Šta je novo?

Microsoft goes GPL ! :D

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
moram ovo da podelim sa vama!

pre par dana ide prvo vest:

Microsoft Contributes Drivers to Linux Community

"It all started with some free lunch four years ago, and then it morphed into a free patch. Along came Moonlight and some other developments, and now Microsoft has donated 20,000 lines of driver code to be included in the Linux tree. Yes-- Microsoft contributed drivers to the Linux community."

da bi na kraju ispalo:

Microsoft's Linux Kernel Code Drop Result of GPL Violation

"Sometimes, some things are just too good to be true. Earlier this week, Microsoft made a relatively stunning announcement that it would contribute some 20000 lines of code to the Linux kernel, licensed under the GPL. Microsoft isn't particularly fond of either Linux or the GPL, so this was pretty big news. As it turns out, the code drop was brought on by... A GPL violation."

mislim stvarno ... :D :D

Poslednja izmena:
Pa da, i pre nego što sam pročitao sve, čim sam video naziv threada (a znam da nije prvi april), pomislio sam (dok se učitavalo) sledeće: Microsoft goes GPL.... Not! :D

Meni je bio smehotres cim sam video ovu vest, onda sam pomislio sta bi mogli da im daju, deo koda za scientific calculator?! :d
A umesto koda, epic fail. :D

Kada bi čitali celu vest, znali bi u čemu je suština.Microsoft JESTE dao 20.000 linija koda pod GPL v2 licencom za linux kernel, samo što je razlog malo drugačiji od prvobitnog, odnosno oni se nisu pridržavali pravila pod kojim su licencirali kod iz linux zajednice, već su kombinovali open source i closed source licencu, što nije dozvoljeno, pa su morali da sopstveni kod izdaju pod GPL v2 licencom da bi se oprali.

tako je DariusIII - to u mnogome menja sustinu da je Microsoft xxxxxxx ;) :D

pre ili kasnije ce morati da prihvati neki open source mdoel poslovanja kao npr. Apple ili ga stvarno više neće biti.
Ajde sad da vidimo da li će imati epic fail i sa rebrendiranom Vistom aka Windows 7 ...

Poslednja izmena:
Nemam nameru da branim Microsoft i njihovo poslovanje.Suština je ipak pozitivna, ma kako to zvučalo kada je u pitanju MS.

tako je vec bolje :d mislio sam da branis Microsoft :)

Nazad
Vrh Dno