Šta je novo?

Microlab Solo-1 III

maxa151

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
320
E 'vako,juce sam pazario doticne zvucnike u nameri da zamenim dotrajale Altec Lansing 321 koji su stari 7-8g mozda manje,vise se i ne secam,jer su poceli vrlo neprijatno da krce,toliko da nocu npr kad legnem i pustim film malo tise zbog ukucana koji spavaju,vise cujem krcanje nego film.Sutradan sam probao kablove,da nije neki kontakt,probao na integrisanu zvucnu medjutim sve isto,pa cak i kad ih iskljucim iz kompa,meni je to bilo dovoljno da razmislim o zameni istih..

Gledao sam kod raznih dobavljaca i neke brendove odmah iskljucio,sto iz licnog iskustva sto iz raznih negativnih komentara sa foruma,necu da nabrajam koji su to brendovi,verovatno i sami znate.

Posto je budzet ogranicen na 50-100e,Altec Lansing MX6021 je odma ispao iz trke,iako bih ga vrlo rado posedovao.Zbog slabog izbora ostalih brendova kod nasih dobavljaca i zbog dosta pozitivnih komentara ovde na forumu odlucio sam se za Microlab Solo seriju.Pogledam kod uvoznika,na stanju nema Solo 6c i ne znaju kada dolazi sledeca tura,veliko razocarenje,jer imaju samo Solo 1 III i samo jedan komad Solo 3,oba skoro duplo slabija od sestice.Posto imam losih iskustava sa poslednjim primercima na lageru u veleprodajama,odlucio sam se za Solo 1 mk3.Znam da sam trebao da sacekam sesticu ali takav sam,kad se naprzim na nesto moram da uzmem odmah :)

Uzeo zvucnike,vidim mala ali teska kutija.11kg rekoh mora da su dobri,nisam neki audiofil ali znam da sto je teze to je bolje,isto kao kod napajanja :) Postavljam zvucnike,pored Alteca koje jos ne skidam za svaki slucaj i nailazim na prvi problem,kada malo pomerim,pritisnem beli jack cuje se zujanje,krcanje ili puckanje koje prekida zvuk koji izlazi iz zvucnika kao neka strujica sta ti ja znam,a kada malo jace pomerim crveni jack onda se cuje samo desni zvucnik..Moram da napomenem da se bas ne razumem u zvuk i ne poznajem te pojmove,izraze kojima barataju ljudi koji se time bave pa mi oprostite zbog toga..

Sledece dolazi isprobavanje sistema,pustam razne pesme odvrnuto na maksimum i opet razocarenje,pustio sam sedmu simfoniju betovena i na jednoj deonici,uvek istoj cuje se krcanje,kada malo smanjim sve je u redu,desava se kod jos nekih pesama,dok stari Altec fercera bez problema,jedino mi se cini da mu je bas losiji,ali opet deluje kao da ima mnogo vise snage od microlaba,kad izadjem iz sobe mnogo vise trese altec a citam na netu da ima 60w isto kao i solo 1..Mojoj devojci i mami vise se svidjaju stari zvucnici ali kazu da je bas lepsi na novim,a meni se cini da je zvuk cistiji na novim zvucnicima..

Danas mi dolazi drugar koji se bavi muzikom i razume se u zvucnike,pa ce mozda dati neki bolji opis od mene..Tako da ocekujte veceras mali update..

PS

Sto je najgore stari zvucnici su prestali da krce,rade odlicno tako da sam u dilemi da li sam dzabe kupio nove zvucnike,sta da radim sa njima i postoji li nacin da napravim neki surround,da mi Microlab budu zadnji a altec prednji,na sta bi to licilo..U svakom slucaju za nekoga kome je budzet ogranicen mislim da je ovo odlicna kupovina..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno