Šta je novo?

Microsoft i njegovi kursevi

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Interesuje me koliko vrede kursevi sto se organizuju od strane MIcrosofta? Koliko s tim moze da se dobro zaposli [ako uopste moze] i koliko to sve uopste vredi? Mislim za pocetak na onaj prvi stepen od 7-8 ispita [npr system administrator]. Jedan moj drug je zavrsio to i prica mi kako vec ima pondu iz Francuske, Novog Zelanda, naravno ima i ponuda iz Nisa. Zanima me vase misljenje.

To bash i nije tako, reci slobodno drugaru da je verovatno najsrecniji chovek na svetu ili laze kao puma u pubertetu.

Konkretno, ja josh nisam chuo da je bilo ko sa samo MS sertifikatima dobio poziv od nekog od preko, a znam gomilu takvih (i sam sam jedan od njih). Tvoj drugar se verovatno malo nashalio. Gomila ljudi se bije po oglasima (kako stranim, tako i domacim), a on zavrshio i vec telefoni sa svih strana, shampanjac, cupi, bele rukavice i sl.

Elem, istina je da cete pre dobiti posao uz MS sertifikat, stoga svakako nije losha stvar. Ako uzmemo u obzir kako se prolaze ti ispiti (braindumps, transcenders...), isto tako lako cete izleteti sa posla.

Izbor ispita je takodje vrlo bitna stvar. Npr. MCSE sadrzi 4 obavezna ispita i 3 izborna. Svi se odluchuju mahom za 4 standardna + 3 design-a. (Sec., A.D. i Infras...). Drugachijim izborom ta 3 ispita cesh verovatno povecati procentualno shansu zaposlenje (Exchange, ISA...) Takodje, odabir predmeta je bitan i za moguci dalji napredak u shkolovanju i dobijanju drugih sertifikata.

a da li neko moze da napishe neku tabelu npr sta se otvara od mogucnosti sa odredjenim ispitom ili grupom polozenih ispita. naravno ako vam nije teshko. ili nas uputite gde mozemo da pogledamo, neki link ili slicno. ali me zanima konkretno tabela shta za shta.

poz

Npr sa sertifikatom System administratora sta se moze?

Idi do neke ozbiljnije skole koja organizuje kurs i licno popricaj, s obzirom na cene kurseva svi su raspolozeni da izadju u susret i potanko ti objasne sve sta te zanima...

hm primeto sam jednu "zanimljivost"...
na CET-u MSCE kurs kosta 2500e a na CPU-u 1350e..
malo nelogicno... :trust:

a u Nisu je 800 evra ;)

... sto ne znaci 'jeftinije je jednako ili bolje' jer zavisi ko predaje.

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je upravu ... samo sto moze da se kaze sto je skupo ne znaci i da je bolje :) ... Vec je vise puta pricano o ovome ... Nije bitna skola vec predavac ... imao sam srece da idem u skolu koja cak i nije bila M$ trening centar ali je predavac bio odlican a cena dosta niza nego u drugim skolama ... tako da bolje da se raspitas o predavacima pa tek onda odlucis gde ces.

sertifikat != znanje
sertifikat = bacanje para
sertifikat = Bili milijarder

Nauci znanje, a od para za polaganje kupi kompjuter, opremu, literaturu,
nesto sto nema veze sa kompom: odelo, kravatu, cokoladu, ....
a kad imas znanje moci ces nesto i da postignes.
Sertifikat je komad papira i nista vise.

komad papira koji znaci u C.V.ju ako nemaš dovoljno dobrog radnog iskustva ranije

Jel zna neko jos linkova za ove skole ? Posto i ja planiram da upisem neki kurs pa da vidim cene i naravno vasa preporuka za neku skolu.

Nazad
Vrh Dno