Šta je novo?

MicroSD i transfer

Pa ti i ne možeš da me ubediš jer ne raspolažeš nikakvim dokazima, za razliku od mene. Mogao bi ti da nađeš u okolini neku Kingston karticu, samo se plašiš rezulatata, tj. da će sva tvoja trabunjanja pasti u vodu.
Ništa momci, uživajte u svom neznanju. Možda će bar neko objektivan (ko nije vlasnik TakeMS) shvatiti i zaobići je u ovom slučaju. A i ako ne, meni ni iz džepa ni u džep.

P. S. Kada se vrše testovi uzima se po jedan nasumični primerak svakog subjekta
testa. Ako su primerci ispravni, test nema razloga da se
ponavlja. Tako da je u ovom slučaju dovoljan jedan test.

Upravo je ovo bio sluchaj :)
Cekaj, objasni sad ti meni, posto mi stvarno nije jasno... :trust:

Znaci, zbunio sam te JA, time sto sam ti rekao da ne mozes da stavis SD karticu u telefon, jer *fizicki* ne moze da stane... te da uopste i ne gledas u tom pravcu, ne razmisljas uopste o tome, i/ili ne daj Boze cak i kupis... a ne ovaj "znalac", koji ti je rekao (necu to citirati 10. put) da moze?
A sho se tiche kingstona class4 i takems class6 e tu niste normalni xD
elem ja nishta nisam testirao ali moja teorija je sledeca :)P) :

recimo kod kingstona protok podataka ide od 4mb (zato je class 4) do 26mb pa je prosek 15mb (ovo sa megabajtima samo dajem primer)
a kod takems-a ide od 6mb (zato je class 6) do 14mb pa je prosek 10mb/s
tako da kingstone ispada brzi samo shto mu po neki put min transfer bude 4mb/s+
poshto class4 oznachava da MINimum bude 4mb/s

:)
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=65090&d=1286443292
Klikni slobodno.

Minimum - 11.8MB/s.
Maximum - 12.5MB/s.
Average - 12.4MB/s.

Dobri ti primeri, samo sto jednostavno ne piju vodu ;)
Nije takav protok (tvojih hipotetickih 6/14/10) na TakeMS-u. Uopste nije tolika razlika u min i max transferu. Stavise, ona je minorna.
K'o sto ni na tom "vanzemaljskom" Kingstonu nije tih istih (hipotetickih, znam :)) 4/26/15 :)
edit: ne znam da li sam pojasnio lepo.. uglavnom class6 NE MORA da bude brza od class4 ;)
Dok god *u bilo kom trenutku* ta klasa 4 padne na tih (minimalnih) 4MB/s u transferu - ona je sporija od klase 6, koja pada na minimalnih 6MB/s.

Znam na sta ti ciljas, na prosecan transfer sveukupno... te da tako, "famozni" Kingston (ili pak bilo koji drugi) klase 4 bude brzi od TakeMS-a (ili pk bilo koga drugog) klase 6... ali tako se, nazalost, ne gleda. Samo minimum.
Na stranu to sto ni tako opet taj "famozni" Kingston nije brzi od ovog TakeMS-a... pokazah to gore. Bar ne ovog mog, koji je izgleda pa neki zlatni primerak, jer je neprimereno brz, cak brzi od Kingstona "najbrzi sam od svih!" klase 4 ;) :D

Evo cara, ubeđuje dečka da ne misli onako kako je napisao već ga on uči šta ustvari misli.Mentol.

A taj sintetički test možeš da okačiš u klonju. Prvo nigde ne piše TakeMS, već Samsung. Drugo, hajde da vidimo real world testove.

Pa ti i ne možeš da me ubediš jer ne raspolažeš nikakvim dokazima, za razliku od mene.
Ja ti rekoh da ja ni ne želim da te ubeđujem. A šta, to je ono "ne otpuštaš ti mene nego ja dajem otkaz"? :sceptic:

Što se dokaza tiče... ti raspolažeš samo arogancijom koje imaš na pretek da ti ispuni rupe u znanju.
rolleye0010.gif

Da rezimiramo:

- SanDisk Extreme GARANTUJE protok od 30MB/s (a nije deklarisana kao Class 30, već kao Class 10) :wall:
- irelevantno je na kom je čitaču testirano :crash:
- Kingston microSDHC Class 6 !?!?!? :trust:
- Caru je glup nick ! :S:

Jak si na znanju nema šta...
rolleye0010.gif

Mogao bi ti da nađeš u okolini neku Kingston karticu, samo se plašiš rezulatata, tj. da će sva tvoja trabunjanja pasti u vodu.
Verovao ili ne ja moram "tu i tamo" nešto i da radim da prehranim porodicu, pa nemam vremena da tražiu u okolini microSDHC Kingston kartice. Mogao bih da odem da je kupim, al' mi se trenutno ne daje 2 soma za karticu koja mi ne treba. I nemam nikakve pritajene fobije ili strahove od +/- 0,5 MB/s propusnog opsega na kartici u mobilnom telefonu.
rolleye0010.gif

Ništa momci, uživajte u svom neznanju.
Cccc... Hoćemo. A ti idi testiraj tog microSDHC Kinkstona klase 6, možda i pređe 25 MB/s kol'ki je propusni opseg SD interfejsa. :eyebrows:

Možda će bar neko objektivan (ko nije vlasnik TakeMS) shvatiti i zaobići je u ovom slučaju. A i ako ne, meni ni iz džepa ni u džep.
Pa što se onda toliko žestiš?!?!?

P. S. Kada se vrše testovi uzima se po jedan nasumični primerak svakog subjekta testa. Ako su primerci ispravni, test nema razloga da se
ponavlja. Tako da je u ovom slučaju dovoljan jedan test.
To je budalaština. A infant death? A MTBF? Lupetaš dečko... pričaš napamet, izvlačeći nekakve zaključke na zdravu logiku, al' džaba ti logika kad' nemaš znanja.

BTW: U pokušaju da pronađem na netu nekakav uporedni test ovih kartica, naleteh na ovaj test poljskog Chip-a. :eyebrows: Jeste da je u pitanju kartica od 16GB klase 4, al' sve jedno... Ako ti treba MINUMUM 6MB/s, u svakom trenutku...

Write transfer speed [MB/s]
Average 9.8
Minimum 3.18
Maximum 10.18

Ne kažem ja da u nekoj regularnoj primeni taj Kinkston neće lepo raditi, ili čak i malo brže nego ovaj TakeMS, ali tvrdim da je bolje uzeti BILO KOJU karticu sertifikovanu na klasu 6, ako ti je za određenu aplikaciju potrebna takva kartica!

Poslednja izmena:
Svi tvoji pokušaji da me dezavuišeš, mogu da uspeju samo kod priučenih klinaca impresioniranim tvojim kvaziargumentima, koje ja inače ni ne komentarišem (ako ste primetili).

Ne znam kako imaš vremena da trabunjaš na forumu, a nemaš vremena da potkrepiš svoje tvrdnje dokazima? Mogao si za ovo vreme to 10 puta da uradiš.

Isto tako imaš vremena i da budeš carev advokat (šta će ti to u životu?).

Tako da zadrži svoje kvaziznanje i kvaziargumente za sebe. Nisam ti ja neki klinac koji pada na te žvake. I da, uživaj u svojoj najjeftinijoj kartici koja postoji, ja ću u svojoj najskupljoj :)

^^Koji je tvoj problem, čoveče? Spusti loptu, ne budi toliko agresivan.

Ja agresivan? Ako si primetio ovde sam sam protiv najmanje dvojce, sad i ti, koji pišu romane, dok se ja zadržavam na par rečenica? Još me se i vređa, nazivaju me budalom itd.

Stvarno ne znam ko ima problem, ali mislim da to nisam ja :)

Svi tvoji pokušaji da me dezavuišeš, mogu da uspeju samo kod priučenih klinaca impresioniranim tvojim kvaziargumentima, koje ja inače ni ne komentarišem (ako ste primetili).
Ništa ja ne pokušavam, ti sam sebe dezavuišeš tom svojom arogancijom, agresivnošću i neznanjem...

A ti kao ne ulaziš u tehničku raspravu samnom zato što sam ja ispod tvog "stručnog" nivoa? :laugh:

Ne znam kako imaš vremena da trabunjaš na forumu, a nemaš vremena da potkrepiš svoje tvrdnje dokazima? Mogao si za ovo vreme to 10 puta da uradiš.
Kako to da potkrepim dokazima? Pa evo ti... dao sam ti link na test koji je izmerio minimalan protok na Kinkgsonu klase 4 od 3,18 MB/s! Drugo... vidim da ti uvažavaš samo empiriju i štopericu, pa bi' u tom smislu morao da ti nađem konkretnu aplikaciju/uređaj koji zahteva 6 MB/s i onda testiram tu karticu te vidim da li će u nekom trenutku podbaciti (ispustiti frejm ili šta već).

Isto tako imaš vremena i da budeš carev advokat (šta će ti to u životu?).
Nisam ničiji advokat nego si ti od starta krenuo drsko i agresivno, a nemaš znanja da to i potkrepiš. Meni je bar to zasmetalo...

Tako da zadrži svoje kvaziznanje i kvaziargumente za sebe.
Kvaziznanje? :zgran: Još jedan? :S: Ajde ti meni reci šta si ti pod struci i imaš li ikakav papir da to i potkrepiš?

Nisam ti ja neki klinac koji pada na te žvake.
Da... ti si "ćale" koji lupeta o stvarima o kojima nema pojma i misli da zna sve o fleš memoriji zato što je ima par kartica u životu... :S: Pali bre!

I da, uživaj u svojoj najjeftinijoj kartici koja postoji, ja ću u svojoj najskupljoj :)
!?!?!?

Evo cara, ubeđuje dečka da ne misli onako kako je napisao već ga on uči šta ustvari misli.Mentol.
Ma jok, nego mi samo nije jasno kako mogu ja da ga zbunim, kad ti ovde laprdas za sve pare, ne znas o cemu pricas i, na kraju krajeva, ti unosis pricu o nekim SD karticama ,)
A taj sintetički test možeš da okačiš u klonju. Prvo nigde ne piše TakeMS, već Samsung. Drugo, hajde da vidimo real world testove.

:D

Pa dobro, da li je moguce da si toliko *glup*? Da, glup, posto je ocito da vise nije samo neznanje u pitanju.

1. Ne pise TakeMS... pa nisam ja kriv sto ga telefon tako prepoznaje :)
(da, ono je radjeno preko telefona... kartica ubacena u Wave, pa onda prikacen fon na komp preko USB kabla... pa onda pokrenut HD Tune; kapiras? Morao sam ovako, na slogove, kako bi ti valjano razumeo :d)
Mislim, pise mi na samoj kartici TakeMS, pise i na ambalazi, na racunu... pise bre svugde :)... samo, eto, telefonu se ne da da ga prepozna valjano kako bi "znalac" poput tebe mogao da shvati i prihvati ;)

2. Ne priznajes test!? :)
Pa koji si ti faktor da odredujes sta je merodavno i valjano, a sta ne? :D
Ne znas elementarne stvari, ne umes ni da testiras osnove (opet se vracamo na tvoj "statisticki uzorak" :laugh:)... i ti odredjujes pravila? :laugh:

Pa ti si urnebesan! :laugh:
A koji su to real world testovi? Drage volje cu, nemam sta da krijem - ionako mi je brza kartica :eyebrows:

Nego, da ja tebe pitam - a sta si ti nama prezentovao do sada? Sintetika, real world... sta god?
Do sad smo samo videli da ti *kazes* da ti kartica radi brzinom od 8MB/s... kao, snimao si video u 720p, potom i reprodukovao to isto (wow!)... a onda si kanda i testirao nekim citacem (jel' ti to taj "real world" test?)... a ne, pogresio sam, real world test tek ide - slikanje aparatom, burst (uz neumitno "zakasljavanje" TakeMS-a pre Kingston-a) i kopiranje fajlova... pa i pored svega toga - nijedna slika, rezultat, *NESTO* da potkrepi to. Kako si ti uopste dosao do te cifre od 8MB/s... sintetici ne verujes, real world ne moze da ti izmeri protok... na osecaj? :)
Na znanje i iskustvo? :)

Ostaje jedino da ti verujemo na rec... zato sto ti *kazes* tako... a vala si u poslednjih 15-ak postova pokazao koliko ta rec ima tezinu, te koliko je tvoje "znanje" u ovoj oblasti :laugh:

Vidi... umesto, da lepo vise ne pokazujes svoje neznanje i glupost, te se ne zakopavas jos dublje - bolje bi ti bilo da pokunjen odes iz ovog thread-a, te se zavuces u neki cosak, rupu i ne promolis vise nos. To bi ti bilo najpametnije.
Posto vec ne umes da priznas osnovnu gresku (greskE) i lepo se izvinis, jer, jednostavno, nisi bio u pravu. Dogadja se.

Ja agresivan? Ako si primetio ovde sam sam protiv najmanje dvojce, sad i ti, koji pišu romane, dok se ja zadržavam na par rečenica? Još me se i vređa, nazivaju me budalom itd.
Stvarno ne želim da izigravam ničijeg advokata, ali ti jesi podivljao dosta pre nego što te je on nazvao budalom:

... A to što ste se vi *****ali pa kupili TakeMS, pa sad na svaki način pokušavate da OSPORITE rezultate, ne bi li sebe ubedili kako niste bacili pare, to je vaš problem.
Bože kakvog lupetanja ovde ima...

Dobronameran predlog: CAR nemoj više da se brukaš i da pričaš o nečemu o čemu očito nemaš pojma. Ipak si VIP member pa samim tim brukaš i sam forum.
Sa šarlatanima se ne raspravljam (izvinjavam se što sam za ovog lika to tek sad uvideo).
Mislim... o'ladi malo.

P.S. što se tiče štopovanja, probaj da kopiraš komandom i shell-a pa to štopuj. Tu nema prozora za zatvaranje.
Ovim si lepo potvrdio da o storedžu NEMAŠ POJMA. Poslaću ti to potpisano, na memorandumu firme ako treba. Overeno!

Pa da, nazvao sam ga tako, jer je to tacno ono sto i jeste. Nije (samo) neznalica. To se lako moze resiti... ono drugo ne :)

A on je pa cvecka, ja ga vredjam, a on mukica, samo cuti i trepce okicama, te nista ne progovara... post #65 ide tome u prilog :d

Pritom - kljucno je sto je moj "no name" TakeMS, i dalje, zdravih 50% brza kartica od njegovog "provereno ime" Kingston-a :D:D:D

Po struci sam inženjer elektrotehnike, ako te baš zanima, ali nemam potrebu da se na ovom forumu razmećem stručnim izrazima pred laicima, kao što ti to radiš. Šta si ti po struci?

magick, ovo je tebe pitao... ja sam sarlatan, sa mnom ne razgovara :D:D:D

Po struci sam inženjer elektrotehnike, ako te baš zanima, ali nemam potrebu da se na ovom forumu razmećem stručnim izrazi ma pred laicima, kao što ti to radiš. Šta si ti po struci?
E pa kolega... onda ne bi trebalo da imaš problem da shvatiš organizaciju fleš memorije i koncept garantovanog protoka. Ili si završio smer za jake struje i bandere? :d Čime se baviš? HW, SW... nešto treće???

Ja sam IT-evac (završio NRT), mada sam studirao i A/V tehniku na VETŠ-u... a hardverom (PC/mikrokontroleri/DSP) i storedžom se bavim sada već više od 10 godina... Imam dosta iskustva sa storedžom i real-time procesima, naročito SD i HD videom...

Možda grešim, ali ja imam osećaj da ti nemaš pojma o čemu ja pričam kada pominjem garantovani protok i faktore koji na to utiču... Ti mi do sada nisi odgovorio ni na jedan jedini tehnički argument! Ako si stvarno kolega, idi na sajt SD asocijacije i pogledaj Physical Layer i SDIO specifikaciju, pa se onda javi sa glupostima tipa 30MB/s i Class 30.

Na osnovu čega tvrdiš da taj Kingston može da prođe Class 6 sertifikaciju, odnosno da ni u jednom trenutku neće spustiti protok ispod 6 MB/s? Ni u jednom! :trust:

P.S. Hoćeš realnu aplikaciju? Evo ti kako se koja kartica ponaša i u kom Kanon fotoaparatu.
A evo i rezultata famoznog microSDHC Kingstona 8GB klase 4:

Kod:
SD-card model, size                           Write  Write  Write  Read
                                              (RAW)  (Mem)  (64k)  (64k)

Kingston [SIZE="1"]microSDHC[/SIZE] 8GB Class 4 (FAT32)            5472   4708   2805   5708
Kingston [SIZE="1"]microSDHC[/SIZE] 8GB Class 4 (FAT16 + FAT32)    4899   4856   3392   6425
Je l' ni ovo ne priznaješ ili moram odem da kupim tu karticu pa da je sam testiram? Šta ćemo ako dokažem da u pojedinim situacijama (ili pak i češće) spušta STR upisa ispod 6 MB/s? :trust: Onda će da bude da lažem ili da sam loše testirao, je l' tako? :trust::wall:

Evo ti prost test iz komandne linije:
Kod:
black:/tmp # time dd if=/dev/zero bs=1024 count=200000 of=/media/EXT1/200mb.file
200000+0 records in
200000+0 records out
204800000 bytes (205 MB) copied, 24.1496 s, 8.5 MB/s

real    0m24.312s
user    0m0.116s
sys     0m0.704s
Iii? Šta ćemo sad'? 'Oćeš sada reći da tvoj Kingston klase 4 izvlači 8,6 MB/s pa da se iznerviram i bacim karticu? :d

Fora je videti koji je minimalni protok pri upisu, a ne prosek! Džaba ti prosek kad' ti video izbaci neki frejm. Ali ono što je po meni najveći utisak u celoj diskusiji je tvoja arogancija... Mogao si da ideš na argument da slabo koji uređaj i zahteva microSDHC klase 6 ili da je većini korisnika dovoljno da imaju brz transfer za prenos fajlova, a ne i sertifikaciju klase... ali ne! Ti TVRDIŠ da Kingston klase 4 radi bolje od TakeMS klase 6 u BILO KOJOJ aplikaciji. To je, kolega, izvinićeš neozbiljno!

Poslednja izmena:
Te podatke si skidao sa testova kartica u raznim Canon fotoaparatima, potraži rezultate za neke bolje aparate (tipa iz G serije). Takođe pogledaj rezultate SanDisk kartica (Extreme III i Ultra). S obzirom na to da iste kartice pokazuju različite rezultate u različitim aparatima, ne vidim po čemu su ti podaci relevantni osim za vlasnike dotičnih aparata?

Pokaži mi molim te da ta TakeMS Class 6 ni u jednom trenutku ne pada ispod 6MB/s. Čak ni u samom početku transfera? Ako od prvog trenutka prenosi 6MB/s, onda svaka čast, samo čisto sumnjam jer kod mene joj je trebalo vremena da dostigne punu brzinu. Samim tim, prema tvojim merilima ne ispunjava standarde klase.

Ne postoji "moj" Kingston, jer ga kao što rekoh ne koristim (imao pa prodao). Sada imam najskuplje SanDisk kartice za fotoaparat, a za mobilni mi ne treba pošto imam iPhone. Kad mi bude trebala, opet ću kupiti SanDisk, jer se pokazala kao neprevaziđena.

Inače osećaj ti je loš. To što ne komentarišem (ne osvrćem se) na tvoja tehnička masturbiranja, ne znači da ne znam, ili ne razumem o čemu pričaš. (kakvo ažuriranje FAT tabele, ako na kartici ima 1 ili dva fajla?)

Znači na sve tehničke "argumente" sam odgovorio na samom početku rezultatima testiranja. A ti izvoli pa ih opovrgni, ali ne u teoriji nego u praksi.

P.S. Eto vidiš da iz shell-a dobijaš drugačije rezultate.

Poslednja izmena:
Te podatke si skidao sa testova kartica u raznim Canon fotoaparatima, potraži rezultate za neke bolje aparate (tipa iz G serije).
Mrzi me da tražim... A ti budi ljubazan pa daj link ako već na nešto konkretno misliš.

Takođe pogledaj rezultate SanDisk kartica (Extreme III i Ultra).
Vidim... odlična kartica nema šta. To niko ne spori. Al' pogledaj i ti njenu cenu.

S obzirom na to da iste kartice pokazuju različite rezultate u različitim aparatima, ne vidim po čemu su ti podaci relevantni osim za vlasnike dotičnih aparata?
Relevantni su po tome što realne brzine transfera nemaju veze sa ciframa sa kojima smo mi ovde baratali. Uostalom, nismo se ni dotakli razlike u performansama sa različitom veličinom klastera.

Međutim, bez obzira na varijacije, postoji određena konzistencija u tome što dobre kartice (SanDisk Extreme III) imaju dobre rezultate na svim aparatima.

Pokaži mi molim te da ta TakeMS Class 6 ni u jednom trenutku ne pada ispod 6MB/s. Čak ni u samom početku transfera? Ako od prvog trenutka prenosi 6MB/s, onda svaka čast, samo čisto sumnjam jer kod mene joj je trebalo vremena da dostigne punu brzinu. Samim tim, prema tvojim merilima ne ispunjava standarde klase.
Merila nisu moja nego su propisana specifikacijom SD asocijacije. Šta tamo sve piše (u detalje) ne znamo, ali je jasno da su kriterijumi vrlo jasni i strogo definisani. Teoretski, niko ne brani kartici klase 4 da radi brže od kriterijuma definisanih klasom 6, ali ne vidim razlog da se onda tako i ne sertifikuje.

Ne postoji "moj" Kingston, jer ga kao što rekoh ne koristim (imao pa prodao). Sada imam najskuplje SanDisk kartice za fotoaparat...
Good for you.

a za mobilni mi ne treba pošto imam iPhone.
Pa što odmah ne reče! Sada je sve jasno. :d:d:d

Kad mi bude trebala, opet ću kupiti SanDisk, jer se pokazala kao neprevaziđena.
Ček... zar SD kartice nisu nepouzdane? :trust::d

Inače osećaj ti je loš. To što ne komentarišem (ne osvrćem se) na tvoja tehnička masturbiranja, ne znači da ne znam, ili ne razumem o čemu pričaš. (kakvo ažuriranje FAT tabele, ako na kartici ima 1 ili dva fajla?)
Kako kakvo? A kada ispucavaš seriju fotografija, gde to ide?!? A kada prelaziš preko AU?

Znači na sve tehničke "argumente" sam odgovorio na samom početku rezultatima testiranja. A ti izvoli pa ih opovrgni, ali ne u teoriji nego u praksi.
Ni na jedan teorijski argument nisi odgovorio, a usput si se i izlupetao sa garantovanim protokom od 30MB/s, što DOKAZUJE da nemaš pojma.

A upravo sam i ja tebi dao rezultat mog testiranja TakeMS kartice u Samsung telefonu i prosek upisa mi je takođe 8,5MB/s. I?

P.S. Eto vidiš da iz shell-a dobijaš drugačije rezultate.
Lupetaš! Ti si predložio da kopiram iz šela, a to nema veze sa mozgom, pošto bi komanda završila čim iskopira i poslednji bajt u bafer, što ne znači i da su podaci flašovani na medijum. Iz toga sam odmah zaključio da pričaš o stvarima o kojima nemaš pojma. A verovatno se i foliraš da si elektrotehničar, ili jednostavno nemaš blage veze sa storedžom, što si više puta do sada dokazao.

Poslednja izmena:
G9 (Digic III)
Sandisk Extreme III 8GB SDHC 30 mb/s (FAT32) 19576 17808 6913 7217
G11 (Digic IV)
Sandisk Extreme III 8GB SDHC Class 6 (FAT32) 21206 17066 7992 9637

Kao što vidiš Class 10 kartica radi sporije u starijem aparatu od Class 6 u novijem. Šta onda hoćeš da kažeš tim rezultatima?

Izlupetao se garantovanim protokom od 30MB/s. Pogledaj specifikacije SanDisk Extreme SDHC, pa ako oni lažu lažem i ja. Dobro ajde prešao sam se, nije garantovani protok, ali je "up to 30MB/s", sertifikovana na 200x po starom načinu sertifikacije. 200 x 150KB/s = 30MB/s. I to read/write.

p1010396c.jpg

Poslednja izmena:
Merila nisu moja nego su propisana specifikacijom SD asocijacije. Šta tamo sve piše (u detalje) ne znamo, ali je jasno da su kriterijumi vrlo jasni i strogo definisani. Teoretski, niko ne brani kartici klase 4 da radi brže od kriterijuma definisanih klasom 6, ali ne vidim razlog da se onda tako i ne sertifikuje.
Jedna od dobrih poenti ;)

Niti ja, niti ti, niti bilo ko tvrdi da taj cuveni Kingston ne moze da radi brze neg' sto mu klasa 4 zapoveda, ili pak brze i od klase 6... klasa samo zapoveda minimum, nikako ne zahteva/ogranicava i neki maksimum... ali, za tako nesto ce sigurno biti i sertifikovana. I naplacena u skladu sa jacom klasom, naravno.
Ipak, poenta je u tome sto se tako nesto ne moze garantovati za svaku pojedinacnu karticu. Nije svaka Kingston microSD kartica klase 4 brza od svake TakeMS microSD kartice klase 6.
(hell, pa nije ni ova njegova, sto dosad videsmo :d)

Trebalo bi bar probati po 5 komada (ma, nek budu i samo po dve!), pa da se ponove rezultati, tj. da taj Kingston Class 4 bude brzi od TakeMS-a Class 6... pa da, eventualno, krenu nekakvi zaključci da se izvode. I da se kaze koja je brza.
A ne po jedan komad - i odma' generalizacija.

Pa što odmah ne reče! Sada je sve jasno. :d:d:d
2+2=5... narafski ;)

Ni na jedan teorijski argument nisi odgovorio, a usput si se i izlupetao sa garantovanim protokom od 30MB/s, što DOKAZUJE da nemaš pojma.
Eno ga kralj, svojim poslednjim postom nas je dotukao...

Pa njemu je ISTO "up to 30MB/s" i "zagarantovani protok od 30MB/s" :zgran:

Lupeta da je to neverovatno... i jos, na sve to, ima da kaze "dobro ajde prešao sam se, nije garantovani protok, ali je "up to 30MB/s" :zgran:
Odvalio iz sve snage, pa onda tek tako, pomirljivo... kao, nije bitno, k'o da je pa neka razlika medju tim terminima... umesto da bar za to kaze "uh, odvalio sam posteno, nisam video dobro sta pise na ambalazi".
A upravo sam i ja tebi dao rezultat mog testiranja TakeMS kartice u Samsung telefonu i prosek upisa mi je takođe 8,5MB/s. I?
I... nista. Kao i do sada.
Cuti k'o zaliven, to preskace. To ne vidi.

Ili je njegov "famozni" Kingston pak na 8.6MB/s ;)
Lupetaš! Ti si predložio da kopiram iz šela, a to nema veze sa mozgom, pošto bi komanda završila čim iskopira i poslednji bajt u bafer, što ne znači i da su podaci flašovani na medijum. Iz toga sam odmah zaključio da pričaš o stvarima o kojima nemaš pojma. A verovatno se i foliraš da si elektrotehničar, ili jednostavno nemaš blage veze sa storedžom, što si više puta do sada dokazao.
Nema blage veze, definitivno.

Poslednja izmena:
G9 (Digic III)
Sandisk Extreme III 8GB SDHC 30 mb/s (FAT32) 19576 17808 6913 7217
G11 (Digic IV)
Sandisk Extreme III 8GB SDHC Class 6 (FAT32) 21206 17066 7992 9637

Kao što vidiš Class 10 kartica radi sporije u starijem aparatu od Class 6 u novijem. Šta onda hoćeš da kažeš tim rezultatima?
Kao što ti vidiš tih "GARANTOVANIH 30MB/s" je glupost iz sve snage. Mislim, pisalo na tarabi *****
rolleye0010.gif

Za klasu 10 nije ni čudo jer je ona specifična... (uzmi pa pogledaj SD 2.0 specifikaciju da ne bi više lupetao) Inače, opet si skočio sebi u usta pošto si ranije tvrdio kako nema veze u kom čitaču je testirano. :S:

Bilo kako bilo... Stvari uopšte nisu tako jednostavne, kao što izgledaju, što sam ti ja na početku i rekao. Zato se svo vreme i pitam otkud ti tol'ko arogancije i smelosti da tako paušalno tvrdiš neke stvari na osnovu toga što si ti kao nešto testirao.

Što se tiče shella, u Windows shell-u nije tako, već se komanda završava onda kada se završi i kopiranje. Linux nisam palio, da probam, ali valjda imaš neki windows pa se uveri i sam (pre nego što kreneš sa teškim rečima o lupetanju).

Ovo da se foliram da sam elektrotehničar neću ni da komentarišem, jer nemam potrebu da tebi dokazujem bilo šta. A to da me nazivaš lažovom bez dokaza, samo govori o tebi i o tvom vaspitanju.

P.S. Uzmi ti pa pogledaj SD 3.0 specifikaciju, u koju spada i class 10.

Naravno da nema veze u kom je čitaču testirano, ako su obe kartice testirane u istom, i ako isti taj čitač ispunjava potrebne specifikacije. Znači isti uslovi testiranja. A kako i Class 4 i Class 6 potpadaju pod SDA 2.0, ne vidim kakve veze ima koji je čitač, kada su obe testirane u istom? Da su testirane u različitm onda bi imalo veze ovako nema ama baš nikakve.

Poslednja izmena:
I za kraj:
Every company is free to call their cards whatever "class" they see fit. When it comes to picking SD cards, you're always better off going by brand than by generic speed ratings on the box that are often meaningless in real word performance.
Toliko o tvojoj "deklaraciji na papiru". Drugim rečima, mogu da napišu šta hoće (niko im ne brani), kao što je slučaj sa tvojom TakeMS Class 6.

Poslednja izmena:
I dalje tera... neku, samo njemu znanu, pricu :wall:

Izlupetao se garantovanim protokom od 30MB/s. Pogledaj specifikacije SanDisk Extreme SDHC, pa ako oni lažu lažem i ja.
Ne... ti ne lažeš. Oni lažu, a ti samo nemaš pojma. :)

Dobro ajde prešao sam se, nije garantovani protok, ali je "up to 30MB/s", sertifikovana na 200x po starom načinu sertifikacije. 200 x 150KB/s = 30MB/s. I to read/write.

Part 1 Physical Layer Simplified Specification je napisao(la):
4.3.11 High-Speed Mode (25 MB/sec interface speed

Although the Rev 1.01 SD memory card supports uo to 12.5 MB/sec interface speed, the speed of 25 MB/sec is necessary to support increasing performance needs of the host and because memory size continues to grow.

To achieve the 25 MB/sec interface speed, the clock rate is increased to 50 MHz and CLK/CMD/DAT signal timing and circuit conditions are reconsidered and changed from the Physical Layer Specification Version 1.01.

After power up, the SD memory card is in the default speed mode, and by using Switch Function command (CMD6), the Version 1.10 and higher SD memory card can be placed in High-Speed mode. The High-Speed function is a function in the access mode group (see Table 4-10). Supporting High-Speed mode is optional.
Je l' ti (navodni) kolega kapiraš da preko 4 žice na 50MHz ne možeš da proturiš više od 25.000.000 bajtova pri SDR signalizaciji? :trust: Ali nikako! Ili je i kod tebe 2+2=5? :S:

I za kraj:
Every company is free to call their cards whatever "class" they see fit. When it comes to picking SD cards, you're always better off going by brand than by generic speed ratings on the box that are often meaningless in real word performance.
Toliko o tvojoj "deklaraciji na papiru". Drugim rečima, mogu da napišu šta hoće (niko im ne brani), kao što je slučaj sa tvojom TakeMS Class 6.

Vidim ti imaš pojma. Neko ti napiše Class 6 i ti odmah veruješ da je to neko sertifikovao. Ali kao što vidiš nije. Pa si ispao glup, po stoti put.

Poslednja izmena:
Auuuu, magick... dvaput ti citirao isti text :)
Pokopao te gospodin inzenjer eletrotehnike :D:D:D
(samozvani :p)

I jos te i glupim nazvao :p

Na žalost, nekima ne vredi jednom govoriti. A tebe btw. niko ništa nije ni pitao, jer ništa pametno ne umeš ni da kažeš.

Tebi sigurno ne vredi govoriti, slozismo se vec jednom ;)

Ali nije bitno, samo ti teraj i dalje, nastavi da se macujes... interesantno je za gledanje ;)
I adekvatno komentarisanje, naravno :smoke:

Što se tiče shella, u Windows shell-u nije tako, već se komanda završava onda kada se završi i kopiranje. Linux nisam palio, da probam, ali valjda imaš neki windows pa se uveri i sam (pre nego što kreneš sa teškim rečima o lupetanju).
O.K. mogu i to da proverim (znam koga ću da zovem), ali onda samo nemaš pojma o Linuksu. :)

Ovo da se foliram da sam elektrotehničar neću ni da komentarišem, jer nemam potrebu da tebi dokazujem bilo šta. A to da me nazivaš lažovom bez dokaza, samo govori o tebi i o tvom vaspitanju.
Nemoj sada da se vadiš na neku finoću jer si se ti prvi ovde razmahao. A lažovom te nisam nazvao već posumnjao da jesi na osnovu gluposti koje pričaš. Ne mogu da verujem da bi te iko pustio da izađeš sa diplomom iz zgrade ETF-a... Za VETŠ ne mogu da tvrdim. :d

P.S. Uzmi ti pa pogledaj SD 3.0 specifikaciju, u koju spada i class 10.
Gledao sam i ta klasa 10 upravo i zahteva High-Speed interfejs (50MHz), tj tih 25 MB/s. Sve preko toga već mora da ide na 1,8V signalizaciju, odnosno UHS-I koji ne radi u ovim standardnim SD 2.0 čitačima.

Naravno da nema veze u kom je čitaču testirano, ako su obe kartice testirane u istom, i ako isti taj čitač ispunjava potrebne specifikacije.
To je dosta "ako". A postoji i pitanje firmvera, odnosno drajvera čitača, tj kako on komunicira sa karticom. Pitanje je naravno i da li čitač podržava 50MHz režim.

Znači isti uslovi testiranja. A kako i Class 4 i Class 6 potpadaju pod SDA 2.0, ne vidim kakve veze ima koji je čitač, kada su obe testirane u istom? Da su testirane u različitm onda bi imalo veze ovako nema ama baš nikakve.
To ti misliš da nema... A pošto očigledno nemaš pojma o tim stvarima prestani da se foliraš i da me zamaraš sa glupostima.

I za kraj:

Mogu... dok ih neko ne tuži za prevaru. Kao i taj SanDisk.

Nazad
Vrh Dno