Šta je novo?

Microsoft E3 info

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
CD/DVD? Филипс је заслужан за CD, а Тошиба за DVD. Сони јесте учествовао али је увек био прикључени члан а не онај који је отпочео развој технологије (конкретно филипс са laserdisc-ком и тошиба са SDD-ом).

Microsoft krade i pljačka tuđe tehnologije da bi uvećao svoje bogatstvo, a $ony pozajmljuje tehnologije da bi učinio stvari boljim ZA korisnike. :d
Srećom, ima ljudi na zapadu koji se ne mogu očarati zilionima propagandnih poruka, pa onda u svoj crtać South Park kao naziv televizora koji gledaju Sten, Kajl, Erik i Keni lepo stave Fony 🙂

Sony je vjerovatno inovativan po tome sto je prva firma koja je u svoj softver stavila virus.

Extra fajt Sony vs. Microsoft! A niti jedna konzola u sebi nema nista iz te dve kompanije!

Sony je vjerovatno inovativan po tome sto je prva firma koja je u svoj softver stavila virus.
To je zbog korisnika.
Extra fajt Sony vs. Microsoft! A niti jedna konzola u sebi nema nista iz te dve kompanije!
Zato i valjaju.

Poslednja izmena:
Ako cemo iskreno is X i X360 su u svoje vreme trzistu ponudili nesto sto je falilo u tom trenutku i bilo je extra, recimo GF4 na oko 250 MHz u X je bio ugradjen u konzolu pre nego je dosao na PC, a ovaj sada ATI u 360 ima opet nekih stvari koje jos nisu dosle na PC, s druge strane, Sony tu uvek zakasni, pa kad su oni gurali PS2 to je vec bilo zastarelo (4 mb video memorije - smesno, 3D funkcija manje nego na s3 virge-u), a sada PS3 ima dobru sansu da DX10 karte mozda izadju i pre samog PS3, ako i ne izadju ono tako nesto (kao u PS3) vec imamo na desktopu, pa je u najboljem slucaju isto...

I cena, sony je uvek bio i ostaje skup...

filipenko je napisao(la):
Microsoft krade i pljačka tuđe tehnologije da bi uvećao svoje bogatstvo, a $ony pozajmljuje tehnologije da bi učinio stvari boljim ZA korisnike. :d
Srećom, ima ljudi na zapadu koji se ne mogu očarati zilionima propagandnih poruka, pa onda u svoj crtać South Park kao naziv televizora koji gledaju Sten, Kajl, Erik i Keni lepo stave Fony 🙂

Jel to prichash napamet ili recimo znash neshto o istoriji konzola, i o ove dve o kojima se pricha ? Drzi se ti magija, mumija, poteznih njesra, hell, diablo, neverovatno komplikovanih igara kao shto je oblivion (aka diablo u shumi 🙂), nopussy, i tako 😉

Nedjo je napisao(la):

Posle svih pricha ti na kraju ovo izjavish ? 😀😀😀😀

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Posle svih pricha ti na kraju ovo izjavish ? 😀😀😀😀
Pa poenta moje opaske je da je besmisleno raspravu staviti u domen sve sto napravi sony je do yaya, jer na njemu pise sony, a isto vazi i za Microsoft. U opste pricati pricu na osnovu nalepnice sa frontalnog panela...

driver je napisao(la):
Jel to prichash napamet ili recimo znash neshto o istoriji konzola, i o ove dve o kojima se pricha ? Drzi se ti magija, mumija, poteznih njesra, hell, diablo, neverovatno komplikovanih igara kao shto je oblivion (aka diablo u shumi 🙂), nopussy, i tako 😉
Sve što sam gore rekao je ironija na tvoja "M$=loše, $ony=dobro" izlaganja. Što se ostaloga tiče - užasno smaraš :smoke: Vrati se svojim puff dady i puff momy igrama 😉 i neverovatno revolucionarnih igara kao što je Need for speed koji verovatno igraš više nego ja išta potezno. Need for Ultra GT Evolution Motocross Superbike Tetris Guitar Hero Race God War of Madness Midtown Championship, to je prava stvar :wave: Sa sve RnB u pozadini i Eminemovom slikom na haubi. Kako kaže Ali G, "imam malog nećaka koji je to obožavao, ali je prerastao to pošto je napunio 5 godina nedavno":d

Nedjo je napisao(la):
Pa poenta moje opaske je da je besmisleno raspravu staviti u domen sve sto napravi sony je do yaya, jer na njemu pise sony, a isto vazi i za Microsoft. U opste pricati pricu na osnovu nalepnice sa frontalnog panela...

Sad hocesh da kazesh da ja (ili neko drugi) ko kaze da ce PS3 biti dobar ili bolji od X360, je zbog toga shto ima nalepnicu Sony ? 🙂 A kako je uopshte doshlo do toga ? Mozda zato shto su od prvog dana u svetu konzola pobacali sve ostale i za 10 godina napravili najvece trzishte konzola ikada. A Microsoft sa druge strane napravi konzolu ne zato da bi napravio neshto bolje od sonija i zaradio na tome pare, nego da bi "upao u living room" jer je video da tu ima para, a mislio je verovatno da ce lagano da dodje do monopola. Posle 3 godine, Xbox zavrshava sa 6 milijardi gubitka, a onda pravi drugu konzolu za 3 godine tako shto sklapa mashinu koja ce imati next-gen grafiku, i nishta vishe i nada se da ce tako da "ukrade" deo sonijevog trzishta ? 🙂

X360 ce zavrshiti josh gore nego prvi xbox, a tome ce doprineti i novi Nintendo.

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Sve što sam gore rekao je ironija na tvoja "M$=loše, $ony=dobro" izlaganja. Što se ostaloga tiče - užasno smaraš :smoke: Vrati se svojim puff dady i puff momy igrama 😉 i neverovatno revolucionarnih igara kao što je Need for speed koji verovatno igraš više nego ja išta potezno. Need for Ultra GT Evolution Motocross Superbike Tetris Guitar Hero Race God War of Madness Midtown Championship, to je prava stvar :wave: Sa sve RnB u pozadini i Eminemovom slikom na haubi. Kako kaže Ali G, "imam malog nećaka koji je to obožavao, ali je prerastao to pošto je napunio 5 godina nedavno":d

Ti stvarno nemash pojma o chemu prichash 🙂 Te igre koje pominjesh su bash one zbog chega je PC dupe. NFS, i te ultra gt evolution, americhka hiperprodukcija, mene to ne interesuje uopshte, isto onako kako me ne interesuju vanzemaljci koji se bore protiv specijalaca u svakom *ebenom FPSu, te igre su bash ono shto krasi PC izmedju 2 hita na godinu dana, i zato ja kazem da vi nemate shta da igrate.

A shto se tiche Guitar hero-a i god of war, ajde kad budesh odigrao malo, javi.

Poslednja izmena:
Microsoft sa druge strane napravi konzolu ne zato da bi napravio neshto bolje od sonija i zaradio na tome pare, nego da bi "upao u living room" jer je video da tu ima para

"упад у ливинг рум" - знао сам да ће ме приморати да ратујем. Како предлажеш да им се одупремо и заштитимо дневну собу? Можда да склоним паре из дневне у спаваћу?

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Ako cemo po toj logici, nema firme koja se moze pribliziti soniju u inovativnosti i novim patentima u svemu shto rade, tako da mislim da nekad mogu da pozajme tehnologiju da bi svoj proizvod napravili boljim ZA korisnike.
Moguce je i to , ali ovaj put je ta njihova inovacija ispala cist bezobrazluk prema nama koji smo cekali konzolu.
X360 ce zavrshiti josh gore nego prvi xbox, a tome ce doprineti i novi Nintendo
Razmisli malo:
PS3 bez igre =600€
X360 sa igrom + NintendoWii sa igrom =otprilike oko 500€😀
Ko ce biti u nezgodnoj situaciji?

Alias je napisao(la):
Moguce je i to , ali ovaj put je ta njihova inovacija ispala cist bezobrazluk prema nama koji smo cekali konzolu.

Razmisli malo:
PS3 bez igre =600€
LOL 😉
Microsoft sides with Nintendo in fight vs Sony - console
(hx) 06:53 PM EDT - May,11 2006 - Post a comment
Microsoft has already taken sides in the upcoming next-gen console war, which will see both Sony's PlayStation 3 and Nintendo's Wii competing with the existing Xbox 360 in the fourth quarter of this year. According to Microsoft Corporate VP Peter Moore, faced with the Xbox 360 and Wii, few gamers will buy the PlayStation 3: "Tell me why you would buy a $600 PS3?" Peter Moore, a Microsoft vice president, said in an interview. "People are going to buy two (machines.) They're going to buy an Xbox and they're going to buy a Wii ... for the price of one PS3." The PlayStation 3 will retail for either $499 or $599, while the Xbox 360 is between $299 and $399, and the Wii may sell below $200 according to Sega's VP of Marketing Scott Steinberg. If Steinberg's claim is correct, a $199 Wii could complement the $299 Xbox 360 for $1 less than the cheapest PlayStation 3.

Nema sta preterali su debelo sa cenom....... sta li im bi?

Mare je napisao(la):
Nema sta preterali su debelo sa cenom....... sta li im bi?

Oni ipak nemaju toliko para ko M$ da bi mogli da gube toliko na konzoli 😉

zerbah je napisao(la):
Oni ipak nemaju toliko para ko M$ da bi mogli da gube toliko na konzoli 😉
Znaci izbor za krajnjeg korisnika je jasan, uzmi povoljniju varijantu, sta me briga sto M$ gubi pare na njoj (ako gubi).

Mare je napisao(la):
Ako cemo iskreno is X i X360 su u svoje vreme trzistu ponudili nesto sto je falilo u tom trenutku i bilo je extra, recimo GF4 na oko 250 MHz u X je bio ugradjen u konzolu pre nego je dosao na PC...

Prvi Xbox je imao GF3 graficki procesor (na 233 MHz) , a ne GF4.

xbox 360 kosta 299$...da, ali to je core verzija sistema, koja podrazumeva konzolu sa jednim kontrolerom i to je to...ne dobije se cak ni demo igra....na samom startu potrebno je uloziti dodatnih 30 $ za memory card, ( da zaobidjem HDD koji je oko 100 $ trenutno ako neko zeli da ga kupi ali verujem da se u tom slucaju nece opredeliti za core sistem ), plus 30-40 $ za dodatni kontroler
e sad, podrazumeva se da vam jos jedino nedostaje video igra, koja u proseku trenutno kosta oko 59.99 $...

xbox360 + Wii za oko 500 $ ? da, moguce, jedino da sluze kao ukras u sobi...
PS3 sa 20 gb hdd ce kostati malo skuplje od xbox360 sa takodje 20 gb hdd, i kada se doda da se xbox-ov live servis placa a sony-jev ce biti free, dodje se skoro na isto...xbox 360 ima bolju polaznu osnovu jer kosta 299 $ i to na prvi pogled zvuci podnosljivo i prilicno jeftinije nego ps3 ( stvar marketinga )...sa druge strane PS3 ima blue ray disk, i mozemo tako do prekosutra...

pozdrav
:guitar:

Poslednja izmena:
Cijena XB360 je godinu dana aktuelna u trenutku kad izadje PS3 . Vjerovatno ce sa pojavom PS3 ici na dolje.

Ma ako Sony izbaci naslove koje ovih dana gledamo kao realtime,HeavyRain,MGS4,mogu Xbox360 i dzabe da dele!😀

Alias je napisao(la):

Razmisli malo:
PS3 bez igre =600€

A zashto ne stavish bar slichan hardver sa obe strane ? 🙂

X360 - 399$
HDDVD addon (pushta samo filmove, podrshka manje od 50% filmskih studija) - moze samo da se nagadja, ali 200$ je minimum minimuma
WIFI adapter - 100$
60GB HDD - 20GB prodaju za 100$, ajde neka ovaj bude 150 (bilo koji ne mozesh da stavish).
Xbox live - 59$ godishnje
-----------------------
908$

Sony koji sve ovo ima out of the box+ igre idu na Bluray + ima 100% podrshku filmskih studija + HDD se koristi za sve u odnosu na X360 koji ga koristi samo za smeshtanje fajlova (chak ne moze ni save na HDD) + Linux + podrshka za misha i tastaturu + daleko bolji izbor igara i bolje/vishe ekskluziva na PS3 + online servis + mogucnost za bilo koji HDD na USB
-----------------------
599$

Da li uopshte prichamo o tome koliko je PS3 otvoreniji za dodatne mogucnosti, kako softverske tako i hardverske. Koja konzola je ovde kompletna, a koja frankenshtajn ?

Poslednja izmena:
Xbox 360 Core System - $299 (299 Euros, 209 GBP)
• Xbox 360 console
• Wired controller
• Detachable faceplate
• Xbox Live Silver membership
• Standard AV cables

Xbox 360 - $399 (399 Euros, 279 GBP)
• Xbox 360 console
• 20GB detachable hard drive
• Wireless controller
• Wireless Xbox Live headset
• High-definition AV cables
• Ethernet cable
• Xbox 360 Media Remote Control (limited time)
• Detachable faceplate
• Xbox Live Silver membershi

• Faceplate ($19.99, 19.99 Euros, 14.99 GBP)
• Hard Drive (20 GB) ($99.99, 99.99 Euros, 69.99 GBP)
• Memory Unit (64 MB) ($39.99, 34.99 Euros, 22.99 GBP)
• Wireless Networking Adapter ($99.99, 79.99 Euros, 59.99 GBP)
• Wireless Controller ($49.99, 44.99 Euros, 32.99 GBP)
• Play and Charge Kit ($19.99, 19.99 Euros, 14.99 GBP)
• Rechargeable Battery Pack ($11.99, 14.99 Euros, 9.99 GBP)
• Controller ($39.99, 34.99 Euros, 24.99 GBP)
• Headset ($19.99, 19.99 Euros, 14.99 GBP)
• Universal Media Remote ($29.99, 29.99 Euros, 19.99 GBP)
• Component HD AV Cable ($39.99, 29.99 Euros, 19.99 GBP)
• S-Video AV Cable (US) ($29.99)
• SCART AV Cable (Europe) (24.99 Euros, 17.99 GBP)
• VGA HD AV Cable ($39.99, 29.99 Euros, 19.99 GBP)

iz ovoga je bar jasno da upotrebljiv xbox360 kosta negde oko 370$...i to bez hdd-a ( treba li napomenuti da je za puno uzivanje u Live servisu potrebno imati hdd ?) ...u cene sam imao prilike licno da se uverim pre oko 5 dana...xbox360 za 299$ je dobar marketing jer na prvi pogled kosta oko 200 $ manje nego PS3...na drugi pogled ta razlika se i te kako smanjuje

moja je procena da ukoliko bi Sony ponudio dva kontrolera u svom pakovanju uz jos par demo igara, ili neku kompilaciju starih igara za PS2, cena PS3 bi bila svakako opravdana, i ako i dalje visoka za "prosecnog" kupca.

Mislim da ce za obe konzole problem upravo biti cene igara...za xbox360 skoro svi naslovi kostaju oko 60$ ( trenutno )...da li je moguce ocekivati jeftinije igre za PS3 ?

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
A zashto ne stavish bar slichan hardver sa obe strane ? 🙂

X360 - 399$
HDDVD addon (pushta samo filmove, podrshka manje od 50% filmskih studija) - moze samo da se nagadja, ali 200$ je minimum minimuma
WIFI adapter - 100$
60GB HDD - 20GB prodaju za 100$, ajde neka ovaj bude 150 (bilo koji ne mozesh da stavish).
Xbox live - 59$ godishnje
-----------------------
908$

Sony koji sve ovo ima out of the box+ igre idu na Bluray + ima 100% podrshku filmskih studija + HDD se koristi za sve u odnosu na X360 koji ga koristi samo za smeshtanje fajlova (chak ne moze ni save na HDD) + Linux + podrshka za misha i tastaturu + daleko bolji izbor igara i bolje/vishe ekskluziva na PS3 + online servis + mogucnost za bilo koji HDD na USB
-----------------------
599$

Da li uopshte prichamo o tome koliko je PS3 otvoreniji za dodatne mogucnosti, kako softverske tako i hardverske. Koja konzola je ovde kompletna, a koja frankenshtajn ?
Drajveru ja konzolu kupujem za ono chemu sluzi, a to je igranje igri a ne gledanje filmova.
Apsolutno me ne zanima ni hddvd ni Blu-ray ni sta ce biti sa njima u buducnosti. Pa i danas filmovi koji tek izadju na dvd-u kostaju 20-30€ i ne kupujem ih nego odem lepo u bioskop i odgledam odmah a to je nekoliko meseci ranije pre izlaska na dvd. U svakom slucaju bioskop je daleko bolji i uzbudljiviji, ima tu svasta , riba, vatanja u mraku😀 i slicno, a ti ces to da radis u mracnoj sobi, sam sa tvojim joystickom.:d
Ma bre nisam lud da kupujem filmove, ovde gde ja zivim u Warnerovom bioskopu za 60€ dobijam karticu i sa njom gledam 10 filmova, a ti me ubedi ako mozes da kupim bar jedan film koji ce sigurno da me kosta 30-40€.
Koliko ces filmova odmah da kupis uz PS3? I posle toga, koliko redovno planiras da ih kupujes?
Dalje, sve ono ostalo sto nam nudi PS3 , vecinom je nepotrebno za igranje ili vec to imamo na PC-u i to besplatno.
Sta ce mi Linux i hd, i njihov browser, sve to vec imam, bolji od Firefoxa mi nije potreban.
Jedino mish i tastatura mogu biti korisni ako su za igre, a ako su samo za chat i kuckanje onda mi ni to ne treba.
Dakle, sve to sto se nudi kao extra,ili bar vecina od toga, sve je to nepotrebno, i to nam se ne poklanja nego treba da platimo. Jeste da se kaze da od viska ne boli glava, ali od ovog na PS3 boli sigurno.:d
Kao sto sam i rekao, sve te "dodatne mogucnosti" vec imam besplatne i ne vidim razlog zasto bih ih placao. Trebali su malo drugacije da smisle jeftiniju verziju konzole.

Poslednja izmena:
Ja ne pricham o Blurayu u PS3 kao iskljuchivom video playeru, vec kao storage za igre koje su kao shto kazesh najbitnije za konzole. Shta mislish kakav ce biti GTA4 na X360 a kakav na PS3, samo zbog mesta, da ne ulazimo u hardver ? 🙂 GTA SA na PS2 zauzima 7GB, na GF2 ekvivalentnoj grafichkoj sa 4mb rama i CPU na 300Mhz, koliko ce ovde ako grad bude samo iste velichine ? 🙂

Ako gledash samo igre, one ce opet na PS3 da budu daleko ispred onih na X360, i to ne moramo ni da nagadjamo, pogledaj sadashnju ponudu igara za X360 i sve je jasno da nishta nisu promenili.

Ako ti hocesh da ushtedish 200$ u startu i dobijesh sklepanu konzolu sa loshom podrshkom, ok, ali mislim da to nije nikom u interesu.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
GTA SA na PS2 zauzima 7GB, na GF2 ekvivalentnoj grafichkoj sa 4mb rama i CPU na 300Mhz

i pritom secka do jaja....(da probao sam, framerate je cesto uzasan)

Ivan® je napisao(la):
Pa na PC-ju od 150eura cujem da je fps isto tako jakooooo los....

Ivan® je napisao(la):

Tako kako GTA secka na PS2, secka svaka igra na PCu 😀😀😀 Ne mogu da verujem da PC igrach kaze za neku igru da secka, a igra ih takve ceo zivot 🙂

Voleo bih da vidim kako bi radilo na PCu a da izgleda tako, ili PCu za 150e ili PCu na 300Mhz, ili PCu iz 1999. godine. Hocemo da testiramo ? 🙂

Nazad
Vrh Dno