Šta je novo?

microlab vs altec lansing

H.U.D. je napisao(la):
kljuchno pitanje je: ima li Neo ISO9001? ja ne bih rekao..,)

Ama, ljudi, ne radi se o ISO9001 nego o velicini trzista i prodatoj kolicini. Postoji brdo firmi koje rade kao OEM. Najcesce kada njihovi proizvodi steknu neku reputaciju onda se pojave na trzistu i pod svojim imenom. Sa druge strane velike firme koje imanju neko ime nece radi sirine svog asortimana pokrenuti proizvodnju.... recimo IDE ili S-ATA kablove vec ce naci nekoga ko vec ima kvalitetnu proizvodnju istih da za njih pravi te kablove.

DARK SIDE sve ja to razumem,citao sam o tome isto kada si ti kupovao h500.Samo mi jedno nije jasno,da jedna tako ozbiljna firma kao sto je Microlab dozvoli tako nesto(ako i jeste ozbiljna)
Meni jednostavno neulazi u glavu nikako da je u Neo-ovim sistemima Microlab zvucnik
Previshe brinesh!Ako tako nastavish neces kupiti nishta na kraju.Uzmi onda npr.neke pokazatelje:Koji od pomenutih sistema ima pozlacene kontakte na ulazu u pojacalo i na svim kablovima?Koje od ljih daje 30 metara kvalitetnog kabla(onaj providni debeli).Koje od tih pojacala u 5.1 imaju zastitu od pregrevanja,preniskog napona i previsokog napona?Bice ti odmah jasno.Da bih vishe prekinuo ovo smaranje postujem moje slike.

Obavezno pogledaj ovaj sajt:tu imas detaljan test!http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-ah500.shtml

Prilozi

• microlab h500 2.JPG
    microlab h500 2.JPG
    85.8 KB · Pregleda: 198
  • microlab h500.JPG
    microlab h500.JPG
    61 KB · Pregleda: 178
Poslednja izmena:
Meni ovo deluje kao vrhunski uredjaj, sto verovatno i jeste.

Meni ovo deluje kao vrhunski uredjaj, sto verovatno i jeste.
Za ovaj cenovni rang je svakako odlichan!Mozes misliti kad je xwave maestro 2 200-220 eu.Kad mu vidim one zicice za zvucne kutije smrkne mi se.Mada je solidan kad je snaga u pitanju.Prvi utisak za maestro 2 je bio da nije detaljan u srednjim tonovima(sto je najbitnije) ali to moze biti varka jer ga nisam testirao kod sebe u istim uslovima kad je ergonomija sobe u pitanju i podesavanje playera.
U svakom slucaju microlab h500 je bolji izbor.Chak je i na kg tezak :).
Ps.postoji i microlab h500 sa ugradjenim tuner-om.Mislim da ima prefiks "D" ispred naziva...ali nije bitno...

Ja imam Microlab 2.1, i to FC361, i odusevljen sam, a video sam i neke 5.1 (ne u rangu tvojih, jeftinije i slabije) njihove sisteme, i neke jeftinije 2.1 od moga, i svi imaju odvojeno pojacalce, i svi su teski kao tuch, tako da za taj novac koliko kostaju mislim da stvarno nema boljeg. I svidja mi se sto realno napisu snagu, za ove moje je pisalo na internetu (i na samoj kutiji) 47 W, i stvarno je ta snaga.

DARK SIDE mozes li mi odgovoriti kakvi su Microlab X10-D zvucnici u odnosu na h500, tj. da li si ih slusao?

akter je napisao(la):
DARK SIDE mozes li mi odgovoriti kakvi su Microlab X10-D zvucnici u odnosu na h500, tj. da li si ih slusao?

Pazi mislim da su ovi X10-D bez veze totalno u odnosu na h500. Nisu drveni, izlgedaju na "oko" mnogo malo i jadno jedini im je plus sto imaju ugradjen dekoder. Znaci po karakteristikama mnogo losiji od H500 a pritom skuplji, jedini im je plus ugradjen dekoder.

Pogledao sam i Neo SW-H55 i Microlab H-500 i to su identicni zvucnici kako po izgledu i dimenzijama tako i po karakteristikama. Znaci samo je Neo stavio svoj naziv na MicroLab zvucnike.

E sad nisam imao prilike da ih cujem paralelno, pa da vidim da li ima razlike u zvuku, ali ovako na prvi pogled mi deluju identicno s tim da je Neo jeftiniji nekih 20-tak evra.
E sad da li su to isti zvucnici i ako jesu zasto platiti 20 eura vise za istu stvar samo drugog naziva :) ?????

DARK SIDE je napisao(la):
Za ovaj cenovni rang je svakako odlichan!Mozes misliti kad je xwave maestro 2 200-220 eu.Kad mu vidim one zicice za zvucne kutije smrkne mi se.Mada je solidan kad je snaga u pitanju.Prvi utisak za maestro 2 je bio da nije detaljan u srednjim tonovima(sto je najbitnije) ali to moze biti varka jer ga nisam testirao kod sebe u istim uslovima kad je ergonomija sobe u pitanju i podesavanje playera.
U svakom slucaju microlab h500 je bolji izbor.Chak je i na kg tezak :).

Reci mi zasto mislis da je bolji Microlab H-500 od Xwave Maestro II, kad je Maestro II jaci i skuplji model od Neo SW-V61, a taj SW-V61 je opet skuplji model od Neo SW-H55 koji je identican Microlabu H-500 ,) !!!????

Da i sta mislis o Neo SW-V61 modelu, nisam video da MicroLab proizvodi slican model kao sto je slucaj sa H-55 i H-500. Kakav je kvalitet ovog SW-V61, moze li da se poredi sa Xwave Maestro II modelom, slicnih su karakteristika i cene? (vidim da kudis Maestro II zbog kvaliteta zica :D)

Dark Side je napisao(la):
Ps.postoji i microlab h500 sa ugradjenim tuner-om.Mislim da ima prefiks "D" ispred naziva...ali nije bitno...

Trazio sam na Microlabovom sajtu i nigde nisam nasao taj model da ugradjenim FM tjunerom, a nisam ga nasao ni u prodaji. Da li siguran da takav model uopste postoji ili si mozda pomesao da nekim drugim?

Ajde, kad ste obnovili temu da pitam jos par pitanja:
- Microlab H-500 da li pusta stereo zvuk na sve satelite, kao Xwave Maestro II (AC-3)
- Da li H-500 ima dodatne audio ulaze ? (naprimer za TV i slicno)
- Kakva je tacno razlika izmedju Pro logic II i AC-3 dekodera?
Ako DVD plejer u meniju ima Pro Logic podesavanje da li se onda moze od stereo zvuka dobiti virtual surround efekat, iako na zvucnicima nema ni AC-3 ni Pro Logic dekodera?

Ma ja bojane pfc mislim da ti lepo uzmesh neki kvalitetan 2.1 sistem altec,jbl creature2....za 100 eura sto ce ti super svirati sigurno a onako cesh imati pobacanih 6 kutija i nece biti to taj zvuk jedino kad gledash dvd onda ajde... ali za muziku 2.1 je zakon i ja ti jako preporucujem jbl creature 2 zvucnike jer sam ih cuo i toliko dobro sviraju da ne moze nista da se poredi sa njima za 100 eura veruj mi cak ni altec.I mozesh ih kupiti u ns a verujem i u bg-u pa ti kako hocesh

Poslednja izmena:
Da li uopste postoji ovaj Microlab H-500 sa ugradjenim radio tjunerom?
I gde uopste ima da se nadju MicroLab H-500 zvucnici i po kojoj ceni, ja ih nigde nisam nasao?

1. ISO 9001 je oznaka kvaliteta koja ti govori da je svaki prozivod iz tog procesa istog kvaliteta. znaci ako tvoja firma pravi stolice koje se raspadnu cim se na njih sedne, da bi imala iso 9001, svaka stolica koju naprave mora biti takva, "raspad" stolica :) (primer kolege koji radi u zavodu za standardizaciju)

2. Ako te zadovoljava x-530 kupu, moze da se nadje za 79e (solidan zvuk, za te pare dobar, jedina mana je sto na satelitu imas samo potenciometar, odnosno volume "dugme")

3. ako ti treba 5.1 koji moze da prebacuje na 4.1, gaming, 2.1 itd, onda AL 5100 a pritom je odlican

4. Opet, ako ljudi kazu da je h500 dobar, a tebi odgovara...

nemoj mnogo da se razmisljas, uzmi i baci kockice...

Ja sam uzeo h500 pre par dana. Za munju. Ako te interesuje gde siljni mi PM da ne bude reklama bato. Oko 15500 din im je cena

Ne znam koliko sam video Neo h-55 i MicroLab h500 su jedni te isti zvucnici, samo je druga oznaka i MicroLab su nesto skuplji.

E sad da li je MicroLab stvarno neki kvalitet da su toliko bolji od Neo-a i da li vredi ta razlika u ceni, jer koliko mi se cini i Neo i MicroLab su anonimusi kako po kvalitetu tako i po renomeu?

Vrh Dno