Šta je novo?

MGS manija...

hehe, tek sam sam video ovu temu ! E Borisu koji si manijak, 70 ljudi ti kaze da igras MGS igre, a ti to jos nisi ucinio ! Pazi kad sam izvalio da cim nekom ko je presao bar jedan MGS pomenes igru, odma se nalozi i pali PS1,2,3 i igra ispocetka. To je stvarno neverovatno kako dubok utisak na igrace ostavljaju MGS igre. Daj boze da nekad budemo videli MGS filmove, ali da Hideo bude reziser ili producent.

Ja ne vidim sta je to dobro u toj glupoj igri, glupi japanski fazoni ;) (vidis kako je kad neko lupa bezveze za nesto sto ne moze da razume ;) )

brate ja se ne vredjam zbog toga, bole me paja. Samo ocu da te nagovorim da pocnes da igras MGS. Ova igra fala bogu ima jako malo dodira sa glupim japanskim fazonima. :D
Bas je max u americkom fazonu. Hladni rat i te fore, USA vs Rusija.

Igrao sam prvi deo na PS1 i... šta znam, priča u igri je jako duboka i povezana, fore su retke, zanimljive i do tada ne baš tipične (traženje pravih frekvencija na radiju kako bi nastavio misiju, sa cigaretom koja ti troši energiju možeš videti infra crvene lasere koje treba da izbegavaš, sakrivanje u kutiju, odvlačenje uspavanog/ubijenog neprijatelja da drugi ne bi provalili leš, prikrivanje tragova po snegu da te ne bi pratili) uopšte sam stealth pristup igri i u zavisnosti od toga koliko dobro igraš otključavanje stvari na kraju igre je nešto što je učinilo ovu igru tako fenomenalnom. Donela je zaista mnogo toga novog u svet igara a kako vidim u nastavcima je samo produžila u tom maniru.

Možda i grešim ali mislim da se i Tenchu i Hitman dosta baziraju na tome šta je sve uradjeno u prvom MGSu.

Poslednja izmena:
Odigraj MGS 2 da vidis koje je to tek ludilo. Tek se tu prvi put pominju glavni negativci cele igre, grupa Patriots.
Jeste da se igra sa Raidenom, ali stvarno je bruka igra, imas preko 20 h igranja, od toga 5,6 h animacija i price. Maestralna igra u svakom pogledu.
Pa za MGS 1 kruze price da je najbolja igra ikada, na PS 1 je sigurno bila najbolja. Iako sam je ja presao na PC-u jer nisam imao PS 1.

Poslednja izmena:
Gran Turismo (10.85 million shipped)
Final Fantasy VII (9.8 million, shipped)
Gran Turismo 2 (9.37 million shipped)
Tomb Raider II (8 million)
Metal Gear Solid (7 million)
Tomb Raider (7 million)
Crash Bandicoot (6.8 million)
Final Fantasy VIII (6 million)
Crash Bandicoot 3: Warped (5.7 million)
Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back (5.17 million approximately: 3.87 million in US,[19] 1.3 million in Japan)

Ipak je FFVII boljii od MGS1, ali dobro, visoka peta pozicija :D :D :D

Zanimljivo i da je MGS2 kupilo isto 7 miliona do sada ;)

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da sam ja postavio ovu temu :) Stvarno sam noobovski zvucao, dobro nisam pitao "el se zna kad ce demo????????" :D

Ne znam sta ciniti, stvarno bi voleo da se upoznam sa MGS, ali je bas kasno sad da igram sve igre, nije to to jednostavno, trebalo je igrati onda kad su se pojavile.. nazalost bi se sigurno zgrozio PS1 grafikom, bilo bi jace od mene, ali videcu da pogledam te sage..

MGS1 je zajedno sa FFVIII bio najbolja igrica što se tiče grafike na PS1 kojih se ja sećam pa ti možda i ne bude toliko strašno.

Poslednja izmena:
Ne znam sta ciniti, stvarno bi voleo da se upoznam sa MGS, ali je bas kasno sad da igram sve igre, nije to to jednostavno, trebalo je igrati onda kad su se pojavile.. nazalost bi se sigurno zgrozio PS1 grafikom, bilo bi jace od mene, ali videcu da pogledam te sage..
To kao da kazes kasno je da gledam The Godfather-a.Za remek dela nikad nije kasno. :)

Za vecinu filmova jeste, gledaj sad bourne identity sa chamberlainom pa ces da vidis koliko je smesan i neubedljiv:) to mozda vazi za drame:) ista stvar je i sa MGS1, bio je mnogo bolji u svoje vreme i to nema veze samo sa grafikom.

Za vecinu filmova jeste, gledaj sad bourne identity sa chamberlainom pa ces da vidis koliko je smesan i neubedljiv:) to mozda vazi za drame:) ista stvar je i sa MGS1, bio je mnogo bolji u svoje vreme i to nema veze samo sa grafikom.

Sta fali starom Bournu,bolji je od ovih novih svakako.Mozda nema napucane efekte ali ima pricu,isto tako MGS ima pricu.Jeste bio bolji kad se pojavio,ali je vredan igranja i sada.:)

Borise, obavezno odigraj MGS1, neces se pokajati ;) Ja sam ga prvi put odigrao prosle godine :wall: i to mi je ubedljivo najbolja igra svih vremena...
Bolje igraj preko emulatora i obavezno sa joypad-om :)

Sta fali starom Bournu,bolji je od ovih novih svakako.Mozda nema napucane efekte ali ima pricu,isto tako MGS ima pricu.Jeste bio bolji kad se pojavio,ali je vredan igranja i sada.:)

Fali to shto vidish da iza kamere ima 30 ljudi a jedan glumac na ekranu pokushava ljude da ubedi kako je u nekom problemu :d Naravno da je svaka nova verzija tehnichki zahtevnog filma bolja, ubedljivija, ozbiljnija. Pogledaj glumu u vecini filmova starih 30 godina, ono je smeshno, kao da chitaju sa papira.

Ista stvar je sa recimo Italian job, ajde pogledaj ponovo staru verziju, ono kao da su se deca igrala :d

Poslednja izmena:
@colt: Ja nemam kompleks zbog toga što volim da igram igrice. 1997 kada sam igrao spomenute naslove oni su se tako nazivali - igrice. Štaviše, te igrice su mi 100 puta draže nego gomila današanjih igara. Nikome nije bilo važno da li je to igrica ili igra, bilo je važno kakvog je sadržaja ma kako da su se zvale. A to što sada nekome sujeta radi 300 na sat kad se spomene reč igrica, ja tu već ništa ne mogu. Znaš onu "dobro jutro, zla ženo"? ;)

A ako si ciljao na gramatiku, izvinjavam se, trebalo je da kažem bila najbolja igrica. Lapsus.

@driver: meni su najsmešniji stari horor filmovi - u principu podsete me na D za PS1, mada je ta igrica bila komična i u vreme kada je PS1 izašao... LOoooooooooooooooraaaaaaaaaa :D

Poslednja izmena:
Fali to shto vidish da iza kamere ima 30 ljudi a jedan glumac na ekranu pokushava ljude da ubedi kako je u nekom problemu :d Naravno da je svaka nova verzija tehnichki zahtevnog filma bolja, ubedljivija, ozbiljnija. Pogledaj glumu u vecini filmova starih 30 godina, ono je smeshno, kao da chitaju sa papira.

Ista stvar je sa recimo Italian job, ajde pogledaj ponovo staru verziju, ono kao da su se deca igrala :d

Gresis :D, tehnicki su bolji ali gluma nije bolja.Hoces da kazes da je Marky Mark odigrao bolje od Michael Caine-a.:) Hitchcock-ov Psycho je neuporedivo bolji od remake-a.

Poslednja izmena:
@colt: Ja nemam kompleks zbog toga što volim da igram igrice. 1997 kada sam igrao spomenute naslove oni su se tako nazivali - igrice.

Ma kakav kompleks, nikako mi to nije bila namera.

Štaviše, te igrice su mi 100 puta draže nego gomila današanjih igara. Nikome nije bilo važno da li je to igrica ili igra, bilo je važno kakvog je sadržaja ma kako da su se zvale.

Slazem se, stvar ukusa, stava itd.
Samo hocu da kazem da nije isto nazivati npr. MGS ili HL igricom isto kao i pola tih igara ;) u tvom potpisu. Nadam se da me razumes. :)

A to što sada nekome sujeta radi 300 na sat kad se spomene reč igrica, ja tu već ništa ne mogu.

Nema sujete, pogledaj prethodni odgovor. :wave:

Poslednja izmena:
O cemu vi pricate ? Tema je Metal Gear Manija, ili zbog cega MGS ima toliko fanova u svetu.

Ekstra su oni filmici na gametrailers.com ! Obavezno pogledajte ako niste upoznati sa pricom. Mnoge stvari su mi sad jasnije i zao mi je sto nemam strpljenja za ovakav tip igara :(. Jedino sto mislim da se generalno preteruje u hvalisanju grafike u MGS4 posto stvarno nije tooooliki WOW.
Ono sto je *******o je to sto ova igra stvarno trazi da odigras prethodne delove ili da ko manijak provedes nekoliko dana u VR misijama da se naviknes na sve sto te moze zadesiti.
Prica je definitivno prava SF sapunica :) ali je maestralno razradjena i zaista jako interesantna!

Jos jednom, obavezno pogledajte one filmice.

Nije u pitanju samo grafika u MGS 4 nego svi ti sjajno uradjeni efekti, kao i u KZ 2. To prikriva teksture niske rezolucije.
Pa iskreno sa GT retrospective nisam bas mnogo saznao oko price MGS 3, a ni drugih delova. Pre bi preporucio da ljudi odgledaju na youtube ceo walktrought. Ako vec su ludi pa nece da igraju (kao Boris:smackbum:)

@colt: OK, malo sam burno reagovao jer mi je opaska iskren bila pomalo nebulozna. Kada kažem igra ili igrica, apsolutno mislim na isti termin i uopšte ne razmišljam o tome da li sam neku igru omalovažio nazvavši je igrica.

Inače mi je FFVII verovatno i najomiljenija IGRA svih vremena, mada je Moon Patrol opasno stiže :D

Poslednja izmena:
Meni je odbojan FF serijal, ne mogu da svarim dizajn likova i okruzenja. Nije igra objektivno losa, ali mene ne privlaci nimalo. Slicno misljenje imam i za "pedo girl" "stil" u anime serijama, filmovima i svim drugim mestima gde se to provlaci. To mi je tako odbojno da nemam reci.

Verovatno je do mene, kao sa Star Wars-om. Maltene cela planeta se "lozi", a bezbroj puta sam seo da gledam filmove i nikako mi se ne "dojme".

Bože moj, ukusi su različiti a meni dizajn nikada nije smetao osim ako mi je ekstremno odbojan. Mada, opet zavisi o kom FF pričamo pošto su recimo 7 i 8 totalno različiti vizuelno. U 7mici su čovečuljci u pitanju a u 8mici ljudi normalnog (emo) izgleda i veličine :)

No dosta o tome, tema je MGS :)

Prvi deo mi je vizuelno baš bio strava, pogtovu u to vreme :eyebrows:

Poslednja izmena:
Prvi deo je imao gameplay koji je oduvao sve do tad sto je izaslo.
Sigurno jedna od najboljih igara ikada. Prica ti ostane u glavi i posle 10 godina.

Vrh Dno