Thrustmaster flight hotas 4(x) lepo radi , meni je to neki minimum za taj doživljaj simulacije a to je 70-ak evrova otprilike. Ali ja sam igrao i fsx i x-plane 11 i kada letim krećem od paljenja baterija na gejtu do ručnog unosa putanje u kompjuter, komuniciram (i slušam što je najtužnije) sa atc-om generišem flight plan i štampam prilaze na sletne piste,imam g-plan, litllenav map da pratim putanju preko laptopa,simbrief i ne znam ni ja šta još od dodatnih aplikacija. Dakle može se reći da sam da kažemo malo ozbiljniji casual sim igrač. Nisam hard-core barem dok ne nabavim rudder pedale,spojim tri monitora i neki flight yoke system 😀
Tako da ja sigurno uzimam preko steam-a nisam samo još odlučio koju verziju,trenutno nisam baš ubeđen da u ponuđenom sistemu vrede tih 50 evra razlike između standard i premium deluxe, tj zbog par lepših aerodroma i praktično jedino drimlajnera koji me mami jer ostalo mi ne znači od ponuđenog.
Odleteću još malo na gamepass, možda i produžiti sa novim vaučerom pa videćemo. Ovo će se igrati 5+ godina sigurno zato bez žurbe.