Šta je novo?

Microsoft AntiSpyware

Malopre sam probao i posle 5 minuta skinuo program jer je posle skeniranja pronasao FlashGet kao spyware (sto mozda i jeste, ne znam) i jos jednu stavku u registry-ju i sto se totalno zamrzla aplikacija, tek iz task manager-a sam je "ubio" (zasluzeno). Iz nekog razloga nije mogao da uradi update iste aplikacije, a za vreme rada program pokusava da se konektuje na vise razlicitih servera, sto se meni ne svidja tako da - goodbye od mene :wave:

Polako,nemojte tako olako pozdravljati se od pokusaja jednog giganta,radi se o beta 1
verziji i logicno je da ima neke bugove.

To uopste nije bug, jer Glashget ima neke spyware elemente. Probajte da skenirate sa extended bazama sa Kaspersky 5, pa cete dobiti isti rezultat.

Dobro bre ljudi, sto odmah stajete u odbranu Microsoft-a? 😀
Ja samo kazem da necu koristiti ovaj SW do neke final verzije, a i tada cu razmisliti...

Flashget je opak spyware, navodno samo dok se ne regisutruje.

Poslednja izmena:
Flashget sadrži Cydoor koji je po nekima samo adware a po nekima i spyware. Vide ga i Kaspersky i SpyBot koji ga uklanja bez problema.

Koji onda DL manager koristiti?

I Pest Patrol ubija Flash Get .Ja sad koristim Internet Download Manager i MassDownload-er i ne vidim neke razlike???

voyager je napisao(la):
Flashget sadrži Cydoor koji je po nekima samo adware a po nekima i spyware. Vide ga i Kaspersky i SpyBot koji ga uklanja bez problema.

Hmm, kod mene nema niceg slicnog. Skenirao sam 3 puta sa razlicitim definicijama i nije nasao Cydoor ili nesto slicno :trust:

Pa on ne bi trebalo da bude aktivan ako se FlashGet registruje ali nije na odmet ubiti ga. Čime ga ti ne nalaziš? Kaspersky-im ili SpyBot-om?

Meni je FlashGet (verzija 1.65) registrovan i valjda zbog toga nema vise Spyware i Adware. Ne nalazim Cydoor sa KAV-om, a ni Ad-Aware mi nista ne registruje. Probacu sa SpyBotom, mada ne verujem da cu naci nesto :trust:

Ja sam imao prilicno lepe utiske vec sa beta 1 verzijom, nisam imao nikakve probleme program je "sve" lepo odradio bez ikakve greske, zakucavanja... i ostalih "beta" bagova

🙂

sve u svemu zadovoljan sam sa proizvodom!

I ja sam jako zadovoljan. Iako je beta verzija, izgleda mi najkompletnije. Osim toga, našao mi je dva trojanca i 2 adawera koja Spybot S&D i Ad-Aware nikada nisu pronalazili. Update radi bez problema...
Sve u svemu, ostavio sam ga na "probnom radu" pa ćemo videti.

Što se FlashGet-a tiče, tačno je da ga pronalazi kao pretnju, ali sa manjim stepenom opasnosti. Ako imate registrovan FlashGet, nema straha. Jednostavno ga stavite na "Always Ignore" listu i nema više lažnog uzbunjivanja.

@voyager: Nasao sam Cydoor sam SpyBotom S&D. Cudno da KAV mi nista nije prijavio :trust:

U pravu si, KAV ne vidi Cydoor u FlashGet 1.65. Vidi u verzijama 1.5 i 1.6. Ali SpyBot ga vidi i u verziji 1.65 i uspešno ga otklanja.

Meni je nasao neki magnet.exe u Programme/DC++.
Neznam sta da radim dal da ga brisem ili da ga ostavim i da li ce DC++ raditi bez njega?

Pa SpyBot ima recovery opciju tj. može da vrati ono što je odradio. Vidi prvo šta je taj file preko gugla pa onda odluči šta ćeš sa njim.

voyager je napisao(la):
Pa SpyBot ima recovery opciju tj. može da vrati ono što je odradio. Vidi prvo šta je taj file preko gugla pa onda odluči šta ćeš sa njim.
Izvinjavam se zbog greske u pisanju.Radi se o microsoft antispyware a ne o spyboot.Spyboot ne nalazi nista.

Nazad
Vrh Dno