Šta je novo?

Microsoft Lumia 535 vs Nokia Lumia 630

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Treba kevi da uzmem telefon, pa se dvoumim izmedju ova dva. Caletu sam vec uzeo 630 i on, a i ja smo super zadovoljni. Sad razmisljam da li da rizikujem sa ovim 535, ili da uzmem opet 630?

Koliko vidim prednosti 535 su blic, sto mi je relativno bitno, mada ne previse. Vidim da 535 nema HD voice, sto 630 ima, a sto iskreno ne znam ni sta je ni da li to uopste radi kod nas. Ne znam kakav je ekran u praksi, koliko se glasno cuje zvucnik, posto mi je to isto bitno, prilikom razgovora, kao i da je glasno zvono i tako dalje...

U sustini, ima li nekog razliga uzimati 535, osim zbog tog blica i tog hd voice-a, ako to uospte nesto vredi kod nas?

Nemoj mnogo da se meris SAR vrednostima, razlicito se mere pa razlike cesto ispadnu velike, iako realno nisu tolike. Pogotovo su nepouzdani sajtovi proizvodjaca koji smanjuju cesto i namerno, pogotovo kod novih modela. 535 ima manji SAR od 630, ali sigurno nije 3x manji.

Pa po onim podacima sa strane (na MS sajtu) jesu drugacije merili. Mere kako im odgovara, u to nemoj da sumnjas. Takodje, oni ne diskredituju sebe ili povecavaju vrednost SAR-a svojim telefonima, obrnuto, smanjuju pojedinim modelima (novijim). Dodatno, na prvom sajtu (u Google pretrazi) koji prikazuje vrednosti SAR-a, a nije vezan za proizvodjace pise da Lumia 535 ima 1,27, dok 630 ima 1,52. Ovi podaci su mi mnogo uverljiviji od onog sa MS sajta gde pise da 535 ima 0,52.

Da, tome se nadam. :) Ako ga ne unazade u odnosu na 630, SAR bude manji i ako cena preko Telenora bude slicna kao 535, mislim da bih njega najradije uzeo. :)

Jesi razmisljao mozda o polovnoj/novoj L720? Po mom misljenju skroz dobar telefon za te pare, pre bih kupio taj model nego 535.

Samo nov trazim i iz Telenorove ponude, posto hocu da ga uzmem preko ugovora, koji mi uskoro istice. Oni nemaju 720 u ponudi. Za sada mi je favorit E4. Zeljno cekam i nadam se da ce se lumia 640 pojaviti u narednih mesec dana i da ce joj cena biti slicna kao 535. U tom slucaju najverovatnije (pod uslovom da nisu i na njoj nestko u*enjali, kao na 535 i 630), uzimam nju. Naravno otvoren sam i za ostale predloge.

Nazad
Vrh Dno