Šta je novo?

Microlab & Peter Larsen

peja

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2005
Poena
845
Zanima me nesto u vezi full-range 2.5" drajvera koji je projektovao gospodin Larsen. Na Microlab sajtu postoji grupa zvucnika pod imenom FineCone (V12) za koju kazu da ima pomenuti 2.5" drajver. Ali, sta je sa ostalim zvucnicima koji u sebi imaju 2.5"? Da li su svi ti drajveri projektovani od strane Mr. Larsena? Primer:
FC550
http://www.microlab.cn/product/speakers/FINECone/550.htm
i M-800/820
http://www.microlab.cn/product/speakers/2.1 series/M820.htm
imaju naizgled identicne satelite, ali da li su zaista isti?
I model X1 (koji je isti kao i Blueberry X22 koga posedujem) ima 2.5" drajver, pa me interesuje da li ga je osmislio "deda":D (ne bi me cudilo s obzirom na kvalitet zvuka).
Ako neko zna...:type:

Poslednja izmena:
Hmmm, dobro pitanje!
Ako oni u Microlab-u posebno to ne reklamiraju ili spominju, onda sigurno nije, jer bi im to to bio veliki dodatni plus, koji se nikako ne bi "sakrivalo".
A sto se Blueberry (ex-Neo = PinSoft) custom noname "brand"-a tice za zvucnike, pa odavno se zna, da se u potpunosti kopiraju/kradu ideje od Microlab-a, za izgled, dizajn itd, ALI da je unutra slj. chinese elektronika, sa ko zna kakvim zvucnicima, a da o licencama i sertifikatima ni ne pricamo. To sto "onako dobro" (mada je to veoma diskutabilno) zvuce, je zbog kopiranja, ali veruj mi, iz iskustva znam da zazista ne mogu da pariraju Microlab-u, ni u kojoj kategoriji (izrada, kvalitet zvuka, kvalitet ugradjenih zvucnika i elektronike, pratece opreme itd.), jedino su i oni vrlo glasni za svoj gabarit, bez znacajnijih deformacija zvuka i na vrlo glasnom nivou podesavanja, ali tu se zavrsava svako poredenje. Microlab je barem za klasu (il` dve) visi level, tu nema price.
A za tacnu/detaljniju specifikaciju o FineCone 2.5" drajveru ces morati malo vise da se potrudis sa google, posto zaista baas i ne obasipaju na zvanicnom sajtu sa pratecim informacijama....
U svakom slucaju, kao zadovoljan vlasnik Microlab sistema, svakako ih preporucujem!

Koji model imas? Bas bih voleo da uporedim X1 sa ovim Blueberry-em....

Microlab X-10 D.
Za detalje, opise & komentare uposli search, posto sam (smo) o tome u vise navrata pisao(li) ranije....
poz.

Nazad
Vrh Dno