Geble
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.09.2006
- Poena
- 360
Ja sam uglavnom preko youtube-a. Sve zavsi sta te vise zanima: general aviation (tipa Cessna) ili commercial (Boeing, Airbus, itd). Isto, da li ces da radis VFR (Visual Flight Rules) ili IFR (instrument Flight Rules).
Za manje avione ces raditi uglavom VFR, ali moze i IFR, dok za komercijalne pre svega IFR let.
Sama igra ima interaktivne tutorijale za Ces.nu 152 koji su ok da se upoznas sa analognim insturmentima.
Plan leta
Jedna preporuka je da se upoznas i sa interfejsom i mogucnostima world mape, jer mnogi previde da mogu tu da nameste rutu leta i ostave default Direct VFR pa dobiju neke putanje koje zbog reljefa i nemaju bas previse smisla.
Ako stavis IFR onda mozes da da biras odlaske (SID - Standard Instrument Departure) i prilaze (STAR - Standard Terminal Approach), kao i sam dolazak (ILS - Instrument Landing System, VOR, RNAV )
Osnove navigacije
Za IFR letenje sa ovim GA avionima, isto je korisno da znas osnove navigacije i VOR.
Kompjuter za plan leta i autopilot
Bilo da korisits GA avione, verovatno ce ti trebati neko poznavanje kompjutera.
Ovi GA uglavnom koriste neki Garmin (430, 530, G1000)
www.youtube.com
www.youtube.com
General Aviation
Za ove Dzonatan Beket ima lepo objasnjene tutorijale za manje avione i pocetni let:
Cessna 152
www.youtube.com
Cessna 172 autopilot
Za manje avione ces raditi uglavom VFR, ali moze i IFR, dok za komercijalne pre svega IFR let.
Sama igra ima interaktivne tutorijale za Ces.nu 152 koji su ok da se upoznas sa analognim insturmentima.
Plan leta
Jedna preporuka je da se upoznas i sa interfejsom i mogucnostima world mape, jer mnogi previde da mogu tu da nameste rutu leta i ostave default Direct VFR pa dobiju neke putanje koje zbog reljefa i nemaju bas previse smisla.
Ako stavis IFR onda mozes da da biras odlaske (SID - Standard Instrument Departure) i prilaze (STAR - Standard Terminal Approach), kao i sam dolazak (ILS - Instrument Landing System, VOR, RNAV )
Osnove navigacije
Za IFR letenje sa ovim GA avionima, isto je korisno da znas osnove navigacije i VOR.
Kompjuter za plan leta i autopilot
Bilo da korisits GA avione, verovatno ce ti trebati neko poznavanje kompjutera.
Ovi GA uglavnom koriste neki Garmin (430, 530, G1000)

How to use the Garmin GNS 430 530 GPS | GNS 430/530 Tutorial | IFR GPS
This tutorial goes through the set up and operation of the Garmin GNS 430/530 for a typical IFR flight. You can use these techniques the next time you're in ...

MSFS: Autopilot basics in the Cessna 172 (G1000) - Microsoft Flight Simulator
A quick tutorial on the basics of using the Garmin G1000 autopilot as configured in the Cessna 172 Skyhawk (G1000) in Microsoft Flight Simulator 2020 (v1.9.3...

General Aviation
Za ove Dzonatan Beket ima lepo objasnjene tutorijale za manje avione i pocetni let:
Cessna 152

Beginners guide to flying the Cessna 152 in Microsoft Flight Simulator
A quick video looking around the stock Cessna 152 in Microsoft Flight Simulator - explaining the various features of the aircraft, and going on a quick fligh...

Cessna 172 autopilot
Poslednja izmena: