Šta je novo?

Microsoft kupuje Macromediu!!!

Toliko o (NE)Monopolu

nema sanse da se ovako nesto desi. Slicne priche su isle pre par meseci da ce Apple da otkupi Mayu pa se od toga nista nije desilo.

Ne ne slutimo nesrecu....da li je to MS resio da kupi sve na svetu - Corel, Adobe, Quark...tj sve koji su mu na putu??

Covece, zamisli redom skoro svaku od tih ozbiljnih firmi, pa onda i one sto su manji a opet imaju udela: Ulead, onda recimo Infragistics (za programming komponente), pa nekog za sound - soundforge... pa znas kad cu da im platim, aaa marva FX

a ja sam cuo da ms kupuje adobe!

mislim da su obe vesti fake.

Pu pu da zlo ne cuje:) stvarno bilo bi uzasno...ne mogu ni zamisliti sta bi se desilo

Svaki put kada pomislim na tako nesto kroz celo telo mi prodju zmarci. Taj osecaj nemoci, jada.......kako si nemocan da ucinis bilo sta protiv toga, a gledas kako se neko sili i radi sta mu je napamet. I da stvar bude jos gora......ja ga razumem. Razumem celu tu skalameriju i tezim....tezim da jednog dana postanem deo nje. Da postanem programer koji ce moci da naplati grbu na ledjima i tegle na ocima koje je zaradio trljajuci dupe na stolici ceo zivot. On je genije.....ON se nasao na pravom mestu u pravo vreme sa potrebnim klikerom u lobanji. Mozda cemo jednog dana biti manje srditi...jednog dana kada ne budemo bili u ovakvoj poziciji u kakvoj smo sada.

Pa ako M$ nastavi ovim tempom da jaca hteli mi to ili ne, a definitivno na to ne mozemo da uticemo osim mozda nekim bajalicama :(, desice se da jednu po jednu (prvo one male, tj. jeftinije, a mnogo takvih je vec palo za "slobodu", a onda i ove velike, tj. super tesku kategoriju) proguta, osim ako ga neko sa nebesa u tome ne spreci (daj Boze), a to moze samo neki zakon (ako cika Bill da dovoljno para za predizbornu kampanju ova varijanta otpada) ili da se veliki (Adobe, Corel...) ujedine da bi postali jos veci (takodje nerealno), a treceg ne mogu da se setim :)

prodju me zmarci kad samo pomislim - Microsoft Photoshop ili ne daj boze Microsoft Lightwave

Uzas FX
Na sta li bi to licilo sklepano preko noci samo da se izmuze kinta, a konkurencije nigde...

silvereye je napisao(la):
prodju me zmarci kad samo pomislim - Microsoft Photoshop ili ne daj boze Microsoft Lightwave

Što, pa do skoro je bio Microsoft SoftImage ;)

Naveci je bedak zbog Dreamweavera... :( :( :(

ma nece biti nista od ovoga, kazem vam ja. DA kupe celu Makromediju samo da bi Flash bio vishe okrenut .Net-u a manje Javi? Tesko....
verovatnije ce da sklope neki ekskluzivni ugovor o saradnji, partnerstvu sa Macromedijom po ovom pitanju.

Re: Re: Microsoft kupuje Macromediu!!!

luka.l je napisao(la):
Svaki put kada pomislim na tako nesto kroz celo telo mi prodju zmarci. Taj osecaj nemoci, jada.......kako si nemocan da ucinis bilo sta protiv toga, a gledas kako se neko sili i radi sta mu je napamet. I da stvar bude jos gora......ja ga razumem. Razumem celu tu skalameriju i tezim....tezim da jednog dana postanem deo nje. Da postanem programer koji ce moci da naplati grbu na ledjima i tegle na ocima koje je zaradio trljajuci dupe na stolici ceo zivot. On je genije.....ON se nasao na pravom mestu u pravo vreme sa potrebnim klikerom u lobanji. Mozda cemo jednog dana biti manje srditi...jednog dana kada ne budemo bili u ovakvoj poziciji u kakvoj smo sada.
izlazak na svez vazduh pomaze !

strashno

Re: Re: Re: Microsoft kupuje Macromediu!!!

zver je napisao(la):
izlazak na svez vazduh pomaze !

uh al' si me .....:hump: ..... :p

Pa zar nije vec ugovor potpisan

silvereye je napisao(la):

Lightwave radi u OpenGL okruzenju ali nema OpenGL export nego DX export. Kakao ja vidim NewTek je vec potpisao ugovor sa M$-om naravno i sa Apple-om tako da nije potrebno da kupuju NewTek. Nazalost ni ostali nisu daleko tako da me nishta ne cudi. :)

Vrh Dno