Šta je novo?

Microsoft krenuo sa Windows 7 marketingom facepalm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
windows_7_was_my_idea_neowin.png

WTF?

Šta se iščuđavaš, reklama kao kontra na Apple I'm a Mac reklame.

fail, ima 8 prozora na zgradi u svakom redu :)

Meni je reklama totalno bzvz. Mislim znam za reklame za Mac, ali ovo samo za sebe i nije baš nešto. Jedino ako je ovo neki citat iz veće reklame, namerno istrgunut i fljusnut na ovaj plakat...

Šta se iščuđavaš, reklama kao kontra na Apple I'm a Mac reklame.

Ma, toliko sam ukapirao i sam. Međutim, ono što meni ne ide u glavu je šta ih je to spopalo da pokušaju da skroz iskopiraju taj "streetwise" look i stil marketinga koji Apple non stop fura i koji im je postao zaštitni znak. Pokušavaju da marketinški napadnu Apple tamo gde je on najjači, a Windows najslabiji, kao da idu nožem pravo na tenk.

Pa onda taj totalno besmisleni slogan. Windows nije isto što i PC, pa pobogu i Mac je PC danas. Punchline: Windows 7 je ideja nakog crnca od dvadesetak godina? W7 je toliko funky, šta li? Novi Windows je uzbudljiv koliko i novi Golf, ljudi ih voze, ali se niko mnogo ne uzbuđuje zbog njih.

Poslednja izmena:
Svaka im čast za marketing! Vidi se da su dosta para uložili u to. Na sve strane ih ima. Za to im se mora dati priznanje...

Poslednja izmena:
isao sam da po defaultu ima isto kao sa leve :)

Svaka im čast za marketing! Vidi se da su dosta para uložili u to. Na sve strane ih ima. Za to im se mora dati priznanje...

Poenta marketinga nije uloziti milione i ne dobiti nikakav rezultat vec je poenta imati neku korist od toga ;) To sto ih ima svuda.... ako je lose osmisljena marketinska kampanja nece doneti nista.

Za W7 ni ne treba im toliko velika reklama jer vec je prihvacen svugde kao dobar OS za razliku od Viste i Windows Me, koji su bili najvise kritikovani pa svi su culi da "ne valja"

Za W7 ni ne treba im toliko velika reklama jer vec je prihvacen svugde kao dobar OS za razliku od Viste i Windows Me, koji su bili najvise kritikovani pa svi su culi da "ne valja"

Komentar nekog prijatelja ume da bude mnogo delotvornije sredstvo od bilo kog marketinga. ;)

Word of mouth je cudo.

e pa ti treba da nateras tog prijatelja da kaze nesto dobro o onome sto prodajes, a to radis marketingom :D Cini mi se da ce sad bolje proci, jer su svima puna usta toga kako je brz ko Xp, a lep ki vista :d

Poslednja izmena:
IMHO, lepshi od Viste :D

Reklama je po meni promashaj - ne treba ici u kontra-reklamu necheg shto je vec napravilo "boom". S druge strane, ceo taj Mac VS PC trip je toliki *****izam da nemam rechi (chak se iste komponente sada nalaze i u jednom i u drugom rachunaru!).

windows_7_was_my_idea_neowin.png

Lepa reklama stvarno, onaj "gari" sa desne strane razmislja da li sa rapida ili sa torrenta da ga skine, nije ni pomisljao da plati zato se i smeje :D :d

Poslednja izmena:
Na slican nacin reklamira i Verzion svoj prvi android ali oni su napravili korak dalje i direktno napadaju iPhone:

'iDon't' device that doesn't have a real keyboard, can't multitask, can't take 5-megapixel pictures, can't take pictures in the dark, can't customize, can't run widgets, and can't interchange batteries. And guess what? Everything that the 'iDon't' can't do, the Droid does.

[YOUTUBE]dPYM-XTqcec[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Na pitanje "Zashto ne probash Ubuntu ili neku drugu distro", kolega sa posla mi odgovara "Nije interesantno zato shto je besplatan i ne mogu da zeznem Microsoft ako ga skinem sa torrenta" :d

Na pitanje "Zashto ne probash Ubuntu ili neku drugu distro", kolega sa posla mi odgovara "Nije interesantno zato shto je besplatan i ne mogu da zeznem Microsoft ako ga skinem sa torrenta" :d

Hahahaha...Ta mu je dobra...Kao i ona gore sto kaze pnjaf...da "gari razmislja odakle ce da skine"...

Reci mu da će bolje da za**** Microsoft ako pređe na Linux. Radije bi ovi iz M$-a da ljudi koriste piratski Windows nego da pređu na Linux, zašto misliš da WGA samo blago uznemirava ljude umesto da im potpuno onemogući upotrebu Windows-a? :eyebrows:

Mozda ova reklama razjasni stvari:

[YOUTUBE]gnXVPwLLXHM[/YOUTUBE]

Dakle slusali su sta ljudi traze, i napravili to ... stoga je to, kao, ideja svih nas ...

Mene su bas kupili sa time sto ne prodaju elitizam u reklamama, kao onaj elitist faggot, kako vole da ga nazivaju iz Im a Mac reklama ...

Ono, hteli ste da prozivate normalne obicne ljude ... evo vam sad :)

Mnogo mi vise te reklame odisu duhom zajednice, koji furaju i Linux reklame, nego one sektaske reklame iz applea u kojima prodaju samo iEgo.

ifruit.jpg

Poslednja izmena:
non stop gresite - Apple reklame su tu da pokazu sta i kako radi (ili ne radi) u Windowsu. da ukaze na razlike i prednosti Apple-a/Mac OS X-a.

ono najbitnije je da Apple nista ne izmislja vec ukazuje na cinjenice.

posto su to cinjenice, ljudi ih prepoznaju; ali tu nastaje problem (!): korisnice se nadju direktno prozvanim iz nekog nejasnog razloga tako da ni ne cude reakcije nalik onoj iz prethodnog posta: "kao onaj elitist faggot, kako vole da ga nazivaju iz Im a Mac reklama ... "

btw Dock, Smart Folder, Desktop Expose i sta je jos sve dodato u Windows 7... nisu ideje tamo nekih obicnih ljudi vec stvari preuzete iz Mac OS X-a ;)

Poslednja izmena:
w7 nema dock :)

nego - da ne bunarimo jos X puta - to sto danas ima u Windows 7 vise lici na Dock nego na stari Windows Taskbar ;)

ono sto je Microsoftu jos ostalo da resava u nekoj narednoj verziji windowsa je da se resi MDI (multi dokument interface) logike, odnosno da predje u potpunosti na Mac filozofiju rada sa prozorima a svoj MDI penzionise...

na arstechnici imas tekst pod nazivom "Windows 7: Paradigma lost" vezano za ovo sto sam pricao, i za "Windows 7 nema Dock", pa ga procitaj...

Poslednja izmena:
Niste primetili kako je taskbar sve vec i veci, a ikonica u njemu sve vise i vise? :D Ne, uopste ne lici da idu u "dock" smeru :D ...

A ovo za "ego" i "elitizam" ... nemam reci.

Simpa reklama ali mnogo vise "hejterska" od Mac reklama, po mom misljenju.

Dock nije uzet sa OSX, pa bi bilo lepo da kovac prestanes sa "sve je to Apple izmislio" dockovi su postojali jos pre 10 godina (Amiga OS).

@Muzzy: hejterska? :)))) Pa ako je iHate u pitanju onda je sve ok... ovako je ipak samo hejt?

Poslednja izmena:
Pa izmislili su Mp3 player, mobilni telefon, GUI, Dock, .... :D

Sta je hejtersko u ovoj reklami, ne razumem?

Verovatno to što ne reklamira Apple i ne diže ga u nebesa, a to je naveći hejt i greh za ove iSektaše.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno