Šta je novo?

Microsoft kupuje EA?!

Pitanje je samo da li je to dobro ili lose.

To ni Vava sa sve Milan Tarotom i Tarabićima zajedno ne bi znala da prorekne....

Pih! Alavi kupuje alavog da bi bio još alaviji! Ako ništa, bar će Microsoft gurati neke igre koje će biti "igrive" i na nekom Windows 9. Za par godina, neka Star Wars igra će početi sa: "SWGames in Association with Lucas Arts, developed by Bioware, division of EA Games, part of Microsoft corporation, best played on nVidia, THX sound by CrystalSound, bic by Bic Software, flash by Adobe, powered by Steam, Games for Windows..." Pre početka igre najmanje pet minuta kojekakvih logoa...
Užas.

Pih! Alavi kupuje alavog da bi bio još alaviji! Ako ništa, bar će Microsoft gurati neke igre koje će biti "igrive" i na nekom Windows 9. Za par godina, neka Star Wars igra će početi sa: "SWGames in Association with Lucas Arts, developed by Bioware, division of EA Games, part of Microsoft corporation, best played on nVidia, THX sound by CrystalSound, bic by Bic Software, flash by Adobe, powered by Steam, Games for Windows..." Pre početka igre najmanje pet minuta kojekakvih logoa...
Užas.

Daj Boze da bude tako. Najverovatnije, nazalost, da ce EA biti zaduzen za nadolazece 360 "ekskluzive", sto ce jos vise baciti u ponor PC gaming...

O propadanju PC gaminga se prica svake godine, poslednjih desetak godina. A i ko da je bitno ko koga kupuje, ko da to utice kako ce igre da izgledaju finalno...

Super vest. Svaka MS igra mi je bila bolja od EA igara :) (bf1942 not included ;))

Užas.

Teško, eno M$ je ugasio Ensemble studios, ako bi se to desilo EA bi služio sa štancovanje x360 "eskluziva"..

Sledeći korak je valjda Win8 na Xbox 360 kao ekskluziva naravno :d

Ja mislim da ovo nema veze sa PC gamingom i da bi ovu temu trebalo prebaciti u Konzolnu sobu ili Trendove.

Ukoliko dodje do akvizicije PC trziste nece nesto puno izgubiti posto je i ovako na dnu. Cak ne verujem da bi u tom slucaju prestale da izlaze EA igre za PC. Izlazile bi kao sto izlaze i ostale Xbox eksluzive, 6 meseci posle konzolne verzije. Samo je trik u tome sto Playstation nikada ne bi imao ni jednu od EA igara kada bi se to desilo.

Realno gledano Sony bi mogao da izgubi mnogo u tom slucaju. Sve sto Microsoft treba da uradi da bi pobedio u ratu konzola jeste kupovina EA i KONAMIJA ali mislim da cak ni oni nisu toliko veliki da bi mogli to da izvedu (mislim na akviziciju obe kompanije u naredne dve./tri godine).

Јесте MS јак, али не верујем да је баш толико... Ипак је ЕА највећи издавач, у врло профитабилној индустрији.

MS kupi EA i pokusa da napravi ekskluzivne igre = gube FIFA, NHL i NFL licencu = vise od trecine vrednosti pada u vodu, jer EA pravi nenormalne pare na te 3 licence...

Pitanje je da li bi izgubio licence. Mozda bi u Evropi bilo problema, ali sam siguran da u slucaju tuzbi vezane za monopol koje bi eventualno Sony i Nintendo uputili, Microsoft bi se izvukao kao i sto se izvukao u onom sudjenju kad su hteli da ga rasparcaju. Naravno pricam o US trzistu.

Јесте MS јак, али не верујем да је баш толико... Ипак је ЕА највећи издавач, у врло профитабилној индустрији.

Nije sve tako veselo. Popriličan broj radnika su morali da otpuste ove godine usled recesije. FIFA je zato recimo jedva "skrpila pare" da otkupi licencu za rusku ligu.

Ja mislim da bi industrija PC igara dobila ako bi EA propao ili bar prestavio da pravi igre za PC :)

svi to mislimo, ali avaj... tesko da ce da propadne, moze samo da promeni oblik ili ime

Nije sve tako veselo. Popriličan broj radnika su morali da otpuste ove godine usled recesije. FIFA je zato recimo jedva "skrpila pare" da otkupi licencu za rusku ligu.

То је тачно, али су свеједно најуспешнији издавач. И Microsoft је отпустио гомилу радника због кризе.

EA pravi milimetarske pomake u svima nama dragim igrama, tako da ne verujem da ce nesto losije ili bolje da bude sa ovom promenom u MS.

Vrh Dno