Šta je novo?

MicroATX s939 za OC (mora OC)

• Začetnik teme Začetnik teme Bane87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
Postovao sam u "8800gts a nista" topicu da je na racunaru PREUSKO GRLO maticna ploca (pre svega), i da 8800GTS daje samo mizernih 9000 markova, doduse sa OC za 150mhz procesora, dobije se jos 1000, medjutim i HT tu radi na 800 a ne hiljadu, tako da je i ploca jako jako bedna. Plus, ne podrzava DDR2 (a nforce4 je).

Zanima me ovako, JEFTINA PLOCA, MICROATX, 2xPCI slot, 1PCIE slot, SATA, IDE, DDr2, MicroATX i da naravno, bude sto pogodnija za OC.

Procesor je AMD64 Venice 3000+...dosta ljudi ga je dobro overklokovalo. Znam da bi trebalo ipak odresiti kesu za C2D itd itd, kako bi se dobio maximalan skor, ali barem da dogura do nekih 15000 i bili bi smo srecni, tako da, ako neko molim vas moze da preporuci neku solidnu plocu ali pod uslovom da ima sve od gore navedenog. Hvala:bottle:

btw radi se o 3Dmarku 2005 (1024x768):bottle:

Poslednja izmena:
s939 ploce su prestle da se proizvode jos prosle godine. Mislim da ce ti i Venice 3000 biti slab za tu graficku karticu. Ako se ipak i odlucis za ovako resenje izbegavaj Gigabyte ploce, lose su za OC

Ploca koja podrzava Venice 3000+ (socket s939) i DDR2 memoriju ne postoji, te dve stvari nikako ne idu zajedno 😉

Ako hoces DDR2 moraces da menjas procesor, tj da predjes na AM2 socket. Mozda to i nije lose resenje, za male pare imas nesto ovako:

Biostar TForce 550 - 75e
Athlon X2 3600+ Brisbane - 70e
1GB DDR 800 (PQI, Apacer itd) - 40e

Ovaj brisbane bi trebalo bez problema da poleti na 2.8ghz sto bi bilo sasvim dovoljno za 8800GTS.

thx, nista onda od DDR2...moze li neko da predlozi da ima sve navedeno SEM DDR2?

Ponuda S939 ploca je jako slaba jer se vise ne proizvode, od onih koje su jos uvek u prodaju one koje mogu da se overklokuju su skupe dosta, a one microATX kakve ti trazis ne podrzavaju nikakav overklok.

Nazad
Vrh Dno