Šta je novo?

Microsoft E3 info

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ivan®

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
855
Namerno nisam stavio xbox 360 u naslov, jer je bilo mnogo znacajnih stvari vezanih za "Games for Windows". Obavezno pogledajte, svratio je i Bill 🙂

Xbox 360 New Accessories:

Xbox 360 Wireless Racing Wheel (with force feedback)
Xbox 360 Wireless Headset
Xbox 360 HD DVD Player (includes Universal Media Remote)
Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows
Xbox Live Vision (video camera)
Xbox 360 Memory Unit 256MB

Ono sto je meni bilo interesantno:

Alan Wake ekskluzivno za x360 i PC 🙂
GTA4 za x360 uz "exclusive episodic content"
Gears of War
Fable 2
Halo 3 Trailer
Forza Motorsport 2 itd....

Pricali su i o "Games for Windows" filozofiji, kako treba da se pakuju igre, kako da se prodaju i uopste o sredjivanju i standardizovanju tog segmenta.

Naravno Crysis za pc i ono ste me je najvise odusevilo....

Najava za cross-platform multiplayer izmedju PC-a i Xbox-a 360 :banana:

Prikazali su kako ce funkcionisati u praksi kad izadje Vista. Mnogo je dobro reseno pozivanje na online partiju. Covek radi u windows-u i stize mu poruka sa sve gamertag-om itd.... Klikne, igra se automatski pokrece, povezani su, nema nikakvog smaranja....bas mi se svidelo. Plus povezivanje za mobilnim uredjajima.

Cela konferencija mi je bila vrlo interesantna i po mom skromnom misljenju 10x ubedljivija od sony-eve.

Pogledajte....

Poslednja izmena:
Ivan® je napisao(la):
Xbox 360 New Accessories:

Xbox 360 Wireless Racing Wheel (with force feedback)
Xbox 360 Wireless Headset
Xbox 360 HD DVD Player (includes Universal Media Remote)
Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for Windows
Xbox Live Vision (video camera)
Xbox 360 Memory Unit 256MB
Da li ti chitash sebe ? 🙂 Do juche prichash kako je PS3 preskup, a shta je X360 sa ovim dodacima ? Jeftina imitacija PS3 za 1000$ ? 😀😀😀

Problem je u tome shto nema softvera, niti ce ga biti.

Ono sto je meni bilo interesantno:

Alan Wake ekskluzivno za x360 i PC 🙂
GTA4 za x360 uz "exclusive episodic content"
Gears of War
Fable 2
Halo 3 Trailer
Forza Motorsport 2 itd....

GTA4 je jedini vredan u ovom gomili, i izlazi u oktobru 2007. godine u isto vreme sa PS3. Samo postoji jedan problem. Videcemo samo kakva ce da bude X360 verzija zbog, guess what, kapaciteta DVDa.

Pricali su i o "Games for Windows" filozofiji, kako treba da se pakuju igre, kako da se prodaju i uopste o sredjivanju i standardizovanju tog segmenta.

Naravno Crysis za pc i ono ste me je najvise odusevilo....

Najava za cross-platform multiplayer izmedju PC-a i Xbox-a 360 :banana:

Strava, konzole ce da postanu PC u drugachijem kucishtu 🙂 Sreca da ima pametnih ljudi na ovom svetu koji nece da kupuju to M$ovo govance.

Cela konferencija mi je bila vrlo interesantna i po mom skromnom misljenju 10x ubedljivija od sony-eve.

I ja to mislim, u sluchaju kada imash americhki IQ.

[/QUOTE]

Alan Wake je beše ona smaračina u fazonu Max Payne-a, rađena u endžinu 3D marka? Haha, interesantno, od tada su se pojavila 2 nova 3D Marka, a gameplay Max Payne izaziva toliku pažnju da je dvojka prodata u par hiljada primeraka :d Dosta više sa tim Matrixolikim "u kaputu veseo vreme usporavam" forama 🙂

cross-platform multiplayer izmedju PC-a i Xbox-a 360, ovo nije lose, ima potencijala, ali mislim da na xboxu nikad nece biti civ ili heroji, vec vise varijante coop kraljanja neke arkadice... ali dobro bar nesto novo...

Ko je uopshte pomislio da taj crossplatform plan ima za cilj bolje igre na obe platforme ili neshto shto koristi korisnicima ?

X360 nema podrshku za misha i tastaturu i takve igre su iskljuchene u startu.

ovaj, pa ako nema za cilj bolje igre i da koristi korisnicima, koji mu je onda cilj? 🙂

jasno je meni da nece biti takvih i slicnih igara (civ&heroiji) samo sam izrazio razocarenje 😉

Nema razloga pljuvati po bilo kojoj od nextgen konzola. Pogledao sam shta su pokazali ljudi i iz MS-a i iz Sony-ja i ako igre zaista budu tako izgledale bice mrtva trka medju xbox360 i ps3! 😛
A shto se tiche PC-ja, pogledajte gameplay Crysis-a sa E3 :zgran:

filipenko je napisao(la):
Alan Wake je beše ona smaračina u fazonu Max Payne-a, rađena u endžinu 3D marka? Haha, interesantno, od tada su se pojavila 2 nova 3D Marka, a gameplay Max Payne izaziva toliku pažnju da je dvojka prodata u par hiljada primeraka :d Dosta više sa tim Matrixolikim "u kaputu veseo vreme usporavam" forama 🙂
MP je bila odlicna igra. Poslednji 3DMark koji je koristio MP engine je bio 3Dmark2001SE. MP2 je radjen na mnogostruko usavresenoj verziji inicijalne masine. AW ima sopstvenu novu mashinu. Po svemu sudeci bice to horor, koji ima sve potencijale da bude bolji od gomile igara iz ovog zzanra koje svake godine dobijaju samo novi broj u verziji i malo ushminkaniju grafiku, a sve ostalo je isto smaranje.
Poenta je da AW i MP nemaju veze jedan sa drugim...

driver je napisao(la):
Ko je uopshte pomislio da taj crossplatform plan ima za cilj bolje igre na obe platforme ili neshto shto koristi korisnicima ?

X360 nema podrshku za misha i tastaturu i takve igre su iskljuchene u startu.
Obziromkoliko si upucen, mogu samo da konstatujem da nameno zanemarujes chinjenicu da na obe platforme postoji omila igara razlicitih zanrova koje se mogu igrati bez misha i tastature. A ako M$ moze elegantno da omoguci i vlasnicima PC-a i vlasnicima konzola da se zajedno igraju preko mreze, svko na svojoj platformi i sa svojim upravljackim hardverom, onda je to sjajna stvar koja ce na prvom mestu znaciti dalji ostnaku u igri za PC platformu.

Ko hoce da bude realan, slozice se sa mnom da je PC faktor koji utice na konstantnom unapredjenju grafike i izgleda novih igara. Da na PC-u ne postoje naslovi koji su vizuelno superiorn, nikada se proizvodjaci konzola ne bi isprsili da u svoje konzle implementiraju tako skupe cipove koji omogucavaju grfiku o kojoj svi pricaju (KZ, GW, MGS...).

Prema tome izuzetno je bitno da PC i dalje ostane primamljiva igracka platforma, a ovaj potez Microsofta ce svakko uticati na to. Na zalost svih onih koji PC-u zele da umre kao igracka masina!

driver je napisao(la):
1. Da li ti chitash sebe ? 🙂 Do juche prichash kako je PS3 preskup, a shta je X360 sa ovim dodacima ? Jeftina imitacija PS3 za 1000$ ? 😀😀😀
Problem je u tome shto nema softvera, niti ce ga biti.

2. GTA4 je jedini vredan u ovom gomili, i izlazi u oktobru 2007. godine u isto vreme sa PS3. Samo postoji jedan problem. Videcemo samo kakva ce da bude X360 verzija zbog, guess what, kapaciteta DVDa.

3. Strava, konzole ce da postanu PC u drugachijem kucishtu 🙂 Sreca da ima pametnih ljudi na ovom svetu koji nece da kupuju to M$ovo govance.

4. I ja to mislim, u sluchaju kada imash americhki IQ.
1. Kakve veze dodaci imaju sa cenom konzole? Jel to PS3 po defaultu za 600 USD ima WiFi volan i headset? Nema softvera za XB360? Paa, koliko je meni poznato ima "zzestostruko" vise u odnosu na PS3 za koji trenutno ne postoji niti jedna igra! E sad, ako cemo da brojimo najave, M$ obecava za praznike da ce imati 160 igara!
2. GTA4 jedini?! ccc, e stvarno umes da budes neobjektivan! A GoW, Halo3, taj motosport-whatever isto lepo izgleda...
3. kako komentarisati ovu izjavu sem sa shirokim 😀
4. i ovde isto to 😀

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Obziromkoliko si upucen, mogu samo da konstatujem da nameno zanemarujes chinjenicu da na obe platforme postoji omila igara razlicitih zanrova koje se mogu igrati bez misha i tastature. A ako M$ moze elegantno da omoguci i vlasnicima PC-a i vlasnicima konzola da se zajedno igraju preko mreze, svko na svojoj platformi i sa svojim upravljackim hardverom, onda je to sjajna stvar koja ce na prvom mestu znaciti dalji ostnaku u igri za PC platformu.

Da, i to ce samo znachiti uchvrshcivanje monopola Microsofta, o tome ne razmishljash ?

Zamisli shta bi se desilo kada bi to postalo toliko popularno da X360 proda vishe konzola, napravi bolje igre, HDDVD prevlada, Sony je propao, a onda narednih 30 godina u ovoj industriji cesh se osecati kao 90ih u ovoj drzavi.

Ko hoce da bude realan, slozice se sa mnom da je PC faktor koji utice na konstantnom unapredjenju grafike i izgleda novih igara.

Da na PC-u ne postoje naslovi koji su vizuelno superiorn, nikada se proizvodjaci konzola ne bi isprsili da u svoje konzle implementiraju tako skupe cipove koji omogucavaju grfiku o kojoj svi pricaju (KZ, GW, MGS...).

Prema tome izuzetno je bitno da PC i dalje ostane primamljiva igracka platforma, a ovaj potez Microsofta ce svakko uticati na to. Na zalost svih onih koji PC-u zele da umre kao igracka masina!

Evo da ti docharam zashto to nije tachno. Iznajmi PS2 i GT4 i odigraj malo tu igru. E, kada PC bude imao taj framerate, a onda kada bude imao sve zanrove koji su ikada izmishljeni, srdachno cu pozdraviti gashenje svih konzola i opstanak PCa kao jedine igrachke platforme.

Poshto se to nikada nece desiti zbog onog monopola par pasusa iznad, ja nemam shta dalje da kazem, PC me ne interesuje za igranje.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Da, i to ce samo znachiti uchvrshcivanje monopola Microsofta, o tome ne razmishljash ?

Zamisli shta bi se desilo kada bi to postalo toliko popularno da X360 proda vishe konzola, napravi bolje igre, HDDVD prevlada, Sony je propao, a onda narednih 30 godina u ovoj industriji cesh se osecati kao 90ih u ovoj drzavi.

Evo da ti docharam zashto to nije tachno. Iznajmi PS2 i GT4 i odigraj malo tu igru. E, kada PC bude imao taj framerate, a onda kada bude imao sve zanrove koji su ikada izmishljeni, srdachno cu pozdraviti gashenje svih konzola i opstanak PCa kao jedine igrachke platforme.

Poshto se to nikada nece desiti zbog onog monopola par pasusa iznad, ja nemam shta dalje da kazem, PC me ne interesuje za igranje.

O kome framerateu pricas? BTW, GT4 gameplay i GT4 replay se razlikuju kao nebo i zemlja, to je svima jasno.... Igraj bilo koju voznju sa PC preko TV-a i videces koliko TV ume da sakrije nedostatke, i obrnuto, igraj GT4 preko monitora i videces koliko GT4 nije savrsen graficki.... Ma to je vec i vrapcima jasno.....

Значи сада морамо да ратујемо како Мајкрософт не би преузео тржиште конзола? Мене изоставите из овога.

Jel se to ovde povlačila paralela između Bill Gates-a i Slobodana Miloševića i da li sam ja jedini kome ovaj komentar izgleda malo preterano?

Poslednja izmena:
Apsolutno ne kapiram postove tipa "Intel je bolji"..."ne, AMD je bolji"..."nvidia je zakon....mrzim ATI"..."ma GF je krs"..."PC nije dobar za igranje"..."konzole su sra*e"...itd.
Neka svako igra na cemu hoce, dokle vise sa tim raspravama?Cinjenica je da konzole imaju svoje trziste, a isto vazi i za PC.
Licno koristim PC i za rad i za igranje i nemam nameru da uzimam konzole jer me jednostavno ne zanima...dovoljno mi je ovo sto imam.
Ako hoce da objedine igrace, to jest da im omoguce da igraju zajedno u mrezi, super...a ako ne uspeju u tome onda ***...bar su probali.

driver je napisao(la):
Haha, kako lako okrećeš priču. Prvo kao super grafika, pa kad nije super, onda ima puno fps, čak 60 :d Spusti rezoluciju na 800x600, imaćeš 60 fps u skoro bilo kojoj igri.

Poslednja izmena:
Vec davno smo zakljucili da je konkurencija vrlo zdrava stvar. Sto se mene tice, vise volim da ATI i nV, M$ i Sony imaju sto bolje, kvalitetnije i konkurentnije proizvode, jer ce u tom slucaju formiranje cena ici na ruku krajnjim potrosacima, sta god se resili da kupe.

vuk204 je napisao(la):
Vec davno smo zakljucili da je konkurencija vrlo zdrava stvar. Sto se mene tice, vise volim da ATI i nV, M$ i Sony imaju sto bolje, kvalitetnije i konkurentnije proizvode, jer ce u tom slucaju formiranje cena ici na ruku krajnjim potrosacima, sta god se resili da kupe.
Podrzavam!

@vuk204
Da, samo sto ti proizvodi kostaju sve vise i vise !!!
600 evra za PS3 + jos jedno 200 za 3-4 igre je malo
mnogo za nas standard.

Ljudi ne razumeju da dve kompanije suštinski nisu nikakva konkurencija. Naprotiv, najčešće se proizvede kontraefekat, pa proizvodi po klasama bivaju sve skuplji. To se dešava jer svaka želi da ponudi nešto malo brže od konkurencije, i dolar po dolar za 2-3 generacije dođosmo dotle da se mainstream karte plaćaju mnogo više nego ranije. Problem je što dve kompanije dominiraju na globalnim nivoima, bilo ATI-NV, bilo M$-$ony, nije to isto kao kad se ovde za tržište bore dve domaće kompanije, pa ih još pritisnu 2-3 spolja...

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Haha, kako lako okrećeš priču. Prvo kao super grafika, pa kad nije super, onda ima puno fps, čak 60 :d Spusti rezoluciju na 800x600, imaćeš 60 fps u skoro bilo kojoj igri.

Kakva super grafika, kada sam ja prichao o grafici kao nechemu shto je bitno za gameplay ?

I da, imacesh 60fps, ali prosechnih 60 fps, shto je 20-100, a to nije 60fps. Seti se fpsa na 3dfx karticama, e to je poslednji put da si to video na PCu. Pa sedi za bilo koji automat, takav fps ne mozeseh da imash na PCu pa da *ebesh oca. Danas, kupish najnapredniji PC koji postoji, igra ti leti u 200fps, a onda padne na 30, pa chak i da padne na 60, vidi se neverovatno usporenje, i zashto li je to ? Bottleneck master+debilaja developeri kombinacija dobija 😀

Josh jednom. PC je napravljen za sve samo ne za igre, ali kada mogu da vam uzmu pare shto da ne ? 🙂

ATI i NV su mozda i jedina zdrava konkurencija koja postoji na tom trzishtu, mada je samo trzishte debilno. M$ nije nikakva konkurencija Soniju, vec je ona vrsta konkurencije koja sluzi samo da minira i pravi $ranja, ne da doprinese kvalitetu za korisnike. Soni je bio kvalitetan i kada je bio sam i kada je imao konkurenciju, a zamislite shta bi bilo da M$ nema konkurenciju na trzishtu konzola, kada pored takve konkurencije napravi X360 samo da bi mogao da krene da zaradjuje shto pre.

Poslednja izmena:
Da nije sonija sad bi bili zatrpani betamax kasetama...ode ekosistem u propas'...a DelBoy bi odavno bio milioner

Koliko je MS lose uticao na trziste konzola najbolje utice podatak da je Sony bukvalno iskopirao sa XB1: HD, trigere na dzojstiku, XB Live

milosd77 je napisao(la):
Koliko je MS lose uticao na trziste konzola najbolje utice podatak da je Sony bukvalno iskopirao sa XB1: HD, trigere na dzojstiku, XB Live
Pa vidish o tome niko ne prica, nema se vremena za to,a vaznije je troshiti vreme u obavestavanju sveta kako je PS3 najkompletnija konzola sa najsavremenijim hardwerom i jos ce uz to posedovati znacajnu kolichinu vanzemaljske inteligencije.
Oni se vade na prichu kako je PS3 bolji zbog toga sto vec nudi ugradjen HD a ne kazu koliko nas to kosta. MS je tu ispao bolji, ako hoces HD kupi ga ,ako neces ne morash, igre ce da ti rade isto i bez njega.
Ili te priche kako je taj Sonyjev online sistem nesto extra i da ce u startu razbiti MS i Live, a ne kazu da sve to isto MS nudi vec 5 godina.
A od banane joysticka su odustali u zadnjem trenutku i setili se da maznu nesto i od Nintenda. Ebiga, banana im izgledala ruzno i jos prestala da vibrira😀 morali su nesto da "izmisle".
Ma bre sve sto su novo ponudili vec je vidjeno oh-hooo odavno ispade da nemaju nijednu novu ideju, drze se samo one stare koja se tiche praznjenja nashih dzepova.😀

Alias je napisao(la):
Ma bre sve sto su novo ponudili vec je vidjeno oh-hooo odavno ispade da nemaju nijednu novu ideju, drze se samo one stare koja se tiche praznjenja nashih dzepova.😀
A ko to molim te ne zeli da nam "isprazni dzepove"? Da li to Bili dzaba deli x360, Nvidia poklanja 7900gt? Ako je nesto dobro, treba i da kosta. Za plagijate ne brinem, od Sonija su uvek kopirali pa moze i on nesto da uzme zauzvrat🙂 Mada joypad sa ziroskopom nije neka novost, toga je bilo i pre 3-4 godine...

Sad josh sony pochinje da kopira ? 🙂 Pa svako je jednom neshto iskopirao od drugog, shta je ovaj windows na kome kucate, a niti imash izbora, niti je dobar ?

Zashto je loshe da sony uzme sve najbolje i stavi na jedno mesto, jer to ni microsoft ni niko drugi nije uradio + ima najbolje igre, jel loshe po korisnike da ima sve ?

Ako je PS3 iskopirao od Microsofta, onda je Microsoft iskopirao sa PC-a. A shto je najgore, Xbox live se naplacuje vec godinama i nisu se pomakli milimetar, dok ce PS3 online da bude i kompleksniji i FREE. Jel i to loshe za korisnike ?

Poslednja izmena:
Alias je napisao(la):
Pa vidish o tome niko ne prica, nema se vremena za to,a vaznije je troshiti vreme u obavestavanju sveta kako je PS3 najkompletnija konzola sa najsavremenijim hardwerom i jos ce uz to posedovati znacajnu kolichinu vanzemaljske inteligencije.
Oni se vade na prichu kako je PS3 bolji zbog toga sto vec nudi ugradjen HD a ne kazu koliko nas to kosta. MS je tu ispao bolji, ako hoces HD kupi ga ,ako neces ne morash, igre ce da ti rade isto i bez njega.
Ili te priche kako je taj Sonyjev online sistem nesto extra i da ce u startu razbiti MS i Live, a ne kazu da sve to isto MS nudi vec 5 godina.
A od banane joysticka su odustali u zadnjem trenutku i setili se da maznu nesto i od Nintenda. Ebiga, banana im izgledala ruzno i jos prestala da vibrira😀 morali su nesto da "izmisle".
A ako cemo ici po toj moronskoj logici onda su svi od Sony-ja maznuli CD i DVD standard!!Mislim stvarno bezveze komentari...😀

Poslednja izmena:
Ako cemo po toj logici, nema firme koja se moze pribliziti soniju u inovativnosti i novim patentima u svemu shto rade, tako da mislim da nekad mogu da pozajme tehnologiju da bi svoj proizvod napravili boljim ZA korisnike.

Nazad
Vrh Dno