Šta je novo?

microlab vs altec lansing

bojan_pfc

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2005
Poena
304
moje pitanje glasi
interesuje me iskljucivo 5.1,uzgred svestan sam da za te pare koje cu dati nemogu dobiti ko zna sta ali posto sam laik i to sto cu uzeti znacice mi
dakle cifra je nikako preko 100 EVRA!
kacim ih na comp,nisam neki manijak da odvrcem,neigram igrice znaci muzika i film ce ici na te zvucnike
ako neko ko ima iskustva moze da mi bar malo pomogne bio bi mu zahvalan
koji model,koliko para,i gde
poz

Poslednja izmena od urednika:
Creative Inspire P5800 ~100€
Logitech X-530 ~85€

oba kompleta su ok. poslusaj ih negde pa sam vidi koji ti vise odgovara.
microlab je krsh, a dobar altec 5.1 za 100€ ne znam da li moze da se nadje, nemam iskustva sa ovim novim modelima.

bojan_pfc je napisao(la):
moje pitanje glasi
interesuje me iskljucivo 5.1,uzgred svestan sam da za te pare koje cu dati nemogu dobiti ko zna sta ali posto sam laik i to sto cu uzeti znacice mi
dakle cifra je nikako preko 100 ojra
kacim ih na comp,nisam neki manijak da odvrcem,neigram igrice znaci muzika i film ce ici na te zvucnike
ako neko ko ima iskustva moze da mi bar malo pomogne bio bi mu zahvalan
koji model,koliko para,i gde
poz

Molim te poveruj mi/poslusaj me i uzmi Logitech X-530 i neces verovati sta moze da se dobije za te pare! Ja sam ODUSEVLJEN zvukom!
Mnogi su mi na forumu poverovali i nisu pogresili:)
Ne znam ni gde ni koliko ali znam da su ispod 100eura, kao sto covek rece....

hvala vam na predlozima,samo shto ima jedna mala novost koliko je znacajna opet bi se posavetovao sa vama.
niodkud se pojavise neke pare heheheh nije bas nesto ali elem budzet se malko proshirio.koliko sam pogledo zvucnika ni sam neznam i jedno mi je samo jasno ako ih neuzmem u shto kracem mogucem roku poludecuuuuu

x-530 je izgleda najjednostavnije reshenje za ono sto ja trazim,posto iskren da budem sa bilo kojim 5.1 bi bio zadovoljan

e sad par pitanja koja mi puno znace vredi li umesto x-530 uzeti altec-a 5100 tj da li je tolika razlika u ceni srazmerna onome sto je taj famozni kvalitet?mislim da me razumete sta pitam
i naravno preporucite mi poshto ih kacim na comp karticu poshto nemam odgovarajucu
procitao sam bezbroj postova na ovu temu i nikako da ukapiram,cesto pominjana live zvucna kartica 16-bit-na ili 24-bit-na nishta ja tu nerazumem i da li bi uopste kao velikommmmm laiku trebalo da lupa glavu o tome ili........ ako vas ne mrzi zahvalan bi bio na odgovorima
izvinjavam se shto sam ovako konfuzan i ko zna kako ce ova pitanja vama da zvuce,bilo je i gorih od mene nadam se
poz

eh kad ne bi ja neshto zaboravio bilo bi super
na ovom forumu sam josh neshto ukapirao dzaba je gledati po pc-berzama kad uvek neko ima ko ce reci gde ima po nizim cenama shto ide u korist svima pa se nadam i meni
u ponedeljak bi najjjjjverovatnije konacno trebao doci do bg-a pa cu siguran sam iskoristiti dolazak za kupovinu

znaci Logitech x-530 gde i koliko
altec 5100 gde i koliko
live ili koja vec druga kartica ......
kako za karticu tako i za zvucnike mozda ko ima bolji predlog

znaci imam fore do ponedeljka
poz

evo mog misljenja: Ako ne mislis da igras igre, niti da gledas DVD filmove (na divX-u je zvuk osakacen), nemoj kupovati 5.1 zvucnike! Pogotovo ako imas neku integrisanu zvucnu karticu.
Znaci ako si ispunio bilo koji od ova dva uslova, kupi 2.1 zvucnike! Moj predlog je uvek Altec Lansing! Ranije bih ti preporucio model 621, ali ne znam da li ga ima jos u prodaji! Izgleda da ga model CS21 zamenjuje (u cenovniku PC Centra pise da kosta 125€), ali bilo koje Altec-ove da kupis, bices zadovoljan, veruj mi!

Inace, ako si bas zapeo za 5.1, gledaj da onda imas Bar SB Live! (polovna je <15€). Ja sam inace cuo ovaj Logitech X-530 (ali na integrisanoj zvucnoj) i bas se slabo cuje, mada je zvuk lep!

Kolko sam ja upoznat jedini model trenutno od Microlaba koji vredi i koji je bolji od Alteca je Microlab H500,ali on kosta oko 190 evra.Inace to je 5.1 sistem i ima odlicne performanse.Bolji je od Alteca 5100,a nije mnogo skuplji ,nekih 35-40 evra,naravno ako ti treba tolika jacina,ako ne, uzimaj Altec 5100 i vozi.E sad Alteca nema nigde u Beogradu,znam jer sam ih ja trazio prosle nedelje za sebe, tako da srecno sa kupovinom!

znaci po vasem misljenju bolje je pazariti alteca 5100 od logia x-530

mozda se nismo bas razumeli najbolje rekao sam da neigram igrice ali bash ih neigram a filmovi i muzika naravno dvd je u prednosti uvek u odnosu na dvx a i muziku izbegavam da bacam u comp tj sve mi je na discovima u audio formatu

kako to da nema 5100 u bg-u?

gde je po vama Creative Inspire T5900(110€) u odnosu na X-530(90€)?
skuplji je 20€ od X530 i na oba ide garancija od dve godine.

ser zile izvini ali ja ovu toju poruku nishta nerazumem Veljko rece inspire 5800 a ne 5900 i rekao je da koshtaju 100€ a ne 110,posto si ti na ovom forumu daleko stariji od mene sto postujem

moje pitanje je gde ja to da kupim i po kojim cenama

ako neko zna neka kaze zahvalan bi mu bio

karticu cu kupiti preko oglasa najverovatnije creative sb live 5.1

Pogledaj na PC-berzi :d Al, stvarno.. ako za nekih bednih pet evra,
koje bi ustedeo, vredi da 100 puta pitas ovde gde je najjeftinije i da neko umesto tebe trazi cene po netu, onda stvarno..

Pozovi firmu koja trenutno daje najnizu cenu, pitaj da li imaju i eto.. zavrsio si posao..

Da, moj glas za Altec.. :) neces se pokajati

Pozdrav

zed9 izgleda da si me ti pogresno protumachio a i glupo je da se oko toga kao sad nesto raspravljamo ja sam samo zamolio ako ko ZNA da kaze a ne naravno da lunja po netu da bi meni nashao cenu mislim da se razumemo

uzgred svi kazu da je taj altec najbolji u toj klasi koju ja trazim hvala za glas

poz

microlab je krsh
dali si ti njega koristio pa znash ili prichash napamet...kod mene je bilo vishe sistema i sve sam testirao..microlab h500 je odlichan i ima certifikat iso 9001.To znachi da je jvalitet elektrolita,integralaca i ploche prve klase.Pojachalo ima zashtitu od strujnih udara.pregrevanja i preniskog napona.Sateliti su dvosistemci-membrane na gumenim spojnicama,chuju se odlichno.Pozlaceni kontakti chak i na kablovima.Dobijash i 30 metara veoma kvalitetnog kabla za zvuchnke.....

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
microlab h500 je odlichan i ima certifikat iso 9001.To znachi da je jvalitet elektrolita,integralaca i ploche prve klase
Cisto da znas da ne lupis negde ponovo, iso standard nema NIKAKVE veze sa kvalitetom elektrolita, integralca i ploce, niti sa bilo kakvim kvalitetom hardvera. Da ne bi isao u OT i detaljno objasnjavao sta podrazumeva ISO9001, ti iskoristi google.com. Svedeno, iso je standard koji opisuje kvalitet organizacije i menadzmenta (~oziljnosti) jedne kompanije.

Cuo sam X-530 ali ne u 5.1 modu potpuno OK.

Glas Microlabu!

Altec jeste najbolji i babe to znaju, nikakva mudrost, ali izmedju Logitecha i Microlaba, Logitech jednostavno nema sta da trazi, bolje im ipak ide sa misevima, nego sa zvucnicima.

Cisto da znas da ne lupis negde ponovo, iso standard nema NIKAKVE veze sa kvalitetom elektrolita, integralca i ploce, niti sa bilo kakvim kvalitetom hardvera. Da ne bi isao u OT i detaljno objasnjavao sta podrazumeva ISO9001, ti iskoristi google.com. Svedeno, iso je standard koji opisuje kvalitet organizacije i menadzmenta (~oziljnosti) jedne kompanije.
Npr.u firmi je radio moj brat su morali da bukvalno imaju ceo proizvodni postupak do savrsenstva razradjen da bi dobili taj certifikat.Kako,na koji nachin,kako testirati...ma sve!ISO blisko saraduje sa Međunarodnom komisijom za elektrotehniku (IEC) u svim pitanjima u vezi sa standardizacijom u elektrotehnici.
Prema tome ako mislis da firma koja to ima stavlja elektrolite trece klase,ne stavlja kvalitetan lak,nema ozbiljan kvalitet i sl.onda se varash.Nije samo menadzment u pitanju.Internacionalni standardi ISO 9000:2000, ISO 9001:2000 i ISO 9004:2000 pripremljeni su od strane Tehničkog komiteta ISO/TC 176, -Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvaliteta-,ISO 9001:2000 specificira zahteve za sistem upravljanja kvalitetom za organizacije koje treba da demonstriraju svoju sposobnost da isporuče proizvod koji ispunjava zahtjeve kupca i zahtjeve primjenjive regulative, u svrhu povećanja zadovoljstva kupca.
Savetujem i ja tebi da detaljnije proucis ovo.....da nebi ti lupao jer si rekao samo jedan deo istine tj.ISo podrazumeva i osiguranje uslova za proizvodju ali ne samo to nego i samu proizvodnju.Uostalom nije ni tema.Ovo je odlichan i veoma jak prozivod.microlab h500 ima solidnu snagu,mala izoblicenja na maksimum snage,odlichnu zavrshnu izradu i dobru zashtitu.Prema tome-preporuchio bih ga dobronamerno svakome.

Poslednja izmena:
Izmedju Microlab-a i Altec-a,Altec u svakoj mogucoj kombinaciji,inace imam X-530 i zadovoljan sam.

Izvinite zbog ot, moj zadnji post na ovu temu.

Ok, DARK SIDE ne moramo sada ovde da se svadjamo, hteo sam da budem dobronameran, mozda nisam iskoristio pravu rec za to ali nije bitno.

Ja sam na ruke gledao specifikaciju i zahteve da bi dobili pomenuti standard, i u okviru zvanicne dokumentacije nigde nisam video to sto ti pises, ali nema razloga da ti ne verujem, mada ni ti sam nisi eksplicitno potvrdio da sam standard propisuje odredjenu "klasu" komponenata ...

DARK SIDE kada si uzeo Micolab h500 rekao si ovo su tvoje reci>>>

.Chak sam i smanjio basove na minus u pojednim situacijama.Na maksimum zvuku bas nije imao izoblichenja.Sasvim je jasan utisak da je Microlab vodio rachuna kad je konstruisao pojachalo tj.odmeravao snagu pojachala i zvuchnika.

a sada posle nekih mesec dana kazes>>>

microlab h500 ima solidnu snagu,mala izoblicenja na maksimum snage

prvog dana nije bilo izoblicenja zvuka a posle mesec dana ga ima ili je i prvog dana imao ali nisi to hteo reci
da me pogresno ne shvatis microlab h500 mi uliva ogromno poverenje normalno njegov izgled i njegova specifikacija posto nemogu reci nishta drugo nisam chuo mashinu kako radi
poz

Bass nema izoblicenja.Primetio sam izoblicenja ma maksimumu u srednjim tonovima.Moram i da kazem da su ova izoblicenja mala i da zavise od kvaliteta snimka.Negde ih nema a negde ima.Takodje malih problema mi je pravio dvd player koji ima profile live,koncert itd i koji daju odredjeno predpojacanje pa samim tim zvuk koji microlab dobija nije "ravan" vec ima odredjeno pojacanje koje samo smeta pojacalu i zvuku.Znaci,na osnovnim setovanima dvd playera nema brujanja i izoblicenja na maksimumu kad je bas u pitanju>Srednji tonovi su prilichno chisti ali dobijaju malo praskavi zvuk na maksimumu i to tek pri 95%-100% snage na pojedinim songovima. Shto je izvrsno.Jer nema uredjaja kod nas koje nema bar malo izoblicenja.Lichno sam jako zadovoljan ovim sistemom.Nadam se da sam ti malko pojasnio ovu situaciju ali ako budes nekako imao prilike ti najbolje odslusaj h500 i bices sigurno zadovoljan.Moram i da ti kazem da sam jako zahtevan kad je zvuk u pitanju a ova izoblicenja mojim drugarima nisu distorzije.Njima je to ok.Ja sam par godina radio sa profesionalnim sistemima(igrom slucaja) koje na zalost nikad necu kupiti.Zato uvek po malo pravim komparaciju svega u odnosu na te miksete i te zvucnike pa sam mozda i previse kritican.Inace sam audiofil pa mi je zvuk jako bitan u porodicnom domu.
Nadam se da sam malko pojasnio.Pozdrav!
ps.microlab h500 ima mali broj ljudi pa ces u ovakvim postovima najcesce dobijati odgovore"to je krsh" a posebno od napaljenih klinaca koji ga nisu ni chuli.Najvishe ima ovih drugih Brandova a posebno Altec.Onda ce ljudi reci"ma uzmi Altec".ALi nisu slusali najcesce h500.

Poslednja izmena:
aj mi reci ali koliko je moguce iskreno jesi li cuo tj slushao altec 5100 odmah da ti napomenem ja nisam i ne bih da shvatis ovo kao sad te ja kao nesto proveravam jednostavno ako si ih cuo a u sobi sada imas h500 interesuje me tvoje mishljenje tj razlike ova dva sistema?

aj mi reci ali koliko je moguce iskreno jesi li cuo tj slushao altec 5100 odmah da ti napomenem ja nisam i ne bih da shvatis ovo kao sad te ja kao nesto proveravam jednostavno ako si ih cuo a u sobi sada imas h500 interesuje me tvoje mishljenje tj razlike ova dva sistema?

Znaš li ti za tačku i zapetu, ili stvarno pričaš tako u jednom dahu? :d

hvala na primedbi!!!!!!!!!

Vishe bih ti bio zahvalan da si napisao nesto u vezi mog pitanja ali ovako ,,,,,,.........!!!!!!!!!?????????

Pa ne treba da se ljutis. Uzgred, slusanje i utisci su vrlo LICNA stvar. Ne znam da li "demokratski" moze , mislim vecinski, da se proglasi da je nesto krs ili dobro.
Neces "pogresiti" ni sa jednim kompletom koji kupis, ali savet je da ih preslusas pre kupovine, ako je moguce na istom mestu, ili ponesi svoj omiljeni CD sa muzikom, koju dobro poznajes, i sa kojom mozes da "steknes neki utisak".
Altec 5100 je odlican izbor, a i uklapa se u moju filozofiju, da se mora dati malo vise para za dobar zvuk, ali ne previse, ipak su to zvucnici "posebne" namene. I naravno, kupovati novije modele, svaki se "bori" za svoje mesto pod suncem, tako da je napredak vidljiv (ili osetan) u odnosu na starije modele.
Poz.

hvala na primedbi!!!!!!!!!

Vishe bih ti bio zahvalan da si napisao nesto u vezi mog pitanja ali ovako ,,,,,,.........!!!!!!!!!?????????
Izvini brate, ali morao sam. Ajde da i ja nešto prozborim: imam Altec 5100 i vrlo sam zadovoljan kako cepaju u kombinaciji sa Audigu LS. Ima jedna stvar koja me pomalo nervira, a to je šum iz zvučnika čak i kada su isključeni, već je bilo reči o tome:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=80276 , pa ti prosudi. U svakom slučaju, Altec Lansing ili Logitech, nećeš se za....ti. Samo ne kupuj NEO i slične leševe, da se ne bi posle razočarao kada čuješ nešto pristojno.

Jedna mali dodatak vasoj raspravi microlab proizvodi SVE NEO zvucnike, neo kao robna marka nema svoje pogone, tako da svaki neo komplet posmatrajte kao microlab jer oni to i jesu...

MIcrolab je originalni prozivodjach.Neo je firma koja pakuje tudje komponente i stavlja svoju :eek:znaku.Znachi:peter Larsenovi zvuchnichni sistem h500 je oznachen oznakom "NEO".Ova firma tako radi i sa drugim prozvodima.

Poslednja izmena:
DARK SIDE sve ja to razumem,citao sam o tome isto kada si ti kupovao h500.Samo mi jedno nije jasno,da jedna tako ozbiljna firma kao sto je Microlab dozvoli tako nesto(ako i jeste ozbiljna)
Meni jednostavno neulazi u glavu nikako da je u Neo-ovim sistemima Microlab zvucnik

mislim da Microlab, kao i svaka druga firma, pokushava da proda sve shto ima na lageru..
a sigurno nije sve shto naprave odgovarajucce odredbama ISO9001.. i gde to da ide? da se baci?

kljuchno pitanje je: ima li Neo ISO9001? ja ne bih rekao..,)

pozdrav

Nazad
Vrh Dno