Šta je novo?

Microlab PRO-1, PRO-2 i PRO-3

... BTW, jel neka drasticna razlika izmedju Solo5 i Solo6? Nisam imao strpljenja da cekam sledecu turu, a u radnji je ostao samo ovaj par petice. U ceni je razlika samo oko 500 dinara.

Da. Velika je razlika u kvalitetu a mala u ceni. 6C ima gumene suspenzije i 1.25" veci zvucnik u precniku i 50W+50W u odnosu na 40W+40W... Medjutim, mislim da sam citao da 5C ima dalekooo bolji bas.

Ko ce ga znati...

Ima li neko insajdersku informaciju kada ce biti ponovo Solo6 i Solo7 na lageru?

A nešto ne vidim u prodaju ni Solo-1 i Solo-2, ako neko zna gde imaju, nek javne ovde ili na PP - svejedno.

I ja imam problem sa jacinom zvuka. Poprilicno sam se razocarao kad sam povezao i pustio Solo 6C kuci. Na 30, sto je polovina od max, oni se cuju kao i moji matori Geniusovi plastikanci od 5 ili 7W , ne znam tacno. Uporedjivao sam jacinu zvuka i sa nekom mini linijom Panasonic od 40W novije proizvodnje (Made in Malaysia), i mogu vam reci da su podjednaki. Dakle, maleni Panasonic zvucnici od 40W poklapaju Microlab od 100W. Ali, kolko vidim, i drugi imaju isti problemi koji je izgleda do integruse. Ja imam neku Realtek integrusu koja cesto ume da zeza, pa se nadam da je do toga i da ce neki Creative Live! da resi problem, jer mi bolja zvucna od te ne treba. A takodje, sve mane mp3 pesama se cuju na ovim zvucnicima, sto se takodje nadam da ce neka zvucna da resi, jer moj omiljeni Deep Purple shushti mnogo, sto se naravno nije culo na Genius zvucnicima.

I ja sa nestrpljenjem ocekujem da nam neko javi srecnu vest da je prelaskom sa integruse na neki SB SOLO poceo da peva pravu pesmu. :) Dok mi ostali ne nabavimo istu.

Sto se tice insajderske vesti, meni su pre desetak dana rekli (radnja u Nisu) da novu isporuku ocekuju za mesec dana.

Moje misljenje je da zvucnici serije solo 5c/6c/7c traze malo jacu pobudu signala iz zvucne kartice, koju ne moze vecina int. kartica da obezbedi. Ne znam tacno specifikaciju njihove osetljivosti drajvera, ali ne verujem da je veca od ~86 dB...ma koliko oni naveli na papiru! Prelazak na neki polovan SB Live ili X-Fi bi resio problem. Ovo govorim iz iskustva, jer dok sam stari Hi-Fi sistem drzao na integrushi (pre par godina)..kada bih okrenuo potenciometar pojacala na ~11h gde bi pojacalo i zvucnici trebali da sviraju samo tako..oni su se jedva culi u susednoj sobi. Napominjem da mi je master volume u XP-u bio na 100%!!
Kad sam presao na neku obicnu Yamahinu karticu cc~400 din:-devil-: Sistem je izuvao na trecini!!

ta jamaha ima 2x2w rmsa tda integralca na sebi i jaca je 4 puta od bilo koje live xfi varijante :)

To stoji...:D Ali, isto tako je bilo i kada sam uzeo Live 5.1 koji josh uvek imam...odnosno kada sam imao Yamahinu karticu master volume mi je bio na nekih ~30%..dok je sa SB Live ~50%. Sa integrushom je bilo na 100% i signal nije bio ni priblizno dovoljno jak kao sto je sa ove dve kartice!

I to stoji al reko da kazem da za bilo kakav poweramp, bez predpojacala live i slicne varijante nemaju sta da traze , imao sam vrhunsku kopiju hirage 2x40w u cistoj a klasi(trafo od 600w) i live joj nije bio dovoljan :)

A gde ima da se kupi ta Yamahina kartica ? :-devil-:
Stormwatch je u threadu o Auzentech Prelude kartici pisao da je najbolja karta za reprodukciju jedna Onkyo PCI. Pretpostavljam da je bolja od te Yamahine cim kosta 20x puta vise :), ali to ne mora da znaci...

Ako je neko probao obe ili nesto slicno, neka javi.

Poslednja izmena:
Novu necesh naci nigde:D Polovnu verovatno...ja sam je nashao kod nekog preprodavca sa PC Berze...~5e...Mogu ti reci da ta kartica uopste nije bila losha! Ne bih je ni menjao da mi nije crkla kada mi je crklo kinesko djubre od napajanja (sa njim otisla i ta Yamaha):mad: A, za tu Onkyo PCI nisam upucen.

Poslednja izmena:
Ta jamha je extra ali samo ako ti nesmeta shum koga ima u izobilju....

Ta jamaha je extra ali samo ako ti nesmeta shum koga ima u izobilju....

Samo da javim da sam našao SOLO-5C u Nova Computersu, mislim da imaju i 6C ako nekoga zanima.

Nazad
Vrh Dno