Šta je novo?

Microsoft Intellimouse Explorer 4.0 maltene dzabe !!!

Recicu samo jedno (spamersko): Logitech RuleZZ!!
Ja preferiram BlackLabel proizvode zbog cene, mada me tako "svrbi" dlan za tim MX500 ;) :D
Da me teraju ne znam kako bih se navikao na M$-ov nezapinjajuci tockic, izmedju ostalog!

Znam da malko skrecem sa teme, al reko' da priupitam, kakva je ona nova serija miseva og Logitech-a pod imenom Click! ? Konkretno me zanima Cordless Click! Plus Optical, pa ako je neko imao priliku da ih proba neka prenese iskustva.

Nedjo je napisao(la):
Ja preferiram BlackLabel proizvode zbog cene, mada me tako "svrbi" dlan za tim MX500 ;) :D
Da me teraju ne znam kako bih se navikao na M$-ov nezapinjajuci tockic, izmedju ostalog!

ne znam koji ti rolas ali kod mene M-S48a ostaje upamcen po izdrzljivosti, ostaje samo da vidim kolko ce jos da radi posle ove dve godine mucenja :beat:

Nedjo je napisao(la):

Mene je upravo nezapinjuci tockic odusevio :)
I btw zaista ne zavidim nikome sa MX500 O:)

aj da se i ja oglasim.
poshto se bavim gamingom imao sam apsolutno sve misheve o kojima sad prichate. dakle mx500, mx300, mx310, mx700(pozajmio na nekoliko dana), intelli 1, intelli 3.0 i sad i intelli 4. ni na jedan od ovih misheva shto se tiche optike nisam imao zamerke (mozhda na intelli 1 ali to je tad bio bog otac) tako da se u principu sve svodi na izbor oblika. do sad sam intenzivno koristio mx500, sada preshao na intelli 4 i zaista sam prezadovoljan.
dakle ako uzmete bilo koji od ovih misheva netjete pogreshiti, jedino uzmite oblik koji vama najvishe odgovara i odaberite skrol kakav vishe volite i to je to.

Ma taj 4.0 nije nishta bolji ni od crnog logitecha za 15€ :)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Bez "direktorskog" nema nista :mrgreen:
Aaaaaa, vidim ja da jos neko ovde zna sta valja! :d :beat:

Ser_Zile je napisao(la):
...
ne znam koji ti rolas ali kod mene M-S48a ostaje upamcen po izdrzljivosti, ostaje samo da vidim kolko ce jos da radi posle ove dve godine mucenja :beat:
A, moraces ti jos dugo da verglas tim po mousepad-u... :beat:
Evo ga ovde jedan takav, gura vec petu godinu... sve sam promenio na kompu (i po kompu :)), i to po vise puta, ali taj misonja je ostao :mrgreen:

Samo, ne verujem da ce zapoceti i 6 godinu... (ne sto ce da crkne, nego cu ga ipak zameniti)

driver je napisao(la):
Ma taj 4.0 nije nishta bolji ni od crnog logitecha za 15€ :)

Cuti, bar da ti nisam video misa :beat:
poz :)

To je verovatno "InteliMouse Explorer PS2/USB w/Tilt Whl Platinium" i nije se niko zaj****o oko cene nego samo ti, jer je preporučena cena za njega kod nas 35$ iliti po današnjem kursu 2058 dinara ;) A "Intelli Mouse 4.0" je verovatno samo radni naziv, da navuku ljude... Kao i GF 4800SE, ili GF 4MX460 ;)

CAR je napisao(la):
...

A, moraces ti jos dugo da verglas tim po mousepad-u... :beat:

pazi nije mi jasno samo kako ti tasteri mogu jos uvek da rade i to savrseno(naigrao sam se na njemu kao lud[q3,cs,sc,wc3 i ko zna sta jos]), mozda sad i malo bolje jer su se razradili posle nekih godinu dana ;) . izvinjavam se zbog offtopic-a ali morao sam da pohvalim moje celjade mada me je i kostao 27DEM-a al je zato sahranio makar 20 genija i koje kakvih igrackica, necu vise :) .

Ser_Zile je napisao(la):
...
pazi nije mi jasno samo kako ti tasteri mogu jos uvek da rade i to savrseno(naigrao sam se na njemu kao lud[q3,cs,sc,wc3 i ko zna sta jos]), mozda sad i malo bolje jer su se razradili posle nekih godinu dana ;) . izvinjavam se zbog offtopic-a ali morao sam da pohvalim moje celjade mada me je i kostao 27DEM-a al je zato sahranio makar 20 genija i koje kakvih igrackica, necu vise :) .
Da, rade perfektno... toliko je FPS-ova proterano kroz njih, a nisu se ni malo razlabavili ili bilo sta. Cak je i bolji od ovih novijih OEM-a, jel oni imaju malo "razlabavljen" tockic... nesto kako bi ustvari trebalo da bude kod mene nakon 5 godina upotrebe :mrgreen:

Sto se tockica tice, i on radi savrseno, sa onom finom Logitech pauzom... doduse, malo je simpson imao primedbe da je zapekao :beat:, ali: a) em ja to nisam cistio neko vreme, b) sta bre on zna! :d:d:d

Sasa je napisao(la):
Pa Filipenko bio presrecan za cenu, a mogao je pazari za 41E MX500.
A IE 4.0 ni do kolena MX-u, mislim to znaju i "vrapci na grani" :)
Pozdrav!

Pa, bas o tome i prica sve vreme, ustedeo je 10€. I, koliko se secam, vi ste mu MX500 nudili za 50€ :p

A da je ovaj mis losiji od MX500, to apsolutno ne stoji, cak ima i bolju ergonomiju (i tockic koji se mrda levo desno i skroluje po x osi :)), i oni dodatni dugmici su na mnogo zgodnijem mestu.
Kao da mi nismo imali prilike da isprobamo MXove...

A sta tek ja da kazem koji sam za 32€ kupio nesto sto bih platio 70€ da nosi Logitech logo... A i nema smaranja sa punjacem baterija koje traju 2-3 dana, na ovom kao pise 6 meseci alkalne, ako budu trajale i 3, uzivanje...

E, mojne preterivati.
Taj MS serijal sto ste vas dvojica kupili veze nema sa MX-ovima, sem sto su svi misevi :)

Ok, niste imali/hteli da date pare za MX, ali, nemam ni ja za Ferrari pa ne kazem da je moj Golf bolji jer je ovaj skuplji mnogo puta ;)

Pozdrav!

p.s. a receno ti je da je MX "oko 50" jer niko nije znao cenu, sad je znamo i mnogo je niza od te pretpostavljene

:)

Sale, jel si ti bre uopste probao ove miseve, ili govoris napamet? Voleo bih da im navedes neku konkretnu manu...

Pozdrav :)

mikis je napisao(la):
To je verovatno "InteliMouse Explorer PS2/USB w/Tilt Whl Platinium" i nije se niko zaj****o oko cene nego samo ti, jer je preporučena cena za njega kod nas 35$ iliti po današnjem kursu 2058 dinara ;) A "Intelli Mouse 4.0" je verovatno samo radni naziv, da navuku ljude... Kao i GF 4800SE, ili GF 4MX460 ;)

Da, verovatno je Intellimouse Explorer 4.0 u stvari InteliMouse Explorer PS2/USB w/Tilt Whl Platinium :beat:

Ajde, ljudi, ne rasplamsavajmo se bez potrebe, svi smo srecni svojim misevima, kako ja vidim ;)

Pozdrav svima

Alo bre ljudi, smirela, tolke pare dati za te 4.0 intelije nije malo, ti miševi su odlični svakako i mnogo bolji nego neki Kinez optički od 3 evra i tako to. Ipak, jednu stvar treba znati, oni nisu ista klasa kao Logitech MX500 i Inteli 3.0(a)...

Bane® je napisao(la):
Ipak, jednu stvar treba znati, oni nisu ista klasa kao Logitech MX500 i Inteli 3.0(a)...
A hoće li neko već jednom napisati zašto, tj gde su MX500 i intelli 3.0 *u praksi* (ne teoretski) bolji od ovog intellija.

Pa u praksi su bolji zato što ja imam intelija a sasa mx500 pa ćemo da teramo dokle ne isteramo da je inteli 4 gori :mrgreen:. Ljudi, shvatite, MS nikome ne deli hardver za džabe, nisam probao inteli 4, ali zar mislite da je on bez beze tako "jeftin"?

Sasa je napisao(la):
p.s. a receno ti je da je MX "oko 50" jer niko nije znao cenu, sad je znamo i mnogo je niza od te pretpostavljene
Cekaj, znaci ja sutra naletim dole do vase firme i dacete mi MX500 za 40 evra (*ebiga, volim da zaokruzujem :d)?
Mislim, tih 41 €, to vam je cena za sve ljude, jel' tako... ? I jos kad se ja pozovem kod simpsona na moje povlascene cene... :beat: (BTW, garancija mi ne treba, tako da mozete da mi skinete jos 10-ak evra :d)

Salu na stranu, ozbiljno pitam za cenu... jer hocu da najzad zamenim mog starog misonju, a hocu MX500.

Bane® je napisao(la):
Pa u praksi su bolji zato što ja imam intelija a sasa mx500 pa ćemo da teramo dokle ne isteramo da je inteli 4 gori :mrgreen:. Ljudi, shvatite, MS nikome ne deli hardver za džabe, nisam probao inteli 4, ali zar mislite da je on bez beze tako "jeftin"?

Ma cela poenta treda je u tome sto on nije jeftin, kosta 45-55€ nego je u ovoj radnji nadjen za 30€ verovatno zato sto je doslo do greske prilikom pakovanja pa je pakovan u kutije starog explorera :smk: O tome sam i hteo da obavestim lokalnu raju.

Inace nije valjda M$ lud pa da do sada naziva svoje "flagship"-ove Intelimouse Explorer 2.0, 3.0 a sad da 4.0 bude neki levi krsh :)

OptiPlex je napisao(la):
...
Ma cela poenta treda je u tome sto on nije jeftin, kosta 45-55€ nego je u ovoj radnji nadjen za 30€ verovatno zato sto je doslo do greske prilikom pakovanja pa je pakovan u kutije starog explorera :smk: O tome sam i hteo da obavestim lokalnu raju.

Ma bre ne košta, MS-ova preporučena maloprodajna cena za taj miš KOD NAS je 35$, što je oko 29€... Ako te baš interesuje, dilerska je 30$

E pa odlicno, dobio sam po dilerskoj ceni :) u knjizari :D

Milion puta je objasnjavano u cemu se MX i IE3.0A optike razlikuju od ostalih, stvarno nema smisla ponavljati.

OptiPlex je napisao(la):
E pa odlicno, dobio sam po dilerskoj ceni :) u knjizari :D

Sigh... ajd, ako ti kažeš, da ti ne kvarim sreću. Samo 30$ = 1680 din, a ti si ga platio "2100 i nešto dinara", tj. 37,5$ (dolara, ne evra), dakle 2.5 dolara iznad preporučene maloprodajne cene. Što je i dalje daleko manje od 40-50€ koliko ti misliš da ovaj miš vredi/košta.

Sve u svemu MX500 roola pre bi amputirao ruku nego koristio nesto drugo :D

Javi se, Vojkane :)

@mikis
a gde to kod nas neka firma izrazava dilerske cene u dolarima, molim te ? Koristilo bi mi posto ionako imam odredjenu kolicinu dolara i ne bih ih menjao za evre po trenutnom nepovoljnom kursu

@Sasa
Da, ali ovde nije MX vs IE 3.0 vec MX vs IE 4.0 :d

Pa to ti kazem Opti, MX vs. IE3.0A je opaka borba, dok IE4.0 nema sta da trazi u konkurencije ove dve "optike" :)

Pozdrav!

OptiPlex je napisao(la):
Javi se, Vojkane :)
Pa šta ima da se javljam, pitam što je optika od 4.0 u praksi lošija od MX500 i 3.0 i dobijem odgovore tipa "mrzi me da objašnjavam", "bilo je 100x", "ja tako kažem" i sl... :d
Ergonomiju da ne pominjem, explorer 4.0 jednostavno upada u ruku, rekao bih da odgovara svakom dešnjaku, za razliku od MX500 koji je kao krofna :mrgreen:, deb'o i težak :)

Vojkan je napisao(la):
...
Ergonomiju da ne pominjem, explorer 4.0 jednostavno upada u ruku, rekao bih da odgovara svakom dešnjaku, za razliku od MX500 koji je kao krofna :mrgreen:, deb'o i težak :)
Evo ja pre cuku vremena donesoh iz "poznate neimenovane firme" :d jedan MX500... kako samo lezi u ruci taj krofnar, tako debeo i tezak :beat:
Tako glomazan, mnogo dobro drzi u krivinama... ;)

Nazad
Vrh Dno