Šta je novo?

Microsoft krenuo sa Windows 7 marketingom facepalm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dock nije uzet sa OSX, pa bi bilo lepo da kovac prestanes sa "sve je to Apple izmislio" dockovi su postojali jos pre 10 godina (Amiga OS).

zašto LAŽEŠ ? pre 9 godina je izašla prva verzija Mac OS X-a koja je imala Dock.
pre toga je NextStep imao dock još od početka 90tih, dok Windows nije ni stigao do famozne verzije 3.0! (prve upotrebljive verzije Windowsa)

Risc OS (Acorn) je imao sličice poređane u donjem delu ekrana još 80tih ali sve to nema veza sa Amigom... !

Ne znam zbog čega na ovom forumu vlada atmosfera kao da je Apple izmislio naizmeničnu struju i transformatore....

ne, nije izmislio struju i transformatore nego je izmislio sve ono što se veliča u Windowsu 7: Dock, Desktop Expose, Smart Folders...

i tu nema mesta za neku polemiku (aka lupetanje!); jedino što windows luseri mogu da pišu je hate tipa: "Verovatno to što ne reklamira Apple i ne diže ga u nebesa, a to je naveći hejt i greh za ove iSektaše." ;)

pomirite se sa činjenicom da Microsoft jedino što radi je da kopira druge (i to izuzetno loše i sa orgomnim zakašnjenjem od, neretko, par godina !! ).

i pomirite se sa tim da sve dok koristite njihove proizvode, da će se uvek naći neko ko će vas zbog toga prozivati zbog toga ;) no hard feelings ... ali ipak koristite trećerazrednu tehnologiju ;)

Poslednja izmena:
Kad mac korisnici su se pomirili sa time da svi do jednog moraju da imaju i windows na njihovom mac-u jer svaki dan im treba nesto sto radi samo na WIN-u, i stalno traze zamenu za ovo iz win-a, zamenu za ono...onda mogu i win korisnici da se pomire time da im se taskbar sada zove dock samo zato sto ima vece ikone. :)

Ne postoji program na winu koji mi treba na osx-u, ne znam o cemu pricas?

Navedi mi jedan "iHate"? :)

Smesno... Pa nakon uspeha vrlo komicne kampanje Hi i'm a Mac, morali su da angazuju onu ocajnu domacicu da polu gola na bazenu drzi neki laptop i onako srdito kaze I'm a PC :D :D :D

Najlakse je nekog etiketirati kao sektasa i kao resen problem. Isto tako ja mogu svaki put da stavim za svakog od vas WinZilot i gde smo onda? ...

reci mi kako da fleshujem moj HTC ili recimo Nokia telefon sa novim firmware-om koristeci mac?

Poslednja izmena:
E ***. :D
predji na iPhone, sta da ti kazem :D

Mada koliko god je to realan primer, koliko cesto ti to moras da radis zaista? Mislio sam da pricamo o standardnim aplikacijama za rad, produktivnost...
E da, online banking zahteva IE :D

mozda AutoCAD?

Može li mac da tera CNC bušilicu, CNC presu, mašinu za vez, upravlja step motorima, programira eprome, pokreće mikrotik.... da ne nabrajam dalje.

@kovacm

Probao sam rođakin mekbuk koji je dobila na nekom "contest"-u u USA i mogu ti reći isto ***** a drugo pakovanje. Ništa nije toliko revolucionarno, sem naravno cene najjeftinijeg Apple računara (mac mini se ne računa) kod nas.

non stop gresite - Apple reklame su tu da pokazu sta i kako radi (ili ne radi) u Windowsu. da ukaze na razlike i prednosti Apple-a/Mac OS X-a.

ono najbitnije je da Apple nista ne izmislja vec ukazuje na cinjenice.

posto su to cinjenice, ljudi ih prepoznaju; ali tu nastaje problem (!): korisnice se nadju direktno prozvanim iz nekog nejasnog razloga tako da ni ne cude reakcije nalik onoj iz prethodnog posta: "kao onaj elitist faggot, kako vole da ga nazivaju iz Im a Mac reklama ... "

Kada Macolitima ukažeš na negativne činjenice o iPhone-u oni se iz "nekog nejasnog razloga nađu direktno prozvani" i reaguju kao da si im opsovao sve žive i mrtve. Apple marketing vrlo direktno i ide na to da hrani taj elitizam.

Ne kažem da je elitizam vezan samo za Apple. Pre mesec dana sam imao raspravu gde sam jednom liku pokušavao da objasnim zbog čega je pulseaudio bitan, a on meni kaže kako sam ja sigurno "Ubuntaš" i ne treba da se raspravljam sa ljudima koji koriste "pravi Linux".

Sve bih ja vas elitiste potrpao na brod, iskrcao na pusto ostrvo i držao tamo dok ne pojedete jedni druge. Bre ljudi, naučite da poštujete tuđe mišljenje! Utuvite u glave da to što vi sledite neku robnu marku/religiju/ideologiju/fudbalski klub vas ne čini ni mrvicu iznad ostalih.

Poslednja izmena:
Ok, cim ti i ostala ekipa naucite da postujete "nase" misljenje...
Cim neko ukaze na manu win-a i da postoji bolje resenje odma krece drvlje i kamenje i gura se neka imaginarna prica o "elitizmu". Zbog cega je "elitizam"? Zato sto u nekoj raspravi kazem "super feature, igrao sam se sa time pre godinu dana na mac-u?" ... Prosiri taj brod ili nabavi jos nekoliko pa poseti to pusto ostrvo.

Cupo: nemam pojma da li moze da tera CNC masine. Ako nema softwera za to ne znaci da ne moze, zar ne? Opet trpate usko specijalizovan softwer u raspravu.

Nema AutoCAD ali ima ArhiCAD...

Poslednja izmena:
@Muzzy: Postoji razlika izmedju "ukazivanja" i pljuvanja i sistematskog dezinformisanja populacije kao sto radi kovacm cije je poznavanje Windowsa VRLO ograniceno. Jedno je izneti prednosti jednog sistema i potruditi se da se to predstavi drugima, a sasvim drugo navijacko preterivanje. To sto si se ti igrao sa necim na Macu pre godinu dana moze da znaci i sledece:

- neko se igrao sa istim tim pre 2-3-7-9 godina na nekom drugom sistemu
- to isto postoji i za vecinu sistema kao 3rd party aplikacija
- mozda je stvarno u pitanju jedinstvena mogucnost SAMO i ISKLJUCIVO OSX-a

sta mislis sta je najverovatniji scenario?

zašto LAŽEŠ ? pre 9 godina je izašla prva verzija Mac OS X-a koja je imala Dock.

Zasto si tako nedokazan? Ajde sto si nekulturan, ali to valjda krece sa besom kada shvatis da nisi u pravu i da svo znanje sa wikipedije, arstechnice i macfanboy sajtova ne vredi ni prebijene pare.

http://aminet.net/package/util/boot/AmiDock

XP je imao 'group similar windows' pre 9 godina, sto je Apple pokrao sa onim stackable listama. Dzaba im patent u pokusaju da prepisu istoriju http://www.appleinsider.com/articles/08/10/08/apple_awarded_patent_on_the_dock.html

Generalno sve sto korisnicima Apple-a ostaje je da na sva zvona urlaju kako je M$ pokrao sve od Apple-a i OSX-a, dok je istina naravno da kradu i jedni i drugi.

Poslednja izmena:
u pravu ste: nema AutoCAD, 3D Studio Max, niti programa za update firmwarea ni programa za CNC... za sve ove name mora da se podize Windows.

tako da ako nekom treba ovo gore navedeno mora da podize Windows. jasno ko dan ;)

nema ni Total Commander :D

...i ovo je jos jedna tema gde utvrdjujemo ko je prvi napravio graficki UI...
@ilindan:
nema TC ali ima bar 4-5 TC klonova

Poslednja izmena:

vidi, stvarno si u pravu ;)

nisam znao da je Amiga imala "Amiga version of the NeXT's Dock facility". to je lepo :)

a i lepo je sto: "Dock nije uzet sa OSX, pa bi bilo lepo da kovac prestanes sa "sve je to Apple izmislio" dockovi su postojali jos pre 10 godina (Amiga OS)."

i sto Microsoftu ne treba 20 godina da izmeni svoj TaskBar...

... i da svo znanje sa wikipedije, arstechnice i macfanboy sajtova ne vredi ni prebijene pare.

i nije moje "znanje" sa ovog ili onog sajta - za sve sto napises trudim se da ostavljam referencu ;) (da si i ti ostavio referencu na AmiDock ne bih onako reagovao)

@Muzzy: Postoji razlika izmedju "ukazivanja" i pljuvanja i sistematskog dezinformisanja populacije kao sto radi kovacm cije je poznavanje Windowsa VRLO ograniceno.

jel moze neki test? - na osnovu cega si zakljucio ovako nesto... :trust:

nema ni Total Commander :D

EDIT: nema! ima 28 kopija ali ni jedna nije prava zamena za TC.
ali ono sto je najbolje - TC ti ni ne treba na Mac-u. Sve stvari mogu jednako brzo da uradim u Finderu uz par doatnih programcica (npr. sa "A Better File Rename" dobija se jos bolji file rename-r od onog u TC-u...). Mada na PCju ne mogu da radim bez TC-a...

...i ovo je jos jedna tema gde utvrdjujemo ko je prvi napravio graficki UI...

...nazalost. mada je SumAnuT prvi rekao da: "prodaju elitizam u reklamama, kao onaj elitist faggot" a ja krenuo da objasnjavam... kako nije u pravu i... *** :(

Poslednja izmena:
A 90% vas kucka sa W7. :D

Sto volim da citam ova prepucavanja, uh, ulepsaju mi dan :D Nista bolje nego miris hateovanja ujutru :p

Kada Macolitima ukažeš na negativne činjenice o iPhone-u oni se iz "nekog nejasnog razloga nađu direktno prozvani" i reaguju kao da si im opsovao sve žive i mrtve. Apple marketing vrlo direktno i ide na to da hrani taj elitizam.

Ne kažem da je elitizam vezan samo za Apple. Pre mesec dana sam imao raspravu gde sam jednom liku pokušavao da objasnim zbog čega je pulseaudio bitan, a on meni kaže kako sam ja sigurno "Ubuntaš" i ne treba da se raspravljam sa ljudima koji koriste "pravi Linux".

Sve bih ja vas elitiste potrpao na brod, iskrcao na pusto ostrvo i držao tamo dok ne pojedete jedni druge. Bre ljudi, naučite da poštujete tuđe mišljenje! Utuvite u glave da to što vi sledite neku robnu marku/religiju/ideologiju/fudbalski klub vas ne čini ni mrvicu iznad ostalih.

Problem je u tome, sto se ne iznosi kompletna, objektivna istina u vezi necega i sto neretko "iznosenje cinjenica" upravo znaci navijanje za jednu stranu, jer se cinjenice iznose selektivno i ne sagledavaju u pravom svetlu (kao sto videsmo u slucaju docka upravo), pa je meni ovde vrlo tesko da razlikujem navijace od analiticara, ako takvih uopste ima ovde ...

Ne osecam se uvredjeno kada neko proziva neki proizvod koji koristim, zaboga ne osecam se uvredjeno ni kada neko proziva direektno mene, vec pokusam uvek racionano da razlucim koliko tu ima istine a koliko laprdanja, i kada razmislim o ovome, zakljucim upravo ovo sto sam gore rekao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno