0.1 Androidom i to leti i peva u isto vremea a baterija izuva, RN2 koji supruga koristi na MIUI takodje a ovo govxxxce samo detetu ili nekom penzosu ili kroz prozor :D
Da ne bude zabune drzao sam i tu vasu 640 koju hvalite i sa 8.1 win je brza od Lumie 550 nekih 10 % grubo receno ...

Evo ako neko ima Huawei G620S u garanciji mozemo odmah da ga djoramo :)

p.s. naravno ovo je moje iskustvo u radu sa 550 da se neko ne nadje uvredjenim

Poslednja izmena:
Naravno da budžetski telefon ne može da radi kao flagship! Kad bi mogao niko ne bi kupovao flagship telefone.

Kako, zar ranije nije bila prica da L520/525 (najjeftinije Lumie) rade isto kao flagship Lumie i bolje od 95% androida? :)

Dalje, kako to da matore L520/525 sa hardverom iz 2012. godine (nebitno kad su se pojavile, hw je 2012) i dalje rade fluidnije, stabilnije od L550 sa jacim cipsetom i 512Mb rama vise? Zbog nesposobnosti MS-a, naravno, ne zbog hardvera.

Citam ovo i ne mogu da verujem da neko pominje budzetne Lumie sa vecitabeta W10m kao zamenu za Note 3.. to stvarno nije potrebno komentarisati.

@vkozomar

Dzaba pises to, optuzice te da lazes i da si nekakav android bot i hejter tog jadnog a presvetog MS-a koji svi napadaju bez razloga. Ovaj podforum je postao 10x gori od jabucarskog, njih bar razumem - ios uredjaji rade sjajno, jesu precenjeni (nekakav lazni fensi ''elitizam'' koji pojedinci tripuju) ali bar su hardverski i softverski sjajno uklopljeni dok ovo sa MS-om lici na jednu prosecnu tragikomediju, nekada se hajpovala ''tenk'' izrada Lumia (sto je i logicno) a sada je premium izrada nepozeljna ''jer ce da se osteti fon'' i bolje je imati jogurt plasticno kuciste (L950/xl) na telefonu od 500e+, nekada se hajpovala i ta 100% stabilnost WP8/8.1 a sada se opravdavaju razni bagoviti beta W10m buildovi po sistemu - nema veze, bice bolje, nikad vise lagdroid! itd, smesno i zalosno u isto vreme.

Memory management mu je u skladu sa cenom i hardverom i dizajnom aplikacija koje treba da drži u memoriji. Obzirom da ima 1GB RAM-a ograničen je na 7 aplikacija.

Zavisi kojih aplikacija, L550 na svim buildovima osim .71 ne moze da drzi fb i viber u isto vreme u ramu (ne moze duze od par minuta) a da ne pricam sto cesto i samo fb izbacuje nasilno iz rama, ovo nikad u zivotu nisam video i samo je jos jedan od dokaza nesposobnosti MS developera ili su jednostavno fb/vb aplikacije za W10m djubre za ovaj sistem zato sto developere ocigledno zabole da se pate sa optimizacijom aplikacija za os koji ima 1% globalno. Ali onda se setim da je i Edge (fabricki pretrazivac) katastrofa na ovom telefonu a i onaj UC iz marketa pravi probleme povremeno.

@ Dark Soul91

Dobro razmisli da li si spreman da sebi priustis ovaj ''luksuz'' posle Note 3 i tu ne mislim na L550 koja prosto nema sta da trazi pored N3 vec na neke skuplje Lumie. To je tvoj izbor a ja mogu da ti savetujem da batalis ovaj ''hobi'' i ne veruj bas svemu sto procitas ovde, nije MS bez razloga u poslednjem kvartalu prodao samo 2.2m telefona (drasticno manje nego prosle godine) i to u vreme ''promocije'' W10m. Rekoh ti vec - ne podnosim sljamsung plastikanere sa najgorim android UI od svih poznatijih proizvodjaca ali je cinjenica da je taj N3 institucija za vecinu Lumia osim 950/XL koje imaju bolji hardver i kamere ali su opet mogucnosti softvera i aplikacije na strani N3.

Poslednja izmena:
@ Dark Soul91 ne slusaj ove dezurne pljuvace windowsa i microsofta,ima nas mnogo koji smo prezadovoljni radom svojih win telefona a pri tom nas niko ne placa da i drugima kazemo svoja pozitivna iskustva.Poznajem dvoje ljudi koji koriste L550 i prezadovoljni su svojim telefonima,naravno,onime sto su dobili za mali novac.Prethodno su bili korisnici androida kojima se doticni sistem smucio zbog opste poznatih "kvaliteta" istog .

Tako sam i ja slusao ''vas'' i uzeo L550, pre toga je svima sve radilo savrseno a tek kada smo psyhound, vkozomar, jos nekoliko clanova i ja poceli da pisemo o nebuloznim problemima e tek onda je pocelo sve polako da se ''odmotava'' i onda su poceli izgovori ;)

Pa sunce ti niko se nije zalio ni na one uzasne buildove do .71 za koje je opste poznato da su radili ocajno i na L950?! Lozacu i ekipi su Lumijice 550 radile stabilno i na tim raspad buildovima (oni do .29 su toliki raspad da ne zasluzuju da se nazovu ni betama, one je pre-alpha softver :d) a toliku kolicinu bagova i fantomskih problema nisam video nikada u zivotu, verovatno najgore softversko iskustvo ikada na bilo kom uredjaju. Sto je i opste poznati globalno, ne postoji iole ozbiljni tech sajt koji nije pominjao te probleme (a da nije tvrdokorno MS/Lumia fan jezgro).

Pa ti Dark Sould91 biraj kome ces da verujes :)

Poslednja izmena:
Kako, zar ranije nije bila prica da L520/525 (najjeftinije Lumie) rade isto kao flagship Lumie i bolje od 95% androida? :)

Dalje, kako to da matore L520/525 sa hardverom iz 2012. godine (nebitno kad su se pojavile, hw je 2012) i dalje rade fluidnije, stabilnije od L550 sa jacim cipsetom i 512Mb rama vise? Zbog nesposobnosti MS-a, naravno, ne zbog hardvera.

Citam ovo i ne mogu da verujem da neko pominje budzetne Lumie sa vecitabeta W10m kao zamenu za Note 3.. to stvarno nije potrebno komentarisati.

@vkozomar

Dzaba pises to, optuzice te da lazes i da si nekakav android bot i hejter tog jadnog a presvetog MS-a koji svi napadaju bez razloga. Ovaj podforum je postao 10x gori od jabucarskog, njih bar razumem - ios uredjaji rade sjajno, jesu precenjeni (nekakav lazni fensi ''elitizam'' koji pojedinci tripuju) ali bar su hardverski i softverski sjajno uklopljeni dok ovo sa MS-om lici na jednu prosecnu tragikomediju, nekada se hajpovala ''tenk'' izrada Lumia (sto je i logicno) a sada je premium izrada nepozeljna ''jer ce da se osteti fon'' i bolje je imati jogurt plasticno kuciste (L950/xl) na telefonu od 500e+, nekada se hajpovala i ta 100% stabilnost WP8/8.1 a sada se opravdavaju razni bagoviti beta W10m buildovi po sistemu - nema veze, bice bolje, nikad vise lagdroid! itd, smesno i zalosno u isto vreme.

Zavisi kojih aplikacija, L550 na svim buildovima osim .71 ne moze da drzi fb i viber u isto vreme u ramu (ne moze duze od par minuta) a da ne pricam sto cesto i samo fb izbacuje nasilno iz rama, ovo nikad u zivotu nisam video i samo je jos jedan od dokaza nesposobnosti MS developera ili su jednostavno fb/vb aplikacije za W10m djubre za ovaj sistem zato sto developere ocigledno zabole da se pate sa optimizacijom aplikacija za os koji ima 1% globalno. Ali onda se setim da je i Edge (fabricki pretrazivac) katastrofa na ovom telefonu a i onaj UC iz marketa pravi probleme povremeno.

@ Dark Soul91

Dobro razmisli da li si spreman da sebi priustis ovaj ''luksuz'' posle Note 3 i tu ne mislim na L550 koja prosto nema sta da trazi pored N3 vec na neke skuplje Lumie. To je tvoj izbor a ja mogu da ti savetujem da batalis ovaj ''hobi'' i ne veruj bas svemu sto procitas ovde, nije MS bez razloga u poslednjem kvartalu prodao samo 2.2m telefona (drasticno manje nego prosle godine) i to u vreme ''promocije'' W10m. Rekoh ti vec - ne podnosim sljamsung plastikanere sa najgorim android UI od svih poznatijih proizvodjaca ali je cinjenica da je taj N3 institucija za vecinu Lumia.

Zasto je ovaj pod forum postao gori od jabučarskog!? Da li ti imaš problem sa tim da prihvatiš da se ja ne slažem sa tobom ili ja ne kontam u čemu je ovde problem bole me Q za tvoje mišljenje o tome šta misliš i kako nazivaš ovaj pod forum niti ću ja da pljujem po MS samo zato što si ne zadovoljen njime. Tvoje mišljenje mi je poznato ne želim da se nadjebavam jednostavno me ne zanima sve to, da li ti imaš neki problem da iznesem svoje mišljenje koje nije u saglasnosti sa tobom ili šta, ja mogu da razumem da je Karma nezadovoljan sa telefonom kao i ti ali je bzvz da siluješ nekog ako kaže da je zadovoljan i da mi ne pada napamet da koristim android, btw **** MI SE ZA NEXUSE i ostale u nizu jer da me zanima KUPIO BIH ISTI.

Poslednja izmena:
Da te boli Q za misljenje nas koji kritikujemo W10m ne bi smarao u svakoj temi kako te boli q za nase misljenje i ne bi pominjao 10x dnevno kako da ponovo kupujes fon to sigurno ne bi bio android :) A i caps lock-ujes malo previse za nekoga ko ''smireno pise'' ;)

I da, stojim iza toga da je ovaj podforum postao gori od jabucarskog iz razloga koje sam naveo. Ima i ovde izuzetaka naravno ali jedan deo je je ms bot ekipa koja ne prihvata objektivne kritike i losa iskustva korisnika (u ovom slucaju sa W10m na L550).

Tako da ili se pomiri sa tim (progutaj tu gorku MS fanboj knedlu) ili iskoristi ignore opciju, svakako mi neces zabraniti da iznosim cinjenice na osnovu visemesecnog testiranje W10m beta buildova na ovom telefonu :)

Poslednja izmena:
Da te boli Q za misljenje nas koji kritikujemo W10m ne bi smarao u svakoj temi kako te boli q za nase misljenje i ne bi pominjao 10x dnevno kako da ponovo kupujes fon to sigurno ne bi bio android :)

I da, stojim iza toga da je ovaj podforum postao gori od jabucarskog iz razloga koje sam naveo. Ima i ovde izuzetaka naravno ali jedan deo je je ms bot ekipa koja ne prihvata objektivne kritike i losa iskustva korisnika (u ovom slucaju sa W10m na L550).

Tako da ili se pomiri sa tim (progutaj tu gorku MS fanboj knedlu) ili iskoristi ignore opciju, svakako mi neces zabraniti da iznosim cinjenice na osnovu visemesecnog testiranje W10m beta buildova na ovom telefonu :)

Ne vas koji kritikujete nego samo za tvoje :) ja tebi da zabranim pa ti si najgori trol koji postoji ako ima da ko snimi film ti bi bio u glavnoj ulozi :D ako sam ja fanboj WS pa ti si dupelizac gugla pa ti ne prigovaram, te google napravio :D Siniša ti li si :D

Svako ko ima problem sa WS je dobro došao naravno ali ne da pljuje i siluje i da nasedne ko smrt na babu ... sve se da rešiti ili objasniti ali pljuvanje ne podnosim to nema veze sa ignorom prosto ide mi na ganglije takvo ponašanje

Poslednja izmena:
Za Gugl me samo malo manje ''zabole'' nego za tvoje misljenje pa ti vidi :) Zabole me podjednako i za google/apple/ms.

Upravo to sto pises/ponavljas svaki dan po 100x je jedan od razloga zasto tvrdim da je ovaj podforum postao gori od jabucarskog :)

PS

Sad napisi ''i da kupujem opet telefon to sigurno ne bi bio android'', cisto da zaokruzis broj pisanja te recenice na 1000 za mesec april :d :d

Poslednja izmena:
Za Gugl me samo malo manje ''zabole'' nego za tvoje misljenje pa ti vidi :)

Upravo to sto pises svaki dan po 100x isto je razlog zasto tvrdim da je ovaj podforum postao gori od jabucarskog ;)

PS

Sad napisi ''i da kupujem opet telefon to sigurno ne bi bio android'', cisto da zaokruzis broj pisanja te recenice na 1000 za mesec april :d :d

NE KUPUJEM ANDROID :D :D :D :D dao si mi ideju da promenim umesto malih zelenih da napišem ne kupujem Android :D a ti bi mogao da napišeš MRZIM WINDOWS PHONE

@ vkozomar

Huawei G620S ima oko 50% brži CPU i bar 30% brži GPU od L550. Ništa neobično što radi brže. Uostalom, to je izuzetno dobar telefon svoju cenu. Kad me drug pitao da mu preporučim android telefon da uzme u Telenor-u rekao sam mu da uzme Huawei G620S i jedva smo ga našli pošto je pred istekom zaliha. Baš je zadovoljan kako mu radi telefon. Ne sporim. Ali nisu svi telefoni u tom cenovnom rangu takvi kao G620S.

hsv.stoned

Ako neko tvrdi da L550 može da zameni Note 3 taj je verovatno pao na glavu pa ne zna šta priča. Najbliža zamena za Note 3 je Lumia 950.

Ako L520 radi fluidnije od L550 to je zato što L520 koristi WP 8.1, dosta jednostavniji i lakši sistem. Stavi na L520 W10M pa onda kaži da fluidnije radi od L550. Ne znam zašto vam je toliko teško da shvatite da su sam W10M i njegove sistemske aplikacije kompleksnije i zahtevnije od WP 8.1 i da zahtevaju jači hardver da bi isto radile.

Da napravim analogiju sa računarima. 2004. godine sam na računaru sa 256 MB RAM-a i single core Celeronom pod XP mogao da igram video igru Generals i Warcraft 3 bez problema. Danas mi treba 512MB RAM-a da uopšte instaliram i pokrenem Windows 7 a da bi igrao neku od ove dve igre treba mi bar 2GB RAM-a.

Mogao sam i da surfujem netom bez problema na tih 256MB RAMA. Sad sam Firefox zauzme 220MB kad se pokrene a da ne pričam kad krene da učitava stranice.

Da li to znači da su sadanji OS i programi postali neoptimizovana sr**a ili da je sve jednostavno postalo kompleksnije? Da li vam je toliko teško da to shvatite? Da W10M nikada neće biti fluidan i brz kao WP 8.1 na istom hardveru.

Znam, bilo je priče da jeftine lumije rade isto tako brzo kao i flagship modeli. I sad se priča svašta. To ni tada nije bilo tačno kao što nije ni sada. Doduše, jeftine lumije jesu radile brže od android modela iz istog ili malo višeg cenovnog ranga ali samo kada gledamo rad OS-a i sistemskih aplikacija. Kod igara i zahtevnijih 3rd-party aplikacija to nije baš uvek bio slučaj. Ali, uvek će biti preterivanja kada krenu rasprave i prepucavanja dva tabora, što u hvaljenju a što u kritikovanju i svašta će se pisati. Teško je naći i pročitati objektivno mišljenje jer se retko ko trudi da bude objektivan i nepristrasan.

Može slobodno da veruje meni. Telefon odlično radi, iako nije kod mene više. Matori je procenio da mu se više sviđa od 625 tako da smo se menjali. Prezadovoljan je. Dakle, za to koliko košta telefon je fenomenalan i odlično radi.

Tako sam i ja slusao ''vas'' i uzeo L550, pre toga je svima sve radilo savrseno a tek kada smo psyhound, vkozomar, jos nekoliko clanova i ja poceli da pisemo o nebuloznim problemima e tek onda je pocelo sve polako da se ''odmotava'' i onda su poceli izgovori ;)
Mogu da zamislim sta radite i kako drndate te telefone prilikom vasih "testiranja".ne verujem ni da bi superkompjuter Tianhe-2 izdrzao takvu torturu ;)

@ilidan

Nisam nikad ni poredio po specifikacijama, gledao sam cenovno :) Uglavnom princip kupovine IMHO je pogledas cene i ako je nesto iste ili slicne cene uzmes bolje po specifikacijama. Posto sam cuo da win 8 radi lepo sa slabijim hardverom pozurim pa uzmem win 10 sa na papiru pristojnim specifikacijama a gadjam neki rang godina i ne preteranu upotrebu, rekoh za devojcicu od 9 godina ovo mora da radi :)
Medjutim, deci za razliku od nas treba brz odziv i ako ne klikce kako oni hoce odmah ga zafrljace :d

L550 je OK telefon ali i ja sa ovako minimalnim potrebama ne bih mogao da ga drzim kao " main " telefon je je sam OS dosta trom ... Android jeste zahtevniji ali je vremenom ispeglan a sa dolaskom kineza na nase trziste mislim da suludo davati 150 eura i ne uzeti nesto tipa Meizu, Xiaomi ili slicno + root + recovery + ...

p.s. eh da da budem posten, pao nam je 550 na beton i za pohvalu je sto radi bez problema i steta je minimalna tj samo okrznut :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno