Šta je novo?

Microsoft kupuje Skype.

Znaci Google i Facebook stigli samo do muvanja i to je to? :)

Ne smem ni da zamislim na sta ce ovo da lici kada se integrise sa MSN Live Messenger for Phone Skype aplications for Windows7(8)

Preferirao sam Google pre FB, ali ovo sa Microsoftom je fail.Mislim da će uskoro Skype doživeti VEEEELLLIIIKKIII pad korisnika.

Koristiće se za benchmark-ing ;)

Šalu na stranu skype je toliko zastranio (mislim na aplikaciju) da čak i podržavam ovo preuzimanje / spajanje, šta li je već.

Definitivno je MS ostao bez ideja pa sad opet krece u agresivnu kupovinu svega i svacega. Pored skype-a, u zadnjih mesec dana sam procitao i neke "patke" da je zainteresovan da kupim RIM (blackberry), EA games, a u borbi za sto bolji search engine kupuju sve zivo sto postoji na trzistu.

Ja sam vrlo zadovoljan Skype-om... bio do ovog trenutka :S:

Mene je Skype pravio dosta problema kod kuce. Npr.. poruke nece da odu po 5 minuta. Jedini nacin da ga privremeno odgushim je da pozovem kontakt sa liste, da tamo skype pocne da zvoni i onda sve poruke prodju. Posle 10-ak minuta ponovo isti problem.
Sa druge strane gtalk mi radi neuporedivo bolje. Cak je i video bolji u gtalku. Problem je sto gtalk app ne podrzava izmenu poruka (kada pogresimu kucanju) i desktop gtalk app nije nesto upotrebljiv.

Najzad ga mozda i optimizuju da radi kako treba! Prosti program za razgovore a trosi >100MB samo da se startuje... FFS!

Loša vest. Meni su Gmail i Skype osnova privatne komunikacije na netu, pa mi se ne sviđa što Skype pada MSu u ruke i što će biti integrisan sa njihovim servisima, i onim Live sr4njima koja mi se nikada nisu dopadala i pokretao sam ih samo ako slučajno kliknem na ikonu. :D Sumnjam da će se nešto truditi oko verzije Skype-a za Linux i Android, koje ni trenutno nisu nešto.

Prešao bih momentalno na Gtalk da imaju iole upotrebljivu desktop aplikaciju, ali da kucam poruke u text fieldu visine jednog reda sa ograničenom dužinom... nema šanse. Nije mi jasan Google sa tom politikom da neke bitne funkcionalnosti na sovojim osnovnim servisima i proizvodima ostavlja poluzavršene. Svaki put ih psujem kad mi YT odradi reload videa jer sam kliknuo na komentar, like ili nešto, a nisam primetio da nisam ulogovan...

Znaci, ono sto su svi cekali (video komunikacija na tabletima) pada u vodu. Mislim da je ovo propast.

Skype je kao messenger izrazito glup, zahtevan i često poruke kasne. Njegova glavna vrednost i razlog raširenosti i prihvaćenosti je voip.

Pa on i nije zamisljen da zameni msn/wlm.Video razgovori,voip je neprevazidjen na skype-u.

Why Microsoft buying Skype makes total sense

On the face of it, Microsoft's purchase of Skype seems insane.
Skype's had a For Sale sign on its windscreen for ages, and both Facebook and Google had been spotted peering at the mileage, kicking the tyres and looking for dents.
It seems that Microsoft saw them, decided it wasn't going to be outbid, and started with an opening bid of "all the money in the world".
It's the biggest purchase Microsoft has ever made, eight and a bit billion dollars for a service eBay bought for two and a half billion and subsequently sold for two billion. Does Microsoft have more money than sense?

Mene je Skype pravio dosta problema kod kuce. Npr.. poruke nece da odu po 5 minuta. Jedini nacin da ga privremeno odgushim je da pozovem kontakt sa liste, da tamo skype pocne da zvoni i onda sve poruke prodju. Posle 10-ak minuta ponovo isti problem.
Sa druge strane gtalk mi radi neuporedivo bolje. Cak je i video bolji u gtalku. Problem je sto gtalk app ne podrzava izmenu poruka (kada pogresimu kucanju) i desktop gtalk app nije nesto upotrebljiv.

Upravo to.
Kod mene na poslu gdje imam content filtere i proksije, skype zvanično radi, ali npr. maloprije mi je stigla poruka od 26. aprila.

Sa druge strane gtalk aplikaciju je napravio lik iz Google-a u slobodno vrijeme i od tada (čini mi se 2006.) nije ni updatovana, niti će ikada biti. Wow, 5 godina bez intervencije ;)

Nije dzabe skype logo plave boje.

Tipujem da će ga integrisati u kernel. :d Ipak, dali su 8,5 milijardi. :)

Loša vest. Meni su Gmail i Skype osnova privatne komunikacije na netu, pa mi se ne sviđa što Skype pada MSu u ruke i što će biti integrisan sa njihovim servisima, i onim Live sr4njima koja mi se nikada nisu dopadala i pokretao sam ih samo ako slučajno kliknem na ikonu. :D Sumnjam da će se nešto truditi oko verzije Skype-a za Linux i Android, koje ni trenutno nisu nešto.

+ 1

Zanimljivo... spoj sa Nokiom, kupovina Skype-a, ne deluje mi sve tako nasumicno.

Izvinite ljudi, ali genijalni ste mi sa tim izjavama:"Gle, malopre ga kupise, i vec je poceo da zakucava". Razumem kritiku, ali neke stvari su jednostavno pateticne.

Pa ne deluje... MS će da ponudi fon odličan hardverski, kako to Nokia zna da napravi, ako utegnu Win, a hoće, i integrišu ga sa Skype-om da to fercera savršeno out-of-the-box, već su u velikom plusu u odnosu na konkurenciju. Evo pre neki dan mi Skype (poslednja verzija) pukao jedno 5 puta na Froyo-u dok sam obavio jedan voice call od 3 minuta, praktično neupotrebljivo, plus nema video poziva.

Skype koristim svakodnevno, na poslu i kod kuće. Imam jednu mesečnu preplatu za jednu zemlju da mogu da zovem na fix telefon. Uplaćujem skype kredit. Problema ima ali nisam primetio da su nešto izraženi mnogo. Ne znam šta da kažem za ovu akviziciju. Nadam se da preplata neće poskupeti, i da MS ostaviti da bude samostalna aplikacija a ne da je integriše u Live. :) Jedno ne mogu da zamislim kako će skype sa MS logom da izgleda na Apple-u. :)

Koliko znam Estonci su najviše razvijali Skype.

9 milijardi dolara u kesu :) auuu koliko oni imaju para....

Koliko je logično da Microsoft zadrži Skype kao brend, toliko i nije. Ako je buyout, možda će ugasiti brend i ojačati Live!, a ako je plan da se zadrži brend i to zvuči smisleno, jer Skype ima određenu vrednost i prepoznatljivost, tj. brand value

To su uzeli iz nokiine kasice prasice :eyebrows::D

elem, steta trebalo bi da postoji barem neke granice i razlicitost na netu, ovako je glupo. MS se siri ko borg, a borgovi nam netrebaju. Ne zelim live accaunt :)

pa nije nokia platila ms... :d

Kada je Amazon pre par godina kupovao Skype zapitao sam se da li su oni normalni kolike pare su dali. Šta reći tek za lovu koju je M$ pljunuo sada? Čisto pomračenje pameti.

Skype živi od stare slave, nahvatao je puno korisnika na početku i sada ih drži zahvaljujući zatvorenom protokolu na koga ne dozvoljavaju da se ijedan tuđi klijent nakači, klasičan vendor lockdown, baš ono po čemu je njihov novi vlasnik Microsoft poznat. Sve im je truba, težak bloatware, klijenti za Mac i Linux loši, audio kodeci zastareli, bandwidth pri razgovoru veći od drugih, cene Voip poziva nekonkurentne...

... a adekvatna alternativa tih razmera je koja?

Nazad
Vrh Dno