Šta je novo?

Microsoft Antispyware Beta2, Gde ?

Zagor

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
319
Zanima me da li neko zna gde mogu da nabavim Microsoft Antispyware Beta2,
pokusao sam da skinem sa microsoftovog sajta ali mi radi verifikaciju xp-a u nedogled... Da li mogu nekako da preskocim verifikaciju ili mozda neko vec ima skinutu instalaciju? Hvala unapred

Poslednja izmena:
google, majka svih odgovora... ja nasao za par sekundi

Ok, uspeo sam da skinem pomenuti antispyware (@Ronnie naravno ne sa mikrosoftovog sajta). Ali kad pokrenem instlaciju izbacuje mi prozor sa tekstom: "Windows defender requires Windows Installer 3.1 or later. To view a list of all installation requirements, visit the Microsoft website". Znaci salje me na mikrosoftov sajt da vidim listu uslova da bi instalirao program, kolko sam ja razumeo. Medjutim, da bi skinuo bilo sta sa sajta potrebno je uraditi validnost sistema sto mi nikako ne uspeva. Da li je neko uspeo da instalira ovaj programcic i kako?

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
zagore, zasto se smaras sa time??? instaliraj neki normalan program i ostavi se M$ovih security(???) resenja...

probaj Spybot, Ad-aware ili a-squared...

uzgred, imas li instaliran SP2? Mislim da je Windows Installer 3.1 deo SP2...

Windows Installer 3.1 nije deo SP2 ali ga imas u Autopatcher-u.
Inace se slazem sa Zoni-em u vezi sa navedenim programima, narocito Spybot 1.4

Pozdrav

Poslednja izmena:
po cemu li su adaware ili a-squared dobri programi?
po tome sto mi nadju vnc kao spyware?

Filo je napisao(la):
po cemu li su adaware ili a-squared dobri programi?
po tome sto mi nadju vnc kao spyware?

E da... smejurija ! :d

Kaže pronašao (a-squared) x komada raznih gamadi, a ono VNC ?!?

P.S.
Šta kaže za Remote Desktop ? ;)

Poslednja izmena:
ne znam, ali ja smatram a-squared jednim od najboljih programa za anti-malware borbu (u stvari, samo njega i koristim vec mesecima)

svakom programu te namene se moze desiti da neki legitimni program prepozna kao "false positive"... da li vam se to desava i sa verzijom 2.0? ako da, javite im na forum da isprave...

to mi se desava s verzijom koju sam danas skinuo sa njihovog sajta
e sad da li je 2.0.....

@Zoni skinuo sam windows installer sa linka koji si ostavio i instalirao, i naravno sada mi trazi nove uslove da moram da imam update sa njihovog sajta. Tako da cu definitivno poslusati tvoj savet i ostaviti ovaj microsoft security po strani. Inache sam do sada koristio Microsoft antispyware beta1 i bio vrlo zadovoljan pa sam mislio da nastavim tradiciju, ali sta sad... Vec sam skinuo i instalirao ad-aware SE 1.06, pa cu videti kako se ponasa. Ako sam doro shvatio ovaj programcic nema monitoring i ne moze da se podize sa sistemom , za to bi trebalo instalirati ad - watch, koji narano nije free(nadam se da ne gresim). Probacu i pomenuti spybot 1.4 pa cu videti koji je funkcionalniji (treba poslusati iskusnije):). Poz i hvala svima.

ZoNi je napisao(la):
i? sta to govori o a-squared? da je los program?

koja verzija VNCa? onaj stari VNC? UltraVNC? RealVNC? neki drugi...
ultravnc
a sta mi govori? sta moze da mi kaze ako program cak i ono sto nije spyware smatra spyware-om? a kuka i za gomilu kukija, koje btw drugi program koji hvalite uopste ne konstatuje.
drugim recima: ako se kvalitet programa ogleda u tome koliko on potencijalnog spyware-a pronadje ovaj je najbolji jer su za njega verovatno svi fajlovi potencijalno problematicni

drugim recima: da li je program dobar ako stvara laznu uzbunu?

Poslednja izmena:
Zagor je napisao(la):
za to bi trebalo instalirati ad - watch, koji narano nije free(nadam se da ne gresim). Probacu i pomenuti spybot 1.4 pa cu videti koji je funkcionalniji (treba poslusati iskusnije):). Poz i hvala svima.
da, ad-aware PRO ima ad-watch... ali, zato Spybot ima svoju verziju "ad-watcha", naravno besplatno...

Predlazem ti da pogledas moj text o sigurnijem surfovanju:
http://www.mc-antivirus-test.com/modules/news/article.php?storyid=40

@ Filo: svaki anti-virus/spyware/malware/troyan/whatever povremeno ima poneki false positive... na zalost, tako je i tako ce uvek biti - to nije moguce u potpunosti ukloniti... eto, ja sad prvi put cujem za ovaj propust a2, a znam za puno false positiva npr. KAVa (sto je normalno, jer je kod nas najkorisceniji!)... licno sam i ja video jedan false mog av programa (avast), kada je on pogresno prepoznao jednu komponentu FlashGet free... ali, treba krenuti od cinjenice da nijedan program nije (niti ce biti) savrsen, tako da ovo nisu sustinski problemi!

jednostavno, u takvom slucaju ja se obratim mailom proizvodjacu programa, pa sacekam njegovu reakciju...

ja ga prvi put koristim i odma lazne uzbune....

@Zoni hvala puno. Upravo skidam spybot pa cu videti kako se ponasa. Procitao sam tvoj tutorijal i vidim da si veliki poznavalac. Pa bi ti postavio jos neko pitanje nadam se da ne smaram. U svom opsirnom tekstu za sigurnije surfovanje internetom pominjes update i skidanje zakrpa sa microsoft sajta. E sad, ja sam pokusao da uradim automatic update windowsa 2x i svaki put mi se desilo da kad mi zavrsi instalaciju i restartujem komp, izbaci plav ekran i prijavi neku gadnu sistemsku gresku, kolko se secam u pitanju je neki sistemski kernel32.dll(posle cega ne bi mogao da udjem u sistem i svaki put instalirao novi). Zanima me da li jos uvek moze da se radi update, posto mi se jos par drugara zalilo da su imali probleme kada su ga uradili. Ili mozda ti imash neko resenje kako to moze da se odradi a da mi se ne dogodi pomenuti problem?

Poslednja izmena:
meni ni ad-aware ni Spyboot probao sam jos neke nepomazu da se resim nekog gadnog trojanca `dialer` koji je napravio konekciju na neki kao `coolweb` ali na svu srecu nekoristim modem pa nije bilo stete.
Inace nevidi se u procesima a nasao sam ga u temp-u pod imenom `win311B.tmp.exe`, NOD32 ga nevidi kao i AVP, ali tu je!
NetLimiter ga vidi u `offline procesu` a ponekad iskoci pokusavajuci da se poveze na net.
E ako znate neki dobar program sa kome bi mogao otkloniti ovo javite.

cwshredder?

@ Zagor: da, apdejt Windowsa (i bilo kog OSa!) je veoma vazna stvar! Moja preporuka je: prvo instaliraj Service Pack 2, pa onda ovako podesi automatic update:

onda ce ti Win ponuditi da skine zakrpe, a ti ces moci da biras koje zelis da preuzmes (ja skidam sve, osim one koja verifikuje legalnost Win-a... hm, posta sam znam da li mi je Win legalan ili ne ;) - i tu onda cekiraj da te to vise ne pita!)

ili mozes i drugo resenje: da skines gotove sve zakrpe, lepo i uredno upakovane, sa www.autopatcher.com :)

@ Golden: pa, upravo je a-squared napravljen za borbu protiv takvih napasnika (i on je veoma uspesan po tom pitanju!)... naravno, ni CWShredder nije lose resenje - naprotiv!

@Zoni: service pack 2 imam instaliran vec duze vreme, pokusao sam da podesim automatic update po tvojim instrukcijama ali nista se nije desavalo. Tako da sam morao da pokrenem IE i u njemu aktive X i tek onda mi se u sistreju pojavio zuti stit i poceo da skida updejt. Ali kad se zavrsilo skidanje i kad sam sve to instalirao, i naravno restartovao komp. opet mi se pojavio plavi ekran na kom je psalo nesto vezano za ilegalnu operaciju i pominje se fajl kernel 32 .dll i neki gdi 32 .dll chini mi se... Posle toga nikakoi nisam mogao da udjem u sistem cak ni u safe mode pa sam morao da odradim goust sistema i sad ne znam da li da ponovo pokusam ili bi mozda izbegao ovaj problem ako bi skinuo auto patcher(kada bi skidao auto patcher da li bi trebalo da instaliram samo za juli 2006 ili i sve prethodne)? Izvinjavam se ako sam malo skrenuo sa teme ,ali da sad ne bi otvarao novi topic...

Nazad
Vrh Dno