Šta je novo?

Microlab PRO-1, PRO-2 i PRO-3

peja

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2005
Poena
845
Da li je neko imao prilike da cuje ove zvucnike? Deluju dosta ozbiljno, mada to ne mora nista da znaci....

Ja imam Microlab SOLO-1 MK3 i mogu reći da su za te pare (<50€) više nego dobri. Da ne preterujem sada sa superlativima, jednostavno sam se oduševio.

Zašto sam razvuko toliku priču o SOLO-1, pa zato sto su po konstrukciji i ugrađenim drajverima gotovo identični sa PRO-1. Najveća degradacija zvuka kod njih (SOLO-1) naravno dolazi od ugrađenog pojačala koje ima dosta prostora za poboljšanje, te je PRO-1 svakako mnogo bolje (ali i skuplje) rešenje.

Jedan moj ortak je na moju preporuku kupio PRO-1 i oduševljen je, ali ja za sada nisam ima prilike da ih čujem (ne viđamo se tako često :)). Ipak, sudeći po ovome što dolazi iz SOLO-1 kutija, siguran sam da investicija vredi.

Moje iskustvo sa Microlab je da sve njihovo u svakoj klasi nudi daleko više nego što košta. Živa je istina da kubure sa snagom pojačala, ali narode, za taj keš. Membrane i kutije su im izgleda jako dobre.

Imam neke prastare B73, plaćene nešto smešno, liče na SOLO seriju. Iznenađujuće sviraju, a i izgledaju daleko skuplje. Za monitoring i kvalitetno slušanje muzike - svaka preporuka, iznenađujuća dinamika i rezolucija za smešne pare. Prosto mi dođe da sklonim Technics pojačalo i stare JVC velike drvene 3sistemce i udenem neki SOLO par, a B73 visi sa plafona otpozadi. To što Technics i JVC nude mnogo vati sinusa stvarno normalnom čoveku više ništa ne znače, najbnitnija je dinamika dok su vati jednocifreni. :)

Kada sam spominjao integrisano pojačalo zamerka je upravo bila na kvalitet (logično), a ne na snagu koje ima na pretek.

SOLO-1 gruvaju ko blesavi, prosto ne smem da ih pojacam preko pola snage. Malo su slabašni na basu, ali to je za očekivati sa tako malim i jeftinim zvučnicima. Što se kvaliteta zvuka tiče, veliki šum i distorzija pri pojačanju su sasvim očekivani za pojačalce veličine kutije šibica, koje ima (jeftinih) komponenata da ih na prste prebrojiš.

Mnogi entuzijasti su se čak bavili nadogradnjom i poboljšanjem integrisanog pojačala, ali je to po meni ekonomski ne opravdano.

Poslednja izmena:
Ja imam Microlab FC361, vec vise od dve godine, to je 2.1 sistem tada placen oko 50€, razbija za taj novac, 47W, realne snage, kvalitet zvuka na istom nivou i dan danas, stvarno se pokazao kao vrlo kvalitetan uredjaj, zvuk odlican.

Gde mogu da se nadju, nema nesto Microlab zvucnika u ponudi...?

Grappolo ih ima u svojim maloprodajama, oni su i uvoznik Microlaba, ali ima i po drugim firmama.

Grappolo ih ima u svojim maloprodajama, oni su i uvoznik Microlaba, ali ima i po drugim firmama.

Jel zna neko gde ima Microlab Solo-2, Solo-1 ima svuda. A u grapolu mi kazu da je ceo uvoz Solo-2 prodat, pa ako neko zna da li je ostala neka zaliha negde u Nisu ili Beogradu?

Ja sam trazio proshle nedelje na svim dostupnim mestima Solo-1,i odgovor je bio da ih nema,i da ce ih mozda biti prilikom sledeceg uvoza,za koji se naravno ne zna datum.Solo-2 je bio na lageru na svim mestima na kojima sam trazio (PC berza,pa udri).

Juce kupljeni Solo-1 u Grappolo u Nishu.

Ja sam trazio proshle nedelje na svim dostupnim mestima Solo-1,i odgovor je bio da ih nema,i da ce ih mozda biti prilikom sledeceg uvoza,za koji se naravno ne zna datum.Solo-2 je bio na lageru na svim mestima na kojima sam trazio (PC berza,pa udri).

U Nisu je obrnuto Solo-1 ima u Grappolo a i na drugim mestima se moze naruciti, a Solo-2 nema nigde. Izgleda se ukusi nislija i beogradjana razlikuju :)

Juce kupljeni Solo-1 u Grappolo u Nishu.

Bio sam i ja juce da ih cujem u prodavnici, stvarno super zvuce, samo Solo-2 ima bass driver od 6.5 incha, a Solo-1 od 5 incha, pa cenim da ce na Solo-2 biti bolji i dublji bas. Doduse tamo u prodavnici je veliki prostor. Kako se cuju kod tebe u sobi? Jel dubok bas, jel drma? Da li je upotrebljiv za neku zurkicu?

Inace, imate li neki dobar razlog zasto bi kupio Solo-1 a ne Solo-2. Hvala unapred.

1. Premala je razlika: 26W prema 30 i 5" prema 6.5".
2. Nemam pojma kako se cuju kod mene, nisam ja kupio. Uzeo za prijatelja, zvuce sasvim solidno.
3. Nisu to zvucnici za zurkicu, vec nesto sklepano za skromnije sladokusce zvuka.

Poslednja izmena:
1. Premala je razlika: 26W prema 30 i 5" prema 6.5".
2. Nemam pojma kako se cuju kod mene, nisam ja kupio. Uzeo za prijatelja, zvuce sasvim solidno.
3. Nisu to zvucnici za zurkicu, vec nesto sklepano za skromnije sladokusce zvuka.

Puno hvala na odgovorima.

Snage su im iste znaci 30+30=60W RMS. 6.5" je 30% veci precnik bas membrane, a 70% veca povrsina. 65% veca zapremina kutije. 18% visa cena. Solo-2 zvuci kao bolji deal. Ipak bi morao da ih cujem uporedno. Spadam u skromnije ljubitelje zvuka. Hocu najbolji deal za oko 50 evra.

Jel neko cuo Solo kutije naspram GIGABYTE GP-S7500?

Od Gigabyte zvuchnika sam chuo samo GP-S6500 koji su vrlo dobro uradjeni,i na prvi pogled driveri i same kutije izgledaju obecavajuce,ali sve do momenta dok nisam chuo zvuk koji me je blago recheno razocharao.Istina je da imam izuzetno visoke kriterijume u vezi sa zvukom,ali kod mene ne prolazi pricha "sviraju strava za te pare".Solo seriju zvuchnika nisam chuo,ali chitanjem sam testova na netu,a i preporukom zormanica i josh nekih ljudi stavio Microlab u najuzi izbor.

Puno hvala na odgovorima.

Snage su im iste znaci 30+30=60W RMS. 6.5" je 30% veci precnik bas membrane, a 70% veca povrsina. 65% veca zapremina kutije. 18% visa cena. Solo-2 zvuci kao bolji deal. Ipak bi morao da ih cujem uporedno. Spadam u skromnije ljubitelje zvuka. Hocu najbolji deal za oko 50 evra.

Jel neko cuo Solo kutije naspram GIGABYTE GP-S7500?

Slusaj ne znam da li jos uvek imaju taj model ili neki slican u prodaji ovaj moj Microlab 2.1 FC361 je pre dve godine kostao oko 50€, sada su jeftiniji sigurno. Realna snaga 47W, tako da bi ti to bio najbolji izbor.

@Perodeformero
Meni su ovi iz Grappolo (u bg) pre 15stak dana rekli da im stize roba pred kraj meseca tj da svratim posle 31voga...
Ja tazim da uzmem pro 1, al verovatno im tada stize i ostala roba ,)

Ja sam dosta trazio i istrazivao 2.0 Microlab-ove zvucnike i mogu vam reci da je Solo 6,nesto najbolje sto imaju,i sto je najbolje Grappologroup bi trebao da ih dobije u skorije vreme i cena im nece biti velika oko 80-90evra,a mozda i manje...Da napomenem da su zvucnici jacine 2x50w,da su veoma veliki,teski i veoma kvalitetne izrade i da su pokupili razno-razne nagrade za kristalan zvuk i svasta nesto,pogledajte sledeci link http://www.techlabs.ru/articles/acoustics/243/0/1145/0/
Konstruisao ih je cuveni Piter Larsen sto im je samim tim velika preporuka...Ja ih vec dugo vremena ocekujem,ali opravdano posto smatram su zvucnici vrh-vrhova...

Juce sam dobio veoma pouzdanu informaciju vezanu za uvoz Microlab solo6C,oni ce stici za oko 2 meseca,a oznaka C znaci da stizu u kompletu sa daljinskim upravljacem...Ja mislim da ih treba sacekati,jer tvrdim da su su bolji od svih ovde pomenutih zvucnika,ukljucujuci i sve zvucnike iz Pro-serije...Toliko od mene...Pozzzdrav :)))))..

Juce sam dobio veoma pouzdanu informaciju vezanu za uvoz Microlab solo6C,oni ce stici za oko 2 meseca,a oznaka C znaci da stizu u kompletu sa daljinskim upravljacem...Ja mislim da ih treba sacekati,jer tvrdim da su su bolji od svih ovde pomenutih zvucnika,ukljucujuci i sve zvucnike iz Pro-serije...Toliko od mene...Pozzzdrav :)))))..

Dobra ideja Muki. Deluju moćno, možda vredi da sačekam i dodam tih par desetina evra.

Najviše me zbunjuje što sam slično pitanje (zvučnici za oko 60 Evra postavio na HiFi-Forumi.com). Uglavnom dobio sam preporuku za Altec Lansing VS4121 i Gigabyte GP-S7500. Niko mi nije ni pomenuo Microlab. Možda ljudi nisu upoznati sa tim zvučnicima, što me čudi jer deluju baš kao Hi-Fi zvučnici.

Dobra ideja Muki. Deluju moćno, možda vredi da sačekam i dodam tih par desetina evra.

Najviše me zbunjuje što sam slično pitanje (zvučnici za oko 60 Evra postavio na HiFi-Forumi.com). Uglavnom dobio sam preporuku za Altec Lansing VS4121 i Gigabyte GP-S7500. Niko mi nije ni pomenuo Microlab. Možda ljudi nisu upoznati sa tim zvučnicima, što me čudi jer deluju baš kao Hi-Fi zvučnici.

Ko zna ko ucestvuje tamo, ne mora da znaci da se razumeju u zvucnike...

E pa Veljoo....
Razlog zbog cega nisu upoznati po mom misljenju je sledeci,zvucnici nisu zastupljeni na nasem trzistu,konkretno solo 6(to sam ja zamlata:)))),guglao i trazio i eto sticajem srecnih okolnosti nasao,i molio ljude iz Grappola da uvezu,sto su oni prihvatili,hvala Bog-u).Znaci prvi put stizu u Srbiju za 2 meseca nadam se:)))...Ali mogu da potpisem da ce za njima nakon toga nastati velika jagma,jer sam izgled-kvalitet izrade,kvalitet zvuka koji proizvode mogu da pokidaju mnogo skuplje i i i ....
Pozzdrav

E pa Veljoo....
Razlog zbog cega nisu upoznati po mom misljenju je sledeci,zvucnici nisu zastupljeni na nasem trzistu,konkretno solo 6(to sam ja zamlata:)))),guglao i trazio i eto sticajem srecnih okolnosti nasao,i molio ljude iz Grappola da uvezu,sto su oni prihvatili,hvala Bog-u).Znaci prvi put stizu u Srbiju za 2 meseca nadam se:)))...Ali mogu da potpisem da ce za njima nakon toga nastati velika jagma,jer sam izgled-kvalitet izrade,kvalitet zvuka koji proizvode mogu da pokidaju mnogo skuplje i i i ....
Pozzdrav

Hvala puno Muki, mislim da imamo slične zahteve. Uštedeo si mi trud i spasao me od kupovine slabijih (a i manje isplativih) modela. Gledao sam malo ove ruske sajtove i naišo na ovo http://www.sven.ru/article/3788. Ali tog Sven-a niko ne uvozi kod nas, mada u suštini ista klasa kao Solo-6.

Aj ako dobiješ bliže informacije o tačnom datumu kad stižu javi mi na PM da odmah odem u niško predstavništvo Grappola da rezervišem ja to na vreme.

Hvala unapred.

Pozz

Nema na cemu :)))),definitivno imamo slicne zahteve.Ja Microlab solo 6 cekam vec 4 meseca,cekacu jos 2 sta da radim:(,kad nista bolje za te pare ne moze da se nadje kod nas.Kad si pomenuo taj Sven,ima jos nesto mnogo slicno i veoma dobro,a to je JETBALANCE,i to ne moze da se nadje na nasem trzistu na zalost,a proizvod je inace Ruski i veoma dobar.Trebalo bi da dobijem informacije iz prve ruke vezane za uvoz i tacan datum tako da cu ti sigurno javiti,a ako slucajno zaboravim bilo bi najbolje da me za nekih mesec i po kontaktiras na mail [email protected]!

Razumemo se na hifi forumu u zvucnike, nego niko ne gleda pc sekciju tamo jer nije vecini interesantna. Trebao sam i ja da odgovorim ali sam video da si se odlucio za microlab.
Odmah cu da kazem da ih nisam slusao, deluju korektno ali ne znam kakav je zvuk. Solo serija je vrlo interesantna, voleo bih da vidim posto ce biti kod nas. Licno imam logitech x540 i lepo sviraju za te pare, meni su zgodni za malu glasnocu jer su dosta detaljni. Naravno, sve zavisi i od sobe.
U klasi tih 2.0 sistema, ako je kvalitet bitan pre bih uzeo u obzir np4. Tapco s5 studijske monitore, ali oni su 320e/par kod nas. Bar imaju aktivne skretnice i odvojena pojacala. Ili npr ESI nEar 04, on je 160e par, koji nema aktivne skretnice. Problem sa microlabom je u jeftinim zvucnicima, posebno visokotoncima sto se vidi sa onih ruskih merenja(posle 15khz vec su necujni).
Naravno sad mogu da se kupe fantasticne slusalice za 100e (sennheiser hd580,hd555) koje ce mnogo bolje svirati od bilo kojih zvucnika, pogotovo u problematicnim sobama.
P.S.Za microlab bi bilo interesantno kupiti dva para zvucnika i baciti pasivne kutije(ne bukvalno :D ), a sacuvati ove u kojima su po/dva pojacala i preraditi ih sa aktivnim skretnicama. Zvuk bi bio mnogo bolji ali se priblizavamo ceni gotovih studijskih monitora.
Poz

Ma sve je ovo super,ali sve,samo zalosno je sto nema kod nas nema nicega od ovih zvucnika!!!!!

Ako ste bas zapeli za jeftine dvosistemce za komp, imate i ovaj genius za oko 40e http://www.itsvet.com/proizvod/genius-sp-hf1250x/comp_tehn_speakers/41/536 . Relativno fina merenja ima na xbit-labs sajtu.
Poz

Daj' bre covece kakav crni Genius, cak sam pri kupovini preslusavao sve Logitech zvucnike 2.1, i po neki 2.0 sistem u nizem cenovnom rangu koji su tada bili dostupni kod nas kada sam kupovao Microlab, vredi pogledati svaki test, ali nista dok se ne cuju zvucnici, moz' oni tamo da mere do sutra ako hoce, pustis jedan, pa drugi pa treci sistem, pa cujes, ako imas koliko toliko sluha primetices razliku. Nisam subjektivan vec realno pricam, za novac u odnosu 100%-100% Microlab je debelo bolji i od Logitec-a, Genuis mi je smesno i uzimati u poredjenje i od ostalih koji se vrte na nasem trzisu, jer dzaba nama oni linkovi odozgo kada ne mozes da kupis nista od toga, a kamoli da ih cujes negde.

Sto se Altec-a tice tu je poznata prica kod nas on slovi (kod kompjuterasa najcesce) za izbor broj 1 kome cena nije bitna, ali ti za 50€ od Alteca imas neku *******ciju, a od Microlaba imas zvucnike koji mogu da zavrse posao sasvim fino, i tako ide nadalje sto se cene tice uvek dobijes vise snage za manje para, a kvalitet je dovoljan za dobar deo ljudi koji su srednje zahtevni i jednostavno imaju uvo za zvuk, a nemaju dovoljno šuški. Plus onaj deda Danac sto ih dizajnira, stvarno zna znanje.

Tako da jesi ti sa HI-FI foruma i svaka cast zbog toga, ja imam slabo teorijsko znanje, ali ono sto znam jeste da nikome ne bih predlagao Logitec i Genius, to sigurno.

1. Ne mešajte Logitech ili Crative sa Genius-om nikako. Bar kad su zv. u pitanju.

2. Microlab spada u jednog od najvećih OEM proizvođača, tako da i on pravi đubre. Pogledaj uporedo Neo, Bluebery i Microlab modele.

Poslednja izmena:
Vrh Dno