Šta je novo?

Mgs 4 - Muuuuuu!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
LJudi da li je neko skino onaj gigantski video i pogledao ga?
Ja sam ostao raspamecen! Ono bre nije normalno, znaci ono NIJE normalno! Vise sam odusevljen nego u vezi sa KZ2, koji je ipak izgledao previse dobro da bi ibio ingame! Doduse videvsi MGS4 nema niti jednog razloga da KZ2 ne izgleda onako yebitacno!
U svakom slucaju, odoh ponovo gledati MGS4!!

Pa rekoh ja tamo u nekom postu da se ljudi ne loze na crytec novi engine dok ne pogledaju to

A najjace je sto su na prezentaciji zaustavili demo i rotirali,zumirali menjali filtere i boje,tako da ne moze niko da kaze kako je prerenderovano.... :p

Već sam spomenuo u postu vezan za Cry 2 engine da MGS4 nije normalno kako je dobro urađeno... Eto, rekao sam ponovo :)

Pa jel neko moze da da link, da se skine taj video?
Znaci samo link, ne streaming. ;)

POZ :wave:

Kasnite, to bilo pre 5 dana :)

Ma nema veze sto kasnimo, dajte samo link plz. :(

Hvala na odgovoru, ali taj link vodi na njihov sajt, gde nisam nasao MGS. :(

Stani malo sad sam skinuo sa linka koji je dao Paradigma jel tvoj isti?

ingame... :D :D :d ps3 je nesto najbolje sto covecanstvo imade za konacni oblivion u sveopstem matrixu u kojem nasi kosarkasi sede, bleju po diskotekama i igraju PSP!!!!! daklem ja postadoh konzolas :d zombi (ko je gledao SHAUN OF THE DEAD znao bi ocemu pricam :-devil-:

nex999 je napisao(la):
ingame... :D :D :d ps3 je nesto najbolje sto covecanstvo imade za konacni oblivion u sveopstem matrixu u kojem nasi kosarkasi sede, bleju po diskotekama i igraju PSP!!!!! daklem ja postadoh konzolas :d zombi (ko je gledao SHAUN OF THE DEAD znao bi ocemu pricam :-devil-:

Toliko o tome da grafika nije bitna :)
Inace Dandy je gledao Shaun Of The Dead :d pa mozete da podelite iskustva :-devil-:

Poslednja izmena:
Mi smo odavno dali dijagnozu likovima koji tvrde da su sve današnje igre glupe i da imaju samo dobru grafiku (ponekad isto tako tvrdeći da je grafika u nekoj tamo igri od pre tri godine bolja u remek delu koje je tek izaslo), zar ne Filipe? :)

Da, da, a najjace je sto pricaju "igra je ******, grafika nije sve, gejmplej mi se ne svidja" a kad se apgrejduju onda kao "auuu, kako je dobra, ma nisam ni primetio..." :d
Naravno, ima i casnih izuzetaka koji kad to kazu onda se toga i drze :)

P.S> posetite sajt iz potpisa :d

Grafika naravno da nije bitna, ali ako je grafika savrshena zajedno sa gameplayom, onda je to malo drugachija pricha od PCjevog "vidi shto je dobra grafika, ko yebe gameplay" :)

Ja se vishe radujem drugim stvarima koje ce napokon prelomiti na next-gen konzolama, kada je na PCu to vec nemoguce, a to je realtime izrachunavanje pokreta umesto motion capture-a, individualni i mnogo bolji AI i sve shto ima veze sa podizanjem igre na sledeci nivo, a ne samo grafike, shto se radi na PCu posle svake nove generacije grafichke. Evo i vechiti najjachi PC-only razvojni timovi i baye (Carmack, Epic, Valve), pochinju da rade tamo gde je trzishte, kao shto sam uvek govorio da ce PC polako propasti za igranje...

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Da, da, a najjace je sto pricaju "igra je ******, grafika nije sve, gejmplej mi se ne svidja" a kad se apgrejduju onda kao "auuu, kako je dobra, ma nisam ni primetio..." :d

P.S> posetite sajt iz potpisa :d

definitivno je previse takvih likova.....

Poslednja izmena:
Stvarno mi nije jasno sto se lozite na ovaj muuuuu. Osim sto je animacija karaktera inzvaredna i prica duhovita to je daleko od engina koji bi mogao da pogura neku igricu. Kada nabace vizuelizaciju ambijenta, objekte, interakciju i ostalo neka se jave da se odusevljavamo ovako sajonara.

Pa zasto se cudis kada znas ko muuuuuuche ;)

Paradigma, prvo prati a onda komentarishi :)

Ovo je prvi MGS4 trailer koji se pojavio, realtime na beta PS3 devkitu, 2.4GHz umesto 3.2 i 6800 sli umesto RSXa, znachi rana alpha verzija, nije imao vremena ni da provali mashinu. Uporedi to sa recimo Stalkerom alpha, pa cesh videti razliku :) Igra nece izaci pre 2007, a ako si pratio prethodne delove Metal gear solida, provalio bi da je prikazana alpha verzija MGS2 izgledala loshije nego sama igra kasnije, i da se Hideo Kojima nikad prevarama nije bavio.

Evo ga josh jedan trailer za AAA igru koja izlazi isto 2007. godine. Modeli staza su sa PS2, ostalo je novo sa PS3...

http://www.gametrailers.com/e3_2k5_ps3.php?p=&letter=V

(neki od ova dva sa TGSa, razlikuju se po kvalitetu)...

driver je napisao(la):

Ovo je prvi MGS4 trailer koji se pojavio, realtime na beta PS3 devkitu, 2.4GHz umesto 3.2 i 6800 sli umesto RSXa, znachi rana alpha verzija, nije imao vremena ni da provali mashinu. Uporedi to sa recimo Stalkerom alpha, pa cesh videti razliku :) Igra nece izaci pre 2007, a ako si pratio prethodne delove Metal gear solida, provalio bi da je prikazana alpha verzija MGS2 izgledala loshije nego sama igra kasnije, i da se Hideo Kojima nikad prevarama nije bavio.

Evo ga josh jedan trailer za AAA igru koja izlazi isto 2007. godine. Modeli staza su sa PS2, ostalo je novo sa PS3...

Guru, jeee...pa taj Stalker alfa je neka alfa verzija jos iz 2003. godine, prva verzija endzina. Po video klipovima iz igre koji su u medjuvremenu objavljeni grafika je 15 kopalja ispred te alfe, jednostavno nemaju veze sa vezom. Graficki ta alfa naspram filmova deluje kao Q2 u poredjenju sa Far Cryem. Dakle ta alfa nema veze sa grafikom Stalkera, definitivno, i nije za poredjenje...

Guru, jeee...pa taj Stalker alfa je neka alfa verzija jos iz 2003. godine, prva verzija endzina. Po video klipovima iz igre koji su u medjuvremenu objavljeni grafika je 15 kopalja ispred te alfe, jednostavno nemaju veze sa vezom. Graficki ta alfa naspram filmova deluje kao Q2 u poredjenju sa Far Cryem. Dakle ta alfa nema veze sa grafikom Stalkera, definitivno, i nije za poredjenje...

Pa ja bash to i pricham. Ovaj demo je isto tako rana alpha verzija, imace konachni hardver u decembru, a imaju josh dve godine razvoja, tako da ce igra vizuelno ostati bar na ovom nivou koji sada vidish. Metal gear solid nije pucachka igra, nije FPS (mada ce imati i first person pogled), igra je meshavina shunjalice i akcije, kao james bond sa mnogo jakom prichom.

driver je napisao(la):

Vidi drajveru, sve se moze posmatrati kao kauzalan sistem (ne zanima me sta je bilo pre momenta koji posmatram) pa tako i ovo. To sto ce izaci 2007. i do tada puno evoluirati me ne zanima, o tome cemo 2007. Dakle mogu samo da ponovim ono sto sam vec rekao. Nisam odusevljen i to je moja licna impresija, nemam nista protiv ako si se ti silno odusevio. Meni je ovo sto je crytek prikazao vrh i na mene je ostavilo najjaci utisak. Nema potrebe da mi objasnjavas kontekst i pricas dirljive price o autorima jer se to prosto ne racuna, zanima me samo krajnji proizvod i to u epsilon okolini posmatranog momenta, a to je bliska proslost, prezent i ono sto ce neposredno uslediti.

ma dajte bre.. znate li gde je 2007. godina...

tu onda upada driver sa pricom kako je ova alfa iz 2005. lepsa od tech-demoa stalkera iz 2003. ... valjda nema vise sta da igra, sve mu ruzno na ps2 :)

ayeah ....

Pa zasto se cudis kada znas ko muuuuuuche ;)
hehe!
Onaj nivo detalja nije do sada vidjen i po mojim kriterijumima zasluzuje to "muuuu", jer jednostavno ostavlja bez rechi!
Nisam u potpunosti upucen, ali mislim da MGS4 definitivni nece biti 2007 title, te da ce najkasnije za godinu dana izaci, a mozda ce biti i jedan od naslova koji ce se lansirati zajedno sa konzolom!
Sto se tice razvojog hardvera on nikako nije mogao biti CELL 2.4 GHz+SLI 6800! Jednostavno ne postoji interfejst koji bi povezao taj CPU i te graficke! Obzirom da se G70 i RSX maltene ne razlikuju (RSX je 90nm GPU sa 32pajpa), verujem da je IBM napravio dovoljno RSX-ova i LowClock CELL-ova za sklapanje stotinjak DevKitova (Sony je najavio toliko naslova za sledecu godinu)

Kljucna fraza - "sledecu godinu" :d
Sacekajmo da vidimo i to cudo...

@Froka
Pa rekao sam! :D Taj lik sa tvog avatara nije nista u odnosu na njih :)

Poslednja izmena:
El neko provalio da je solid snake u medjuvremenu postao Haris Dzinovic?? :d :d
Al kako ce da ih istaba...
Sve, al kako je trulo ono "sta je to cell procesor?" i jos gluplji odgovor tipa "to je kljuc za pobedu u konzolaskom ratu"??? :d :d jel nekome bar malo glupo to dno dna od reklame????

G!!! je napisao(la):
ma dajte bre.. znate li gde je 2007. godina...

tu onda upada driver sa pricom kako je ova alfa iz 2005. lepsa od tech-demoa stalkera iz 2003. ... valjda nema vise sta da igra, sve mu ruzno na ps2 :)

ayeah ....

A zashto udarash reply ako nisi prochitao dobro ? :) Ovaj MGS4 trailer je u stepenu razvoja Stalkera alpha, ne znam shta je tu neobichno...

Nedjo je napisao(la):
hehe!
Onaj nivo detalja nije do sada vidjen i po mojim kriterijumima zasluzuje to "muuuu", jer jednostavno ostavlja bez rechi!
Nisam u potpunosti upucen, ali mislim da MGS4 definitivni nece biti 2007 title, te da ce najkasnije za godinu dana izaci, a mozda ce biti i jedan od naslova koji ce se lansirati zajedno sa konzolom!
Sto se tice razvojog hardvera on nikako nije mogao biti CELL 2.4 GHz+SLI 6800! Jednostavno ne postoji interfejst koji bi povezao taj CPU i te graficke! Obzirom da se G70 i RSX maltene ne razlikuju (RSX je 90nm GPU sa 32pajpa), verujem da je IBM napravio dovoljno RSX-ova i LowClock CELL-ova za sklapanje stotinjak DevKitova (Sony je najavio toliko naslova za sledecu godinu)

Pa bre slushajte mene, pratim svakodnevno shta se deshava oko next-gen konzola, za PC cu ja da pitam vas :)

MGS4 nema shanse da izadje pre 2007, jer 1) tako je Kojima rekao, 2) do sada se nije desilo da tako brzo zavrshi svoju igru, niti se desilo da bilo koja AAA igra na PS2 izadje tako brzo, moze samo da se desi delay. Launch pricha nema shanse da se desi, prve igre ce biti od EA i ostalih fush developera, mozda upadne neka kvalitetnija. Ista pricha je i sa X360, pogledajte koji su mu launch title-ovi.

RSX treba tek ovih dana zvanichno da se pojavi, i devkit koji poseduju developeri ima Cell 2.4 i 6800SLI. Konachni devkit se pojavljuje u decembru, i imace Cell 3.2Ghz i RSX. Ovaj trenutni devkit je vec druga generacija, a onaj pre toga na kome je verovatno ovo zapocheto, je josh slabiji (Cell 2.4 i jedan 6800). Do sada je isporucheno oko 115 devkitova, a planira se u decembru da bude oko 250.
I jel si se ovo zbunio i rekao da je IBM isporuchio RSX ? :)

U svakom sluchaju, mozda PC moze da izvuche ovakav nivo grafike, ali takav framerate, dizajn, prichu, netje motji :)

Nazad
Vrh Dno