Šta je novo?

Microsoft certified

to stoji
ali nazalost ima dosta ljudi koji sertifikate dobiju uceci testkingove napamet....
tako da.....

Ja licno nemam nista protiv testkingova|odlicne vezbe, doduse ponekad skroz zbunjive| ali protiv ucenja tk-a napamet imam to jednostavno nije uredu...zbog sebe, a posle i zbog drugih....
Sve to bi trebalo raditi sa veoma dobrim poznavanjem materije, a ne ono kao 1a,2c,3ab,4b i tako sto puta 300+ pitanja i polozio si ispit, imas papir...

TESTKING je najjaci :)
Ladno imaju sva pitanja koja ti dodju na testu. Sto je jos gore cak ni ne promene redosled pitanja, odgovora ili bilo cega nego dodje bukvalno isto.

i sta s tim?
oces nesto znati kasnije ako procitas testking i naucis ga napamet?

Naravno da ces znati osim ako nisi glup,jer bi samo budala naucila ucila na taj nacin umesto da nauci u praxi kako se sve to radi. Test king ti dobro dodje samo da ne padnes na nekoj gluposti zato sto su pitanja veoma glupa i zbunjujuca.

oce oce..kad mu neko kaze da promeni prava na dcom objektu on ce mu odgovoriti 3b :d

ili je to mozda odgovor 2 i 4?
vidim da se ne treba raspravljati ovde.
btw. imam priliku da radim s testking administratorima..... :hair:
ne znamo sta je ip adresa ili routing protocol....al imamo MCSx :wall:

migraciju mailboxova sa servera na server rade sa mc *.*? :d

Treba svesno uciti svako ko misli da ce proci zato sto je dao pare, zeznuo se...
ima da se gilja do MCSE |ali onog sto zna nesto|.

Filo je napisao(la):
ili je to mozda odgovor 2 i 4?
vidim da se ne treba raspravljati ovde.
btw. imam priliku da radim s testking administratorima..... :hair:
ne znamo sta je ip adresa ili routing protocol....al imamo MCSx :wall:

wow ... blago tebi. Ajde onda postuj ovde sve testove pa da ljudi uzivaju. A test king ne mora da ti sluzi samo za prevaru. Mozes i da ucis iz njega. Npr za LPI imas recimo duplo vise pitanja nego sto ti dodje na testu. Na testu bude 98 pitanja i imas 2 sata da odgovoris na njih zato sto dobijes valjda pola sata vise za test zbog toga sto nismo na engleskom govornom podruciju.

poz :wave:

koje testove?
procitaj sve pazljivo jos jednom....
mislio sam "sa administratorima koji su mcsx dobili citanjem testkinga"

koje testove?
procitaj sve pazljivo jos jednom....
mislio sam "sa administratorima koji su mcsx dobili citanjem testkinga"

Malo si nerazumljivo napisao, ali ajde ako si to mislio onda moj post ne vazi.
:wave:

Posle kursa ce (neko) mozda znati da "postavi'" i "podigne" mrezu, ali bez fakulteta ne moze da postane "ovlasceni projektant", da ucestvuje na tenderima ili da "samostalno" radi projekte. Ne moze (moze, ali dzabe) da se potpise na komercijalni "projekat". A moze da ima znanje i da ga kompletno uradi. Tu je najgora kvaka "prelaznog perioda" zamlje Srbije. Sertifikat bez faklteta je kao salata bez glavnog jela. Pa ako je neko na dijeti, finansijskoj...

Poz.

Vladd je napisao(la):
Posle kursa ce (neko) mozda znati da "postavi'" i "podigne" mrezu, ali bez fakulteta ne moze da postane "ovlasceni projektant", da ucestvuje na tenderima ili da "samostalno" radi projekte. Ne moze (moze, ali dzabe) da se potpise na komercijalni "projekat". A moze da ima znanje i da ga kompletno uradi. Tu je najgora kvaka "prelaznog perioda" zamlje Srbije. Sertifikat bez faklteta je kao salata bez glavnog jela. Pa ako je neko na dijeti, finansijskoj...

Poz.

Kako dobro poredjenje :D

Salata bez glavnog jela :d

Pa jos i dijeta :D

:wall: :bottle:

Sjajno, Dcom, salata, routing......

Problem Srbije sto njoj na zalost vrlo malo trebaju MCSE, malo kompanija koje imaju ozbiljnu infrastrukturu da bi im trebao neko ko ima MCSE sertifikat.
Dok god ozbiljne firme budu imale 8 kompjutera sa jednom masinom koja je DC, EXCHANGE, file and print server, antivirus i sl, bolji inzenjer od testkinga i ne treba.

al eto ne rade svi u ozbiljim firmama sa 8 kompjutera....u firmi gde ja radim je ipak malo vise ;)

Vladd je napisao(la):

Poz.

Vidi se da si veliki poznavalac, a zamisli da imas internacionalni tender gde tvoja diploma ne vredi nista jer je iz Srbije?
Recimo mojoj konsultanskoj firmi u Parizu zatreba takav strucnjak, sta cemo onda sa tvojom diplomom?
Jos nisam cuo da MCSE ucestvuju samostalno na tenderima........

Ideja kursa nije da nekog uci da postavlja mrezu, to je srpska aberacija, pogledaj kome su namenjeni ti kursevi...
To sto u srbiji Perica zamislja da ce postati milioner ako nauci napamet dumpove to je socijalni problem a ne problem sertifikata.

ajde ovako da ne nabrajam sve..
spomenuo si exchange:
imamo 2 frontenda, 2 backenda, 1 globalni katalog samo za exchange i 1 backup server samo za exchange....i smtp gateway sa antivirusom i antispamom.
to je znaci SAMO za mail, za ostale servise ima jos, ali kazem, da ne nabrajam

Filo je napisao(la):
ajde ovako da ne nabrajam sve..
spomenuo si exchange:
imamo 2 frontenda, 2 backenda, 1 globalni katalog samo za exchange i 1 backup server samo za exchange....i smtp gateway sa antivirusom i antispamom.
to je znaci SAMO za mail, za ostale servise ima jos, ali kazem, da ne nabrajam
Lepa mrezica koliko usera na exchange serverima?

~2800

Da li je neko isao online varijantu pripreme i polaganja za MS sertifikate. Posto ce mi neko vreme biti otezano kretanje zbog povrede noge da bi skratio dosadu odlucio sam da upisem online mcsa kurs. Nasao sam par stranih sajtova i vidim da su cene povoljnije nego offline. E sada zanima me da li neko ima iskustva sa ovakvim nacinom polaganja i da li poslodavci prave problem posto nije klasican nacin i sertifikat je iz inostranstva. Mislim da kod nas nema ovakog nacina polaganja?
pozz

Ne znam da li je to isto ali sam skinuo gomilu tih online kurseva sa eMule-a i dobri su. Mislim da ako bar malo ukljucis mozak onda ti i ne treba neki live kurs i da bi trebao bez problema da polozis. A sto se tice tog nacina polaganja to bi bilo bolje da ti neko drugi kaze ko je to probao da ne lupam.

:wave:

Da polozish nije teshko...nabubaj najnoviji Testking i gotovo.
Znanje, tako, necesh stetji, a ono je ipak najbitnije. Dzabe tebi papir ako nemash pojma.

Evo da se i ja javim, ostala jos 2 za mcsa.
Predavanja su odlicna, malo se prica i o stvarima van kursa (u skoli u koju sam ja isao) i potpuno nedovoljna za spremanje ispita.
recimo ja sam propisao kolko sam ucio za 70-291.
E sad uvek mozes skinuti tetking i nabubati.
Pitanja na ispitu su ok, mada ima i prilicno *****atih.
Ja samu cio iz sybexove knjige, a sa neta sam skinuo i MCSE selftraining kit sa knjigama za svaki od mcse ispita, simulacijom ispita i tako.
Znaci ispiti su cista bubacina.
A znanje koje se stekne dal valja il ne valja zavisi od onog ko je stekao ;)

A sto ne kazes u koju si skolu isao i kakvo je tvoje iskustvo sa njima? To moze da bude veoma vredna informacija.

NTMcse je napisao(la):
Vidi se da si veliki poznavalac, a zamisli da imas internacionalni tender gde tvoja diploma ne vredi nista jer je iz Srbije?
Recimo mojoj konsultanskoj firmi u Parizu zatreba takav strucnjak, sta cemo onda sa tvojom diplomom?
Jos nisam cuo da MCSE ucestvuju samostalno na tenderima........

Ideja kursa nije da nekog uci da postavlja mrezu, to je srpska aberacija, pogledaj kome su namenjeni ti kursevi...
To sto u srbiji Perica zamislja da ce postati milioner ako nauci napamet dumpove to je socijalni problem a ne problem sertifikata.

Pa ako si video sta mozes da radis,;) onda je moj "komentar" suvisan. A posto je do sada bio samo medjunarodni tender za izgradnju mosta kod Novog Sada, to su valjda svi "hakeri" propustili.
A sa obzirom na ostale zakonske i interne uslove, nije ni cudo sto je "srpska aberacija" to sto jeste. Fakultet, strucni ispit, pa "specijalizacije" kakve hoces, a ne dokoni momci, isporuce nekoliko hiljada evra, i sa kursem bi da stanu "rame uz rame".

BTW a gde to izvan Srbije ne vredi diploma sa ETF-a?:d

Jel planira neko ms-900 ili pl100 da polaze uskoro?!

Ja i bas razmisljam da vidim ko se srece sa ovim tehnologijama

Nazad
Vrh Dno