Šta je novo?

Microsoft exchange na androidu

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima :)

Treba da podesim na 4.0.4 Microsoft exchange server, koji je malo specifican, pored servera, ima i domain name...corporate je, tj koristi se u velikoj firmi, i oni koji odrzavaju sistem kazu "da ne moze na android"...do sada je radilo na windows mobile. E sad da pitam vas znalce....moze li se to nekako odraditi? :)

Ma možda samo neće da ti kažu... Meni je exchange podešen normalno. User mi je domen\ime.prezime , ... e sad proradilo je kad sam adresu webmaila stavio u exchange server: owa.xxxxxxx.rs

Svakako malo si dao podataka, a ako das vise moze biti security problem za tvoju firmu :) Pitaj da li iko koristi na androidu u celoj firmi, suludo mi je da ne može... Osim ako ne radiš u Microsoftu pa insistiraju na Microsoft OS telefonima :d

ako je radilo na win mob radiće i na androidu, ali treba da ti kažu šta da uneseš od podataka (server, domain)..

Moze sigurno da se podesi. Exchange podesi kao i na win mobile sto ti je kazes,radilo. Unosis ista podesavanja,nema neke posebne razlike.

Mi koristimo Exchange, i nemamo nikakvih problema, većina nas koristi predloženi TouchDown (ne HD verziju), a može se koristiti i Android stock e-mail aplikacija. Na serveru je aktivan OWA pristup, i mislim da je to preduslov da Android aplikacija radi.
Naš server registruje telefon, i u slučaju da izgubiš telefon, možeš sesti za računar i uraditi Remote Wipe svega sa telefona.

TouchDown podržava HTML, moguće je kreirati i HTML potpis, sa sve nekom sličicom (logo firme, itd...). Lepo se podesi, u primljenom mailu se ne može videti da nije poslat sa Windows-a.

Dižem temu iz mrtvih:

Ljudi, dodao sam malopre exchange nalog na telefon (nexus 4, stock 4.4.2, stock email aplikacija), ranije ga nisam imao, i traži mi telefon da "update security settings". Kaže: Server *** traži da daljinski kontroliše neke security features - Erase all data, Set password rules, monitor screen-unlock attempts, lock the screen, set lock-screen password expiry, set storage encryption, disable cameras. Je li ovo normalno i da li da prihvatim?

Jeste, moraš da prihvatiš.

Tako te natera da moraš da definišeš PIN code, I da moraš da ga unosiš prilikom svakog otključavanja telefona, bez obzira da li želiš da koristiš e-mail ili ne.

Prihvatio sam, i nije mi tražio pin :), radi sad.

Ne kibi, to je kad podesiš vpn konekciju ;-)

Nije VPN, to ne koristim, verovatno je do security setovanja na serveru.
To je jedan od razloga što koristim TouchDown. Sada PIN kucam samo u njemu, kada ga pokrećem

Nazad
Vrh Dno