Šta je novo?

Microsoft account privremeno blokiran, zahteva broj telefona

canejr

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
320
Kupih WP smartfon i za većinu funkcionalnosti traži da imam Microsoft nalog. Setim se da sam otvarao za neke potrebe i potrefim login iz prve. To sam radio sa telefona. Odmah je Microsoft tražio da pošalje neki sigurnosni kôd za proveru. Stigao mail, ja ukucao to, a on prijavi neki problem. Sa desktopa otvorim account.live.com, ulogujem se, opet traži da unesem kôd. Opet pošalju mail, ja unesem i sve super, ali... Prvo, stiže mi (tek tada) e-mail da je primećena "sumnjiva aktivnost" na mom nalogu (koji je neaktivan mesecima), a onda mi na web sajtu prijavi da je moj nalog privremeno blokiran (usled te "sumnjive aktivnosti"). Nema konkretnog razloga, nego samo nabrajanje zašto bi to moglo da se desi. I onda vrhunac - može da se odblokira odmah, ako im dam broj telefona da mi pošalju ponovo neku šifru koju treba da unesem!? Nema opcije da pošalju na mail. Ja NEĆU da im dam broj telefona, pa me zanima da li se ovo još nekome desilo i da li se nalog ikada odblokira automatski ili je to samo (kao što izgleda) prevara da se otme broj telefona?

Vec imaju tvoj broj telefona, tako da opusteno mozes zatraziti kod na taj nacin.

Ako misliš zbog SIM kartice, još nijedna nije stavljena u telefon, pa nemaju. Na kraju sam iskoristio bekap broj burazera koji ga je čuvao za prijatelja koji je... Definitivno se ništa nije dešavalo po pitanju blokade i bilo je jasno da je to samo način da dođu do nekog broja. Katastrofa.

Karticu ćeš morati da ubaciš kad tad pašćeš im u šake a onda...
:)

Nazad
Vrh Dno